دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 فروردين 1394 - 14:25

ربات‌های شخصی در راهند؛ از پخت شام تا شمارش پول

ساختن یک ربات شخصی برای بیشتر مردم مستلزم تجربه زیاد و منبع مالی فراوان است. دانش ساخت ربات‌ها که تاکنون در انحصار آزمایشگاه‌های علوم دانشگاه‌ها و یا امکانات پژوهشی شرکت‌های بزرگ بوده است، به زودی در دسترس مهندسان و سازندگان شخصی قرار می‌گیرد.
کد خبر : 9868

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از TechCrunch، دانشمندان لهستانی دانشگاه علوم و فناوری شهر کراکوف، رباتی تازه به نام ربوکور (RoboCORE) ساخته‌اند که به شرکت‌های کوچک و سازندگان خانگی اجازه می‌دهد که ربات خودشان را بسازند. آنها همچنین نرم‌افزاری آنلاین را برای کنترل محصول نهایی در دسترس قرار داده‌اند.


دانیل پروساک، استادیار دانشگاه علوم و فناوری کراکوف می‌گوید: «توانایی این دستگاه در این است که توسط هر کسی که کمترین دانش را در مورد ساخت ربات‌ها دارد می‌تواند استفاده شود. سیستم آن ساده است و آنچه که می‌تواند ساخته شود بستگی به قدرت تخیل سازنده دارد. می‌توانیم ربات یا دستگاهی مکانیکی-الکترونیکی بسازیم. همچنین می‌توانیم دستگاه‌هایی برای جداسازی و یا دستگاه پول شمار بسازیم. مثلا نمونه‌‌هایی از دستگاه پول شمار، نمونه‌‌هایی از دستگاه‌هایی که پول عوض می‌کنند، نمونه‌‌هایی از دستگاه‌هایی که نوشیدنی عرضه می‌کنند و یا شام تهیه می‌کنند را می‌توانیم بسازیم. می‌توانیم دستگاه‌هایی مکانیکی که به تجزیه اجزا می‌پردازند و یا عناصری را برای فناوری‌ها و یا خطوط تولید آماده می‌کنند نیز تولید کنیم. می‌توانیم ربات‌های متحرک، ربات‌های شناگر، راه رونده، پروازکننده یا سازنده بسازیم. همچنین هر آنچه که برای فناوری‌‌ها جالب است را می‌توانیم در ربات ساخته شده بگنجانیم».



هرچند ربوکور شامل فناوری‌های پیشرفته می‌شود، مخترعین تلاش کردند که سیستم آن را به ساده ترین شکل ممکن نگاه دارند تا برای استفاده کردن ساده باشد و بتواند در سیستم‌های مکانیکی مختلف به کار برود.


جدا از اهداف تجاری، طراحان ربوکور می‌خواهند که ربات‌سازی را به استفاده کنندگان در سرتاسر جهان ارائه دهند و از طریق مهندسانی که در پارکینگ خانه‌شان فعالیت می‌کنند علم را گسترش دهند. همانطور که در زمینه برنامه‌ریزی کامپیوتری در دهه ۱۹۷۰ میلادی این اتفاق رخ داد و منجر به رشد و ظهور شرکت‌های غول پیکری همچون IBM، مایکروسافت و اپل شد.


در استرالیا مدل‌های دیگری از ربات‌ها به نام «باکستر» توسط پیتر کرک، اختراع شده‌اند که به بازی با مخترع‌شان می‌پردازند. پیتر کرک، موسس مرکز استرالیایی «برتری برای دید رباتی» است. ربات «باکستر» بسیار هوشمند است.


باکستر نسخه آزمایشی اولیه از نوع جدیدی از ربات‌ها است که در آینده از نظر دیداری فعال خواهند بود و می‌توانند به محیط اطراف‌شان پاسخ دهند.


پیتر کرک، استاد دانشگاه فناوری کویینزلند می‌گوید: «راهی که می‌توانید به این ربات آموزش دهید این است که دستانش را بگیرید و آن را بچرخانید و آن را روی یک شیء بگذارید و بگویید که این یک شیء است و بعد دستش را می‌گیرید و شیء دیگری را نشانش می‌دهید. با یک راهنمای ساده سیستم می‌توانید به او بگویید که یک شیء را روی شیء دیگر بگذارد.»


باکستر صفحه بازی را می‌بیند و برای حرکت بعدی‌اش تصمیم می‌گیرد. او همچنین این مهارت را دارد که فلفل را از روی گیاه بچیند. او تشخیص می‌دهد کدام بخش از گیاه فلفل است و باید چیده شود. به زبان دیگر به گفته مخترع آن، این ربات قادر است از جهان اطراف عکس بگیرد و به تجزیه و تحلیل آن بپردازد. هدف از تولید این ربات، تولید نیروی کار ارزان‌تر و مکانیزه برای حمایت از صنایع است.


یک روز نیز این ربات‌ها همرا‌هان و دوستان ما خواهند بود و برای افراد تنها کارایی خواهند داشت، شاید آنها حتی رانندگی کنند و ما را به گردش ببرند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب