دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مرداد 1395 - 09:40

کشف دو سیاره با امکان وجود آب و حیات

تلسکوپ کپلر ناسا موفق شده است دو سیاره را با مشخصات ظاهری شبیه به زمین که می‌توانند آب و حیات در خود داشته باشند، در صورت فلکی دیگری رصد کند.
کد خبر : 103967

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ناسا، تلسکوپ کپلر ناسا که در ماه آوریل (فروردین) به یک استراحت دو ماهه رفته بود، اکنون در بازگشتش مشغول ادامه مأموریت خود یعنی جست‌وجوی کائنات برای یافتن زمین‌های دیگر شده است. در این مأموریت کپلر قرار است ستاره‌های سرخ و نزدیک به زمین را برای یافتن سیاره‌هایی که ممکن‌ است برای زیستن مناسب باشند، جست‌وجو کند.


آخرین گزارش منتشر‌شده از نتایج مأموریت کپلر، نشان می‌دهد که دو سیاره در صورت فلکی دلو (آکوآتریس) وجود دارد که فاصله آنها از خورشیدشان برای داشتن آب مایع و حتی حیات مناسب است. این دو سیاره که به دور ستاره‌ای به نام K2-72 می‌چرخند، در فاصله 181 سال نوری از زمین قرار گرفته‌اند.


به گزارش آنا، این ستاره یک کوتوله سرخ است و روش رصد این سیاره نیز مانند دیگر فعالیت‌های کپلر، بر اساس میزان درخشندگی بوده است. در این روش مقدار درخشندگی ستاره‌ها سنجیده می‌شود و سپس با استفاده از آن وقتی سیاره‌ای از مقابلشان عبور می‌کند، اندازه و فاصله آن با ستاره محاسبه می‌شود. دو سیاره مذکور که K2-72c و K2-72e نام‌گذاری شده‌اند، 20 تا 50 درصد اندازه زمین را دارند و فاصله‌شان با خورشیدشان به اندازه‌ای مناسب برای داشتن آب در حالت مایع، اندازه‌گیری شده است؛ از سوی دیگر برآورد می‌شود سطح این سیاره‌ها سنگی باشد.


رصد و مشخصات این دو سیاره بخشی از گزارش 104 صفحه‌ای پروژه کپلر است که در ماه ژانویه (بهمن 1394) ارائه شده است اما اکنون منتشر می‌شود. مأموریت تلسکوپ کپلر یک مأموریت تخصصی‌ است و در آن تنها به دنبال سیاره‌های مناسب زیست در نزدیکی زمین پرداخته می‌شود.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب