دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 مرداد 1395 - 13:10

رشد قیمت نفت با وجود رکوردشکنی تولید اوپک

با وجود آنکه تولید نفت اوپک در ماه گذشته میلادی رکوردی شکست که در تاریخ بی سابقه بود، روند قیمت نفت افزایشی بود تا آنجا که قیمت نفت توانست بالاترین افزایش ماهانه را تجربه کند و چهار درصد رشد را به ثبت برساند.
کد خبر : 109194

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، به رغم آنکه کشورهای عضو اوپک و در راس آنها عراق،‌ ایران و عربستان در ماه گذشته تولید خود را افزایش دادند، عواملی نظیر پیش‌بینی آژانس بین‌المللی درباره به ثبات رسیدن بازار نفت در نیمه دوم امسال و سخنان وزیر نفت عربستان مبنی بر اقدام‌های احتمالی برای بهبود قیمت‌ها سبب شد قیمت نفت بیشترین افزایش ماهانه را تجربه کند.


البته سازمان اطلاعات انرژی آمریکا هم از رسیدن توازن میان بازار عرضه و تقاضا تا پایان سال جاری میلادی خبر داده است که از دیگر عوامل افزایش بهای نفت محسوب می‌شود.


از سوی دیگر احتمال دیدار کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در حاشیه برگزاری مجمع بین‌المللی انرژی در الجزایر درباره بازارهای جهانی نفت خام نیز توانست بازار نفت را اندکی بهبود دهد،زیرا اعلام شد در صورت نیاز برای تثبیت قیمت‌های جهانی نفت خام، تولیدکنندگان اقدام‌های لازم را انجام می‌دهند.


در واقع، احتمال دیدار اعضای عضو و غیر عضو اوپک سبب خرید اوراق و سهام در بازارها شد و به افزایش قیمت نفت خام کمک کرد.


همچنین آژانس بین‌المللی انرژی از کاهش سطح ذخیره‌سازی‌های نفت خام خبر داده است که از مقدار مازاد عرضه در بازارهای جهانی از سال ٢٠١٤ که در پی افزایش تولید کشورهای عضو و غیرعضو اوپک پدید آمده است، می‌کاهد و می‌تواند افق روشنی برای بهبود قیمت‌ها ایجاد کند.


اما در دیگر سوی ماجرا،‌ افزایش تولید نفت اعضای اوپک رشد قیمت نفت را کند کرد زیرا اوپک رکورد تولیدات خود را در ماه جولای به دلیل استخراج شدید نفتی شکست.


اعضای اوپک در ماه گذشته میلادی،بیش از ۳۳.۱ میلیون بشکه در روز تولید داشته که ۴۶ هزار و ۴۰۰ بشکه بیشتر از ماه پیش از آن بوده است. این میزان، حدود یک میلیون بشکه بیش از تولیداتی است که در سال ۲۰۱۵ و بیش از دو میلیون بشکه از تولیدات در سال ۲۰۱۴ بوده است. اوپک تایید کرده که میزان تولیداتش در جولای بی سابقه بوده است.


به طور مثال، میزان تولید روزانه نفت عراق در ماه جولای به چهار میلیون و ٣٢٠ هزار بشکه رسید،حال آنکه این میزان در ماه قبل از آن چهار میلیون و ٢٤٥ هزار بشکه بوده است که با ٧٥ هزار بشکه افزایش، بیشترین رشد تولید را بین کشورهای اوپکی نشان داد.


بر پایه این گزارش، پس از عراق، عربستان با ٣٠ هزار بشکه افزایش در تولید روزانه خود درماه جولای نسبت به ماه پیش از آن، در سکوی دوم رشد تولید روزانه نفت کشورهای اوپک قرار گرفت.


ایران نیز به دنبال افزایش تولید و به دنبال آن افزایش صادرات نفت خود است. در همین باره، پیشتر مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت با بیان اینکه ایران ٨٠ درصد سهم خود را از بازار نفت پس گرفته است، گفته بود، هدف صادرات نفت ما چهار میلیون بشکه در روز است و برای رسیدن به آن برنامه داریم و منتظر شرایط مناسب هستیم.


البته تولیدات کشورهای غیراوپکی در حال کاهش است. در همین راستا مجموع تولیدات آمریکا با افت سه درصدی که نسبت به سال ۲۰۱۵ روبه رو شد،به میانگین ۱۳.۶ میلیون بشکه در روز رسیده است.


بیشتر تولیدکنندگان نفت آمریکایی نیز به دلیل افت قیمت نفت برشکسته شدند و میزان چاه‌های نفتی آمریکا از دسامبر ۲۰۱۴ حدود ۷۷ درصد کاهش داشته است.


با این حال، همچنان کارشناسان فزونی عرضه بر تقاضا را اصلی‌ترین عامل کاهش قیمت نفت می‌دانند و تنها راه حل را کنترل عرضه نفت خام در بازار‌های جهانی عنوان می‌کنند.


تقاضای جهانی نفت در سه ماه نخست سال جاری میلادی ٩٣ میلیون و ١٦٠ هزار بشکه در روز و در سه ماه دوم ٩٣ میلیون و ٤٤٠ هزار بشکه در روز بوده و پیش‌بینی می‌شود که این میزان برای سه ماه سوم به ٩٥ میلیون و ٢٢٠ هزار بشکه برسد. این افزایش تقاضا می‌تواند تولیدکنندگان را به بهبود قیمت امیدوار کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب