حفظ و ایجاد ۱۲۰۰ شغل تخصصی در صنایع الکترونیک به کمک تسهیلات
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مهر، علی وحدت در مجمع عمومی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) فعالیتهای صورت گرفته از سوی این صندوق را تا پایان سال ۹۴ تشریح کرد و گفت که خدمات اصلی صحا در چهار بخش «اعطای تسهیلات مالی با نرخ ترجیحی»، «صدور ضمانتنامه»، «سرمایهگذاری ریسکپذیر» و «خدمات کارشناسی» ارائه میشود.
وی با بیان این که یکی از نیازهای جدی شرکتهای حوزه الکترونیک و به طور کلی دانشبنیان امکان دریافت ضمانتنامههای معتبر در اجرای قراداد است، افزود: «در این زمینه صحا تلاش کرده تا تحولی جدی در صدور ضمانتنامهها صورت گیرد. در این راستا با اصلاح آییننامه تضمین معاملات دولتی، ضمانتنامههای صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک جزء اسناد قابل قبول قرار گرفت و این موضوع به وزارتخانههای مرتبط و زیرمجموعههای آنها از سوی وزیرصنعت، معدن و تجارت و اداره کل ذی حسابی وزارت امور اقتصاد و دارایی ابلاغ شده است».
وحدت با اشاره به اینکه این ضمانتنامهها از نوع پیشپرداخت و حسن انجام تعهدات و گمرکی است، ادامه داد: «همچنین برای تسهیل روند اعطای ضمانتنامه و کمک به شرکتهای این بخش، ظرفیتهای لازم دیده شده است و سپردهای از متقاضیان دریافت نمیشود و کارمزد آن کمتر از سیستم بانکی است، در حالیکه در سیستم بانکی باید حداقل ۱۰ درصد مبلغ ضمانتنامه بلوکه شود اما در صحا، وثیقه به شکل حد اعتباری شرکتها تعیین میشود».
مدیرعامل صحا درباره عملکرد صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) تاکید کرد: «در حال حاضر صحا ۳۰۰۰ میلیارد ریال تسهیلات مالی به متقاضیان اعطا کرده و از حدود 1100طرح در حوزه صنایع الکترونیک حمایت کرده است. البته در این بین، بیش از ۱۰۰۰ میلیارد ریال آن مربوط به سال ۹۴ است. به طوریکه در سال گذشته بیش از ۱۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای حمایت از طرحها مصوب شد که ۱۰۰۰ میلیارد ریال آن منجر به عقد قرارداد شد و پرداخت شده است».
وی با بیان این که از ابتدای تشکیل صندوق تا پایان سال ۹۳ صحا نزدیک به ۲۰۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به شرکتهای مرتبط، پرداخت کرده بود خاطرنشان کرد: «همچنین تا پایان سال ۹۳ بیش از ۵۳۰ میلیارد ریال ضمانتنامه صادر شده بود و در سال ۹۴ بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال ضمانتنامه مصوب شد که از آن میزان، ۲۶۵ میلیارد ریال آن صادر شد».
وحدت گفت: «در سال جاری نیز تلاش بر این است که از بیش از ۱۵۰ طرح با اعطای تسهیلات حمایت و همچنین ۱۵۰ فقره ضمانت نامه به ارزش ۱۲۵۰میلیارد ریال صادر شود».
وی درباره توزیع تسهیلات صحا بر حسب نوع صنعت در سال ۱۳۹۴ گفت: «الکترونیک کاربردی به عنوان یکی از رشتههای مختلف صنایع الکترونیک با ۳۱ درصد بیشترین سهم را در اعطای تسهیلات صحا داشته است. پس از آن نیز اتوماسیون با سهم ۲۰ درصدی و صنایع ارتباطی با سهم ۱۸ درصدی در ردههای بعدی قرار دارند».
وی درخصوص اشتغال، ارزش افزوده و صادرات ناشی از تسهیلات اعطایی گفت: با اعطای تسهیلات مالی به ارزش ۹۸۰ میلیارد ریال صحا در سال ۱۳۹۴ بیش از 1200شغل در کشور حفظ و ایجاد شده است. همچنین در سال گذشته حدود ۱۳۸ میلیارد ریال تسهیلات به طرحهای صادراتی و ۲۶۶ میلیارد ریال به طرحهایی که امکان صادرات دارند، اعطا شده است.
وحدت تاکید کرد: «از سوی دیگر ارزش افزوده حاصل از تسهیلات اعطایی صحا به طرحهای حوزه الکترونیک در سال ۹۴ بالغ بر ۳ هزار میلیارد ریال تخمین زده میشود. همچنین در طرحهای مورد حمایت صحا به طور متوسط ۸۰۸ میلیون ریال سرمایهءگذاری ثابت برای اشتغال هر نفر صورت گرفته است».
مدیرعامل صحا با اشاره به ایجاد مدلهای جدید حمایتی در سال ۹۴ گفت: «مدلهای جدید حمایتی از جمله قرارداد سه جانبه خرید (لیزینگ) و قرارداد سه جانبه پژوهشی، تجهیز آزمایشگاه تخصصی و مرجع، تولید بدون کارخانه، صادرات و جذب سرمایهگذاری خارجی، تشکیل کنسرسیوم و خوشههای صنعتی، اخذ گواهی استاندارد و تاییدیه فنی، توسعه بازار و شرکت در نمایشگاه (داخلی و خارجی) و آموزش تخصصی در برنامه کاری صحا قرار گرفت».
انتهای پیام/