دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

دستاوردهای جدید جامعه پزشکی در مورد ویروس کرونا

متخصصان در سراسر جهان با تلاش شبانه‌روزی به دنبال درک الگوی رفتاری ویروس کرونا و ساخت داروی قطعی برای آن هستند و به نتایج جدیدی در این زمینه دست یافته‌اند.
کد خبر : 481816
کرونا 6.jpg

 به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ویروس کرونا و چگونگی درمان قطعی بیماران مبتلا به این ویروس در حال حاضر مهم‌ترین دغدغه جوامع پزشکی در سراسر جهان است. متخصصان با تلاش شبانه‌روزی برای کشف واکسن و داروی قطعی برای درمان این بیماری به دستاوردهای جدیدی رسیده‌اند.


هر روز که از زمان کشف این ویروس در جهان می‌گذرد دانشمندان اطلاعاتی بیشتری در مورد آن پیدا می‌کنند. با اینکه هنوز داروی قطعی برای درمان این بیماری تولید نشده است ولی اکنون محققان اطلاعات بسیار بیشتری در مورد نوع رفتار ویروس COVID-19 در بدن انسان دارند و امیدوارند در آینده‌ای نزدیک به طوری کلی روش ایمن سازی بدن در برابر بیماری کرونا را شناسایی کنند.



ویروس کووید-19 از هوا به بدن انتقال نمی‌یابد


بسیاری از مردم در کشورهای مختلف دنیا هنوز اطلاعات کافی در مورد راه‌های انتقال این بیماری به بدن ندارند و همین موضوع سبب شده برخی از افراد سودجو با انتشار خبرهای کذب و بی‌اساس در مورد ویروس کرونا فشار روانی بر شهروندان را افزایش دهند.


از جمله نتایجی که دانشمندان در سراسر جهان به آن دست پیدا کرده‌اند ناتوانی ویروس کرونا برای زنده مانده در هوا و انتقال از این طریق به بدن انسان است. بر اساس اطلاعیه سازمان جهانی بهداشت(WHO) و هم‌چنین تحقیقات دانشمندان ایرانی ویروس کووید-19 نمی‌تواند به هیچ وجه از طریق هوا به بدن افراد منتقل شود.



ساخت واکسن چینی برای ویروس کرونا حقیقت ندارد


دیگر موضوعی که به تازگی توجه‌های زیادی را به خود جلب کرد ساخت نوعی واکسن برای مقابله با ویروس کرونا توسط محققان چینی بود. اگرچه این خبر در ابتدا در چند سایت معتبر چینی منتشر شد ولی تنها پس از چند ساعت از انتشار این مقاله  و طرح پرسش‌های متعدد در مورد نوع عملکرد  واکسن کرونا مسئولان چینی داروی کشف شده را فعلا در حال آزمایش دانستند و هرگونه خبر در خصوص ساخت واکسن قطعی ویروس کرونا را تکذیب کردند.



داروی مکمل ژاپنی برای درمان بیماری کرونا


تحقیقات جدید در ژاپن نشان داده است دارویی به نام «فاوی پیراویر» در فرایند درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا تاثیر مثبت دارد. مقامات ژاپنی برای جلوگیری از ایجاد شایعه در مورد این دارو و تاثیرات آن اعلام کردند: داروی فاوی پیراویر تنها می‌تواند به عنوان داروی مکمل در کنار سایر روش‌های کنونی برای درمان بیماری کرونا استفاده شود.



تلاش گسترده محققان ایرانی برای تولید واکسن COVID-19


دانشمندان و داروسازان ایرانی همگام با جوامع پزشکی در سراسر دنیا تلاش گسترده‌ای برای مبارزه با این ویروس و تولید دارو درمان کننده کووید-19 را انجام می‌دهند. هم‌اکنون محققان دانشکده داروسازی دانشگاه شهید بهشتی در حال آزمایش دارویی برای مقابله با تهاجم ویروس کرونا به سلول‌های ریوی هستند.


این دارو هم‌اکنون در مرحله تحقیق قرار دارد و نمی‌توان با قطعیت در مورد نوع عملکر آن سخن گفت. دانشگاه شهید بهشتی تنها مرکز تحقیقاتی برای دستیابی به واکسن کرونا در کشور نیست و ده‌ها آزمایشگاه و مرکز درمانی دیگر با به کارگیری تجهیزات مختلف درصدد تولید داروی موثر برای این بیماری همه‌گیر هستند.


در ایران همانند تعدادی از کشورهای جهان داروهای تولید شده برای درمان بیماری کرونا روی تعدادی از داوطلبان آزمایش شده است ولی با توجه به پیچیدگی رفتار این ویروس در بدن و جهش‌هایی که در بازه‌‌های زمانی مختلف دچار آن می‌شود هنوز نمی‌توان واکسن قطعی برای آن را معرفی کرد.



صنعت ایرانی و راه‌های مقابله با گسترش ویروس کرونا


مهندسان ایرانی از اولین روزهای شیوع ویروس کرونا در کشور با قدرت در کنار تمامی کادر درمانی  ایستاده و با تولید انواع دستگاه‌های پیشرفته برای شناسایی و غربالگری بیماران در تلاش‌اند تا فشار فیزیکی و روانی وارد بر جامعه را کاهش دهند.


دستگاه‌های مختلفی چون سامانه تشخیص پونومی ویروس COVID-19، دستگاه ایرانی تولید ماسک، سامانه جامع حرارت سنجی بدن و ده‌ها مورد دیگر از جمله دستاوردهایی است که شرکت‌های ایرانی برای شکست ویروس کرونا تولید و به بازار عرضه کرده‌اند.


قطعا مهم‌ترین دستاورد جامعه ایرانی نسبت به دیگر کشورهای دنیا اتحاد و همبستگی است که بین گروه‌های مختلف مردم برای یاری‌رسانی به تک‌تک اعضای جامعه در شهرها و روستاهای مختلف ایجاد شده است.


عملکرد مردم ایران در زمان شیوع ویروس کرونا تا حدی توجه رسانه‌های جهانی را جلب کرده است که آن‌ها موارد بسیاری ایران را به عنوان الگوی رفتاری در شرایط حاد شیوع ویروس کرونا معرفی کرده و خواستار پیروی از روش‌های ایرانی برای ایجاد آرامش در جامعه شدند.


مردم ایران سلامت و حفظ آرامش خود را در گرو سلامتی اعضای خانواده، دوستان و آشنایان خود می‌بینند و مانند همه دوره‌های سخت در تاریخ کشور با هر وسیله ممکن به کمک نیازمندان شتافته و می‌کوشند تا فشار موجود روی مدافعان سلامت در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا را کاهش دهند.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب