دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 مرداد 1395 - 08:33

چه زمانی می‌توان  خسارت تاخیر تأدیه در چک را دریافت کرد؟

براساس قانون (حقوق) تجارت در سه زمان می‌توان خسارت تاخیر تادیه را مطالبه کرد که اولین مرحله از آن از تاریخ سر رسید چک است.
کد خبر : 106600

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، بحث پرداخت چک و تاخیر در وصول آن یکی از مشکلات استفاده‌کنندگان از چک است، به همبن منظور در حقوق تجارت عنوان شده که خسارت تاخیر تادیه در سه مرحله قابل مطالبه است:


از تاریخ سر رسید چک


بعضی از محاکم با صدور این حکم به قانون استفساریه تبصره الحاقی به ماده 2 قانون اصلاح موادی از قانون صدور چک مصوب 1376 مجمع تشخیص مجمع استناد می‌کنند.


از تاریخ برگشت خوردن چک


در توجیه این حکم می‌توان با توجه به اصل عدم تعلق خسارت تاخیر تادیه، از تاریخ برگشت زدن چک، مطالبه جهت تامین ملاک ماده 522 آیین دادرسی مدنی را لازم دانست.


از تاریخ تقدیم دادخواست


با همان دلیل بند قبلی با این تفاوت که مطالبه از دادگاه را شرط می‌داند.


به نظر می‌رسد با توجه به اصل عدم تعلق خسارت تاخیر تادیه و لازم بودن مطالبه جهت تعلق آن فارغ از اینکه اصل طلب چک است وصف چک بودن اصل طلب، مجوزی برای تعلق خسارت خارج از موارد مصرح قانونی محسوب نمی‌شود و دلایل گروه اول نیز موجه نیست چرا که منظور مجمع در اینجا از تاریخ سر رسید، منصرف به اغلب موارد است که در سر رسید چک معمولا مطالبه نیز صورت می‌گیرد نه مطلق موارد چرا که اگر قائل بر آن باشیم مورد خلاف عدالت است که بر فرض مثال دارنده در حالی که وجه در نزد بانک موجود بوده است از وصول امتناع کرده باشد و بعدا بتواند خسارت ناشی از عدم وصول را نیز دریافت کند.


بر اساس ماده واحده ـ منظور از عبارت «کلیه خسارات و هزینه های وارد شده» مذکور در تبصره الحاقی به ماده ۲ قانون اصلاح موادی از قانون صدور چک مصوب ۱۰ ۳ ۱۳۷۶ مجمع تشخیص مصلحت نظام، خسارات تاخیر تادیه بر مبنای نرخ تورم از تاریخ چک تا زمان وصول آن که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام شده و هزینه دادرسی و حق الوکاله براساس تعرفه های قانونی استسارت تاخیر تأدیه در چک خواهد بود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب