عرفانی: محتوا و تکنیک باید در کنار هم بیایند/ سعدآبادی: به دنبال کشف استعدادهای ادبی هستیم
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، در نشست رسانهای چهاردهمین مهرواره شعر و داستان جوان سوره که شنبه 19 تیر ماه در حوزه هنری برگزار شد، سارا عرفانی دبیر بخش داستان این جشنواره در سخنانی با بیان اینکه 556 داستان کوتاه و 100 داستان صد کلمهای به این بخش ارسال شده است، اظهار کرد: از این آثار پس از بازبینی توسط داوران، تعداد 30 اثر به مرحله نهایی راه پیدا کرد که از این تعداد 26 اثر در بخش داستان کوتاه و 4 اثر در بخش داستان صد کلمه ای بود.
وی ادامه داد: کیفیت آثار رسیده به بخش داستان بسیار خوب بود و نویسندگان در این بخش نشان دادند که فرم و ساختار داستان را به خوبی شناختهاند. اما در بخش داستان های صد کلمه ای متاسفانه کیفیت آثار رسیده در حد قابل قبول نبود و داوران نیز تنها به جهت تقدیر و تشکر از داستانهای این بخش 4 اثر را معرفی کردند. این ضعف در داستان های کوتاه کوتاه، به دلیل عدم شناخت نویسنده ها از این فضا بوده است.
عرفانی با اشاره به داستان های کوتاه رسیده به مهرواره شعر و داستان جوان سوره، گفت: اغلب داستانهای کوتاه رسیده، فاقد محتوای غنی داستانی بودند و بیش از آنکه نویسنده به محتوا پرداخته باشد، به فرم و تکنیک توجه کرده است و جنبه محتوایی آثار کمرنگ بود. خوب است نویسندگان در عین توجه به تکنیک آثار، به محتوا و پیامی که در خلال اثر ارائه می کنند هم توجه داشته باشند.
دبیر بخش داستان مهرواره شعر و داستان جوان سوره همچنین گفت: قرار است با حضور مجید قیصری کارگاه داستان کوتاه و کارگاهی هم با حضور داوران بخش داستان در 21 تیرماه و در شهر زنجان برگزار شود.
مجید سعدآبادی، دبیر بخش شعر چهاردهمین مهرواره شعر و داستان جوان سوره، نیز در سخنانی با بیان اینکه در سطح کشور جشنواره شعر مختص جوان بسیار کم است، اظهار کرد: مهرواره شعر و داستان جوان سوره، با این وسعت و قدمت، میتواند در حال حاضر تنها جشنواره تخصصی باشد که به شعر جوانان در کشور میپردازد.
این شاعر کشور همچنین درباره تغییر نام جشنواره شعر و داستان جوان سوره گفت: این جشنواره به جوانانی اختصاص دارد که از تجربه کمی برخوردارند و از آن ها انتظار نداریم که آثاری در سطح آثار پیشکسوتان خلق کنند و به همین دلیل هم به دنبال استعدادیابی و پیدا کردن ذوقهای ادبی هستیم و بحث رقابت چندان مطرح نیست و از این رو تصمیم گرفتیم نام این رویداد را از جشنواره به مهرواره شعر و داستان جوان سوره تغییر دهیم.
سعدآبادی اظهار داشت: در بخش شعر کلاسیک در این دوره جشنواره، 1332 اثر از 309 نفر به دستمان رسید که نهایتا 24 اثر به مرحله نهایی راه یافتند و دعوت شدند. داوری شعر کلاسیک بیش از 7 ساعت توسط داورانی همچون محمدسعید میرزایی، کبری موسوی قهفرخی، عباس کیقبادی، محمود حبیبی کسبی و عباس محمدی به طول انجامید.
وی گفت: در شعر کلاسیک نیز از بین 943 اثر رسیده از 242 نفر، 19 نفر به مرحله نهایی رسیدند. امسال از شعر نو رضایت نداشتم و معتقدم که شاید مسئولان ما در سیاست گذاری ادبیات باعث شده اند شعر ما کمی به بیراهه برود و شاعران و اهالی جوان ادبیات می توانند این بخش را خیلی جدی تر بگیرند تا در چنین جریاناتی با شعرها و اتفاقات خاص مواجه شویم. علی محمد مودب، لیلا کردبچه و گروس عبدالملکیان نیز داوران این بخش بودند.
دبیر بخش شعر مهرواره شعر و داستان جوان سوره همچنین گفت: در این سال ها بسیاری از شاعران جوان به سمت سرایش ترانه رفته اند و در این جشنواره نیز آثار خوبی در این بخش به دستمان رسید. در این بخش 452 اثر از 159 شاعر به دستمان رسید. در نهایت 13 اثر به مرحله نهایی راه یافتند. داوران این بخش نیز شخصیت هایی همچون اهورا ایمان، محمد مهدی سیار و علی سلیمانی بودند. داوری این بخش نیز بسیار دشوار بود؛ چرا که برخی داوران به شعریت ترانه ها امتیاز می دهند و از سوی دیگر برخی به ترانگی و عامیانه بودن آن رای مثبت می دهند.
انتهای پیام/