«هیتومی» قبل از مرگ یک کشف عظیم را رقم زد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از نیچر، تیم هدایت فضاپیمای «هیتومی» در سازمان فضایی ژاپن، قبل از ناامید شدن از نجات این فضاپیما، دادههایی از آن دریافت کرد که به کشف مهمی درباره یک کهکشان دور منجر شد.
براساس مقالهای که در مجله نیچر منتشر شده است، یکی از سوالات درباره این کهکشان این بود که در هسته آن چه میگذرد. با استفاده از طیفنگاریها و حسگرهای اشعه ایکس تلسکوپ فضایی هیتومی، مشخص شد که تعداد ستارگان این کهکشان بسیار کمتر از آن چیزی است که قبلا برآورد میشد و جو کهکشان نیز تقریبا بدون حرکت و ساکن است.
این دادهها با اندازهگیریهای هیتومی بهدست آمد و کیهانشناسان در مرکز فضایی ژاپن با شگفتی متوجه ابعاد عظیم سیاهچالهای شدند که در مرکز این کهکشان در حال بلعیدن آن است.
آنها با تطبیق دادهها این طور نتیجه گرفتند که این سیاهچاله آنقدر عظیم است که از سرد شدن و از حرکت ایستادن گازهای کهکشان جلوگیری میکند و به همین دلیل، کهکشان قادر به ساخت ستارههای جدید و افزودن بر نور خود نیست.
هیتومی قرار بود در جایی از منظومه شمسی که تشعشعات خورشیدی مزاحمت نداشته باشد مستقر شود و بتواند فضاهای دوردست را بدون غبار منظومه شمسی و دیگر مزاحمتها رصد کند اما سازمان فضایی ژاپن پس از آن که نتوانست ارتباط خود با هیتومی را تثبیت کند و هدایت آن را بهدست گیرد، در ماه آوریل (اردیبهشت 95) با این تلسکوپ فضایی خداحافظی و آن را در فضای بیکران رها کرد.
کیهانشناسان ژاپنی اعلام کردهاند با وجود نقص در ارتباطات، هنوز هم حجم زیادی از دادههای ارسالی این تلسکوپ در حال تحلیل هستند و در آینده اکتشافات بیشتری از این تحلیلها بهدست خواهد آمد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/