دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 دی 1402 - 00:03
همراه با برگزیدگان جشنواره فرهیختگان؛ (۱۳)

کسب دانش تعمیر اساسی تجهیزات معدنی توسط محققان کشور

کسب دانش تعمیر اساسی تجهیزات معدنی توسط محققان کشور
رئیس دانشگاه آزاد سیرجان از کسب دانش تعمیر اساسی تجهیزات معدنی توسط اعضای هیئت علمی این دانشگاه خبر داد و گفت: کارگاه مهندسی معکوس دانشگاه تصمیم دارد تا به سمت ساخت و تعمیر موتور‌های MV برود.
کد خبر : 887593

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ در دهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی که به مناسبت هفته پژوهش و فناوری ۲۹ آذر ۱۴۰۲ در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، کارگاه مهندسی معکوس(کارگاه ماشین‌کاری قطعات صنعتی) دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان به عنوان برگزیده این جشنواره در بخش کارگاه جشنواره انتخاب و تجلیل شد.

کسب دانش تعمیر اساسی تجهیزات معدنی توسط محققان کشور

امیررضا بازرگان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در تشریح چگونگی تشکیل، فعالیت‌ها و برنامه‌های کارگاه مهندسی معکوس این واحد دانشگاهی اظهار کرد: این کارگاه سال ۹۸ با امکانات موجود در مجتمع دانشگاهی راه‌اندازی و پس از آن با همت همکاران و با افزایش تجهیزات گسترش یافت به گونه‌ای که سال گذشته تجهیزات این مرکز به سطحی رسید که بین کارگاه‌های تراز نخست استان کرمان قرار گرفت.

وی افزود: اکنون این مرکز صنعتی سه قسمت عمده شامل بخش‌های هیدرولیک و پنوماتیک، آهنگری و ماشین‌کاری دارد. در بخش نخست ساخت انواع جک‌ها و پمپ‌های هیدرولیک مربوط به ماشین‌آلات معدنی انجام می‌شود. در بخش دوم خدماتی از قبیل تعمیر انواع شاسی، باکت، رولیک، استیک، رینگ و ... دستگاه‌های معدنی و ساخت انواع پایه آیدلر مربوط به نوار نقاله و ساخت انواع تجهیزات فراوری از قبیل سرند‌های ضد سایش انجام می‌شود. در واحد ماشین‌کاری همکاران فنی انواع تجهیزات مورد نیاز در صنایع فولاد مانند پوسته‌های پمپ و فن‌های مربوط به آن را ساخته‌اند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان عنوان کرد: این کارگاه سال گذشته به خرید زمینی با مساحت ۱۰ هزار مترمربع در شهرک صنعتی گل گهر اقدام کرد و با اضافه شدن ۶ عدد دستگاه تراش، یک عدد فرز CNC، دستگاه جوش CO۲ تعداد دستگاه‌های موجود در این کارگاه به ۱۰ عدد دستگاه تراش، یک عدد دستگاه تراش سنگین، دو عدد فرز، یک عدد فرز CNC، یک عدد دستگاه برش CNC، دو عدد دستگاه تراش CNC، پنج عدد دستگاه جوش CO۲، دستگاه جوش زیر پودری، دستگاه پهنای طیفی با شکاف پنج نانومتر و میکروسکوپ الکترونی رسید.

کسب دانش تعمیر اساسی تجهیزات معدنی توسط محققان کشور

بازرگان بیان کرد: برنامه هدف‌گذاری شده کارگاه مهندسی معکوس برای سال آینده شامل احداث ۵ هزار متر مربع ساختمان برای توسعه این کارگاه در شهرک صنعتی گل گهر بوده و خرید دستگاه اسکنر سه‌بعدی، دستگاه برش لیزری و دستگاه تراش سنگین در دست اقدام است. یکی از چالش‌های موجود نبود امکانات علمی و عملی برای تعمیر و ساخت موتور‌های الکتریکی مورد نیاز در منطقه بوده که این کارگاه امسال به تعمیر و ساخت این تجهیزات نیز اقدام کرده و در افق پیش‌رو تصمیم داریم این شاخه از علم را در کارگاه گسترش دهیم و به سمت ساخت و تعمیر موتور‌های MV برویم.

وی درباره طراحی و ساخت قطعات در این کارگاه گفت: با دریافت ابلاغیه از سوی کارفرما با ارجاع به واحد فنی پس از بررسی، طراحی و ارائه روش برای ساخت یا تعمیر ارائه می‌شود و بعد از آن با دریافت تأیدیه فنی از سوی کارفرما به ساخت و یا تعمیر قطعات مورد نظر اقدام می‌شود. در همه این مراحل، واحد کنترل کیفیت کارگاه مهندسی معکوس و کارفرما بر مراحل انجام کار نظارت دارند. این کارگاه با بهره بردن از دانش و توانایی‌های همکاران هیئت علمی در همه مراحل فرایند ساخت در برطرف کردن ایراد‌های موجود تلاش دارد که این امر موجب ارتقای کیفیت قطعات تولیدی می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان توضیح داد: کارگاه مهندسی معکوس سال گذشته علاوه بر فعالیت‌های قبلی با تعمیر یک دستگاه بیل مکانیکی، دانش تعمیر اساسی تجهیزات معدنی را نیز کسب کرده و موفق به طراحی و ساخت سرند کارخانه هماتیت که نیاز به دقت و تخصص بسیار بالایی دارد، شده و با توجه به نیاز مجموعه‌های صنعتی استان به راه‌اندازی و تجهیز واحد تعمیر و ساخت موتور‌های الکتریکی با کمک همکاران هیئت علمی اقدام کرده است.

بازرگان تشریح کرد: کارگاه مهندسی معکوس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان با اکثر شرکت‌های مجتمع گل گهر و صنایع ملی مس همکاری فنی بسیار نزدیکی دارد که ازجمله می‌توان شرکت‌های نظم آوران، گهر روش، جهاد نصر، نگین گهر خاورمیانه، گهر همکار، فولاد تنبور را نام برد. در این کارگاه با توجه به وجود تیم فنی مجرب، متخصص و بهره‌گیری از استادان دانشگاه و شرکت‌های مستقر در سرای نوآوری انجام امور مربوط به طراحی و مهندسی معکوس قطعات به‌صورت کاملاً بهینه و با کیفیت بسیار بالا انجام می‌پذیرد.

کسب دانش تعمیر اساسی تجهیزات معدنی توسط محققان کشور

وی درباره فعالیت  کارگاه مهندسی معکوس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان در زمینه طرح پویش عنوان کرد: این کارگاه بسیار مشتاقانه از دانشجویان علاقه‌مند به فعالیت در این طرح استقبال می‌کند؛ چراکه وجود نیرو‌های جوان و باانگیزه باعث افزایش کارایی این کارگاه و به تبع باعث افزایش تجربه و تخصص در دانشجویان خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته