دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 مرداد 1395 - 16:25

ساخت پارچه‌ای که خودش را ترمیم می‌کند + ویدئو

دانشمندان معتقدند که لباس‌های آینده قابلیت ترمیم کردن خود را در صورت پاره شدن خواهند داشت و برای این کار فقط باید کمی آب روی آنها بریزیم.
کد خبر : 106277

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از دیلی‌میل، دانشمندان به‌تازگی پوششی برای منسوجات ساخته‌اند که می‌تواند خودش را ترمیم کند و در ضمن مواد شیمیای مضر را خنثی کند. آنها معتقدند که روزی از این پوشش برای ساخت لباس‌های محافظ انسان در مقابل مواد شیمیای مضر استفاده خواهد شد. همچنین در آینده این منسوجات در لباس سربازان و همچنین کشاورزان برای محافظت از مواد سمی به کار خواهد رفت. محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا این پارچه را ابداع کرده‌اند که به صورت لایه لایه و از مواد پلی‌الکترولیت، متشکل از پلیمرهای بار مثبت و منفی تشکیل شده است. این مواد پلیمری شبیه به پروتئین‌های دندان ماهی مرکب است.



الیاف در این قسمت تکه شده است




در این مرحله الیاف تکه‌شده در آب قرار گرفته است و خود را ترمیم کرده است


محققان این روکش الیافی را تحت شرایط محیطی در حلال ایمن، مانند آب، قرار دادند و از تجهیزات بسیار ساده و ارزان‌قیمت استفاده کردند. در نتیجه، چنانکه لباس با این نوع از مواد پاره شود، به سادگی می‌توان با قرار دادن آن در رختشوئی کاملا آن را ترمیم کرد.


ملیک دمیرل، پروفسور علوم مهندسی و مکانیک، می‌گوید: «طراحان لباس معمولا از الیاف طبیعی مثل پشم یا ابریشم استفاده می‌کنند که گران هستند و اگر پاره شوند، معمولا قابل استفاده نیستند. در این راستا ما به دنبال روشی بودیم تا بتوانیم الیافی خودترمیم درست کنیم که با استفاده از مواد معمولی ساخته شود و در نهایت موفق به ابداع این فناوری شدیم».



در ویدئوی منتشرشده می‌توانید قابلیت‌های این الیاف را در ترمیم خودش ببینید. در بخشی از این ویدئو می‌بینید که این الیاف تکه‌ جدا شده‌اش را دوباره روی خود ترمیم می‌کند.


مترجم: نسترن صائبی



دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب