دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محمد صادق پور *

فرصت طلایی رونق تولید را از دست ندهیم

مسئولان اقتصادی فرصت طلایی و بی‌سابقه شرایط برای رونق تولید را که به واسطه غیراقتصادی شدن واردات و کاهش تبلیغات کالاهای خارجی ایجاد شده، از دست ندهند.
کد خبر : 403320
یادداشتی محمد صادق پور.jpg

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا؛ رهبر انقلاب اسلامی در پیام نوروزی سال ۹۸، این سال را «رونق تولید» نامگذاری کردند. در بخشی از پیام ایشان آمده است: "تولید اگر چنانچه به راه بیفتد، هم میتواند مشکلات معیشتی را حل کند، هم میتواند استغناء کشور از بیگانگان و دشمنان را تأمین کند، هم میتواند مشکل اشتغال را برطرف کند، هم حتّی میتواند مشکل ارزش پول ملّی را تا حدود زیادی برطرف کند. لذاست که مسئله‌ی تولید به نظر من مسئله‌ی محوری امسال است؛ لذا من شعار را امسال این قرار دادم: «رونق تولید». باید همه تلاش کنند تولید در کشور رونق پیدا کند."


وقتی سال 98 به عنوان رونق تولید نامگذاری می‌شد شاید کمتر کسی فکر می‌کرد که به زودی فرصتی بی‌سابقه برای تولید به واسطه عدم واردات کالا ایجاد شود.


امسال به دلیل افزایش نرخ ارز و غیراقتصادی بودن واردات، فرصتی طلایی برای رونق گرفتن تولید ایجاد شد و شاید به‌جرئت بتوان گفت این فرصت ویژه برای تولیدکنندگان ایرانی در 10 سال گذشته بی‌سابقه بوده است.


نکته مهم در جریان غیراقتصادی بودن واردات، توجه ویژه مسئولان و دستگاه‌های مسئول برای استفاده از تولیدات داخلی است و به‌طور قطع توان تولیدکنندگان کشور برای ساخت هر نوع کالای با کیفیتی بسیار بالا بوده و در مواردی کالاهایی که در انحصار تولید کشورهای خارجی است، توسط تولیدکنندگان داخلی با کیفیتی بالاتر و قیمتی مناسب تولید شده‌اند.


نمونه‌های بسیاری از تولید کالاهای مشابه خارجی توسط جوانان وجود دارد که باید به باور مسئولان بنشیند در حالی که هنوز مسئولان به دنبال واردات قطعات و لوازم مورد نیاز تولید از خارج از کشور هستند.


مذاکرات برای همکاری با شرکت‌های لوازم خانگی کره جنوبی به نتیجه نرسید/تامین قطعات از سایر کشورها!



این اظهار نظر از سوی حسین تنهایی  رئیس اتاق مشترک ایران و کره جنوبی در گفتگو با یکی از رسانه‌ها مطرح شده است؛ یعنی اگر قطعات مورد نیاز لوازم خانگی از سوی کره تأمین نشد به جای تولید داخلی باید به سایر کشورها مراجعه کنیم!


فعلا قطعات مورد نیاز تولید لوازم خانگی از کشورهای دیگری تامین می‌شود!



وقتی رئیس اتاق مشترک ایران و کره جنوبی از عدم توافق برای واردات قطعات کره جنوبی به ایران خبر می‌دهد، در عین حال از مذاکره با سایر کشورها برای تأمین قطعات لوازم خانگی سخن به میان می‌آورد.


این سخن دردآور و ضد تولید در حالی مطرح می‌شود که امکان تأمین هر نوع قطعه‌ای با سرمایه‌گذاری و توجه مسئولان وجود دارد.


در این وضعیت برخی محدودیت‌ها مانع از افزایش تولیدات داخلی شده و مسئولان باید به مشکل تأمین سرمایه در گردش کارخانه‌ها، تأمین ارز و همچنین گرفتاری‌هایی مانند مسائل گمرکی و سامانه نیما بپردازند تا مسیر رونق تولید هموار شود.


مسئولان و تصمیم‌سازان اقتصادی اگر در جریان کمک به تولید و استفاده از توانمندی‌های داخلی تعلل کنند، با ایجاد فرصت جدید باز هم بازار داخلی به دست واردکنندگان افتاده و برای اتباع خارجی و بیگانگان اشتغال ایجاد خواهد شد.


اکنون با توجه به فرصت طلایی رونق تولید، مشکلات مربوط به اشتغال، معضلات اجتماعی و  مشکلات نبود درآمدهای پایدار مالیاتی نیز برطرف خواهد شد اما عدم باور برخی مسئولان، روزنه‌های تولید ملی را در بخش‌های مختلف کور کرده است.


در شرایطی که دولت به دنبال جایگزین کردن منابع پایدار مالیاتی با درآمدهای نفتی است، بهترین مسیر برای ایجاد درآمدهای پاک، رونق تولید و برداشتن موانع کسب‌وکار است. متأسفانه در کشور ما نه‌تنها توجهی جدی به بخش تولید نمی‌شود بلکه مالیات‌های سنگین و عوارض گوناگون برای سرکوب کردن این بخش مولد وضع می‌شود.


درد تولیدکنندگان ما این است که منابع مالی‌شان در اختیار رونق کسب‌وکار و ایجاد اشتغال برای جوانان قرار می‌گیرد اما در یک بی‌مهری بی‌سابقه از سوی مسئولان، با انواع و اقسام موانع مواجه می‌شوند.


بخش‌های غیرمولد و بازارهای سوداگری در حالی از هرگونه پرداخت عوارض و مالیات معاف هستند که مشکلات مربوط به فضای کسب‌وکار همچنان پابرجا بوده و سطح میزان رضایتمندی از وضعیت معیشتی پایین است.


بخش تولید ما در صورت برداشتن موانع راه خود را برای توسعه کمی و کیفی پیدا خواهد کرد به شرط آنکه مسئولان به جای رایزنی و برگزاری جلسات با بیگانگان، پای درد و دل کارآفرینان و دلسوزان عرضه کار و تولید بنشنند و صرفا به حل مشکلات آنان فکر کنند.


هم‌اکنون مزیت بسیاری برای تولید محصولاتی با کیفیت و دارای استانداردهای لازم که پیش‌تر با خروج ارزهای نفتی وارد کشور می‌شد، وجود دارد و هر نوع قطعه‌ای و با هر نوع تکنولوژی پیشرفته‌ای با اتکا به دانش بومی همانند انرژی هسته‌ای وجود دارد.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب