دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 شهريور 1395 - 12:10
حافظ موسوی در گفت‌وگو با آنا خبر داد

نیمه مهرماه آخرین فرصت برای ارسال آثار به جایزه شعر شاملو

دبیر جایزه شعر شاملو با اشاره به زمان‌بندی مراحل داوری این جایزه، گفت: «بیشتر کتاب‌ها، از کیفیت قابل قبول و زبان شسته‌ورفته و مستحکمی برخوردار هستند اما به نظر من مشکل این است که دنیای شعری شاعران ما، محدود است.»
کد خبر : 112183

حافظ موسوی –دبیر جایزه شعر شاملو- در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا درباره مراحل ارسال آثار و داوری‌ها گفت: «تا کنون 148 مجموعه شعر به دست ما رسیده و کار داوری با حضور 3 داور که شاعر و منتقد هستند، شروع شده است. مطابق با پیش‌بینی‌ها داوران در این مرحله، 10 تا 15 کتاب را تا پایان مهرماه انتخاب می‌کنند و این کتاب‌ها به دور دوم خواهند رفت.»


وی ضمن بیان این مطلب که داوران مرحله نخست متعاقبا معرفی خواهند شد، افزود: «در مرحله دوم، از داوران بیشتری از حوزه‌های ادبیات، هنر و علوم انسانی استفاده می‌شود و با انتخاب برگزیدگان نهایی، مراسم اختتامیه را در روز 21 آذرماه که سال‌روز تولد زنده‌یاد احمد شاملو است، برگزار خواهیم کرد.»


دبیر جایزه شعر شاملو در پاسخ به این سوال که آیا همچنان امکان ارسال کتاب به دبیرخانه جایزه وجود دارد یا خیر، اظهار داشت: «بله. ما در فراخوان اول، مهلت ارسال آثار را تا پایان تیرماه و در فراخوان دوم، فرصت ارسال را تا پایان مرداد افزایش دادیم. اما از آنجایی که هنوز وقت برای داوری و بررسی کتاب‌ها وجود دارد، امکان ارسال اثر را تا نیمه مهرماه لحاظ می‌کنیم. با این حساب پیش‌بینی ما این است که تعداد کتاب‌هایی که در دوره دوم جایزه شعر شاملو بررسی خواهند شد، به 200 کتاب برسد.»


موسوی درباره ویژگی دوره دوم جایزه که به بررسی مجموعه شعرهای منتشر شده در سال 94 اختصاص دارد، توضیح داد: «یکی از ویژگی‌های این دوره از جایزه، آن است که علاوه بر شاعران جوان و کم‌تر شناخته شده، بسیاری از شاعران اسم‌ و رسم‌دار در سال 94 کتاب منتشر کرده‌اند و داوری این آثار، طبعا سخت‌تر خواهد شد.»


وی همچنین درباره سطح مجموعه‌های واصل شده، توضیح داد: «بیشتر کتاب‌ها، از کیفیت قابل قبول و زبان شسته‌ورفته و مستحکمی برخوردار هستند اما به نظر من مشکل این است که دنیای شعری شاعران ما، محدود است.»


دبیر جایزه شعر شاملو ادامه داد: «این وضعیت باعث می‌شود که چندان انتظار نداشته باشیم که در هر دوره، به آثار خیره‌کننده‌ای دست پیدا کنیم. البته این وضعیت، در گذشته هم بوده و درست به همین دلیل، انتخاب‌های هر جایزه‌ای ممکن است با خیلی از سلیقه‌ها هم‌سویی نداشته باشد.»


وی افزود: «با این وجود تلاش ما این است که با انتخاب داورهای بیشتر با دیدگاه‌های متفاوت، کتاب‌هایی در جایزه شعر شاملو برگزیده شوند که مقبولیت بیشتری داشته باشند.»


موسوی در پاسخ به این سوال که آیا جایزه شاملو در دوره جدید هم به جوانان توجه ویژه نشان خواهد داد، گفت: «در سال گذشته به جز شمس لنگرودی و علی باباچاهی، دو شاعر جوان یعنی سعدی گل‌بیانی و فرزاد آبادی را به عنوان برگزیده اعلام کردیم. البته از نظر ما شعر، پیر و جوان ندارد و عمده شاعران، بهترین آثارشان را در سنین 30 تا 40 سالگی منتشر کرده‌اند؛ مثل فروغ فرخزاد که تولد دیگر را در 30 سالگی منتشر کرد اما این مجموعه، از آثار شاعران 70-80 ساله آن دوره هم بهتر بود.»


وی ادامه داد: «بنابراین سن و سال در شعر ملاک نیست اما توجه و حمایت از شعر جوانان، از ایده‌های جایزه شعر شاملو است. به همین خاطر سعی می‌کنیم در دوره دوم حداقل یک استعداد جوان را نیز معرفی و از آن تقدیر کنیم.»


دبیر جایزه شعر شاملو همچنین درباره برگزاری مراسم اختتامیه توضیح داد: «سال گذشته هماهنگی‌های لازم برای برگزاری مراسم در یک سالن انجام شده بود اما در نهایت با مخالفت مدیر سالن، این امکان مهیا نشد. امسال هم پیگیر برگزاری مراسم اختتامیه به شکل عمومی و در فضایی مناسب هستیم اما باید دید چه پیش می‌آید.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب