پژمان بختیاری؛ نظریهپرداز ادبی که شاعری فقط بخشی از او بود

به گزارش خبرنگار آنا، مقاله نادر پورارشد عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با عنوان «واکاوی حق در واقعیت ادبیات و ادبیات واقعیت با تأکید بر زندگی و آثار پژمان بختیاری» در همایش ملی زندگی، شخصیت و آثار پژمان بختیاری، در دانشگاه شهرکرد برگزیده و تجلیل شد.
عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: در این مقاله، بخشی از زندگی و آثار پژمان در دو ساحت واقعیت ادبیات و ادبیات واقعیت با رویکرد آنچه که حق طبیعی و فطری است مورد تحلیل قرار گرفتهاند.
پورارشد بیان کرد: پژمان بختیاری بیشتر بهعنوان شاعر شناخته و شناسانده میشود، درحالی که حق او گستردهتر و عمیقتر از ویژگی شاعری است.
وی با بیان اینکه بختیاری مترجم، صاحب اندیشه و نظر در زبان و ادبیات فارسی بوده و سهم قابل تأملی در تحولات ادبیات معاصر فارسی داشته که البته حق این مطلب هم ادا نشده است، ادامه داد: پژمان بختیاری صاحب نظریه شعر و شاعری، نظریه جهانشمولی زبان فارسی است که البته با توجه به شرایط زندگی و چیرگی روحیه شاعرانه مجال چندانی برای تبیین نظریات خود نیافته است.
عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد متذکر شد: در آثار پژمان ادبیات شیعی و ارادتورزی او به ائمه خاصه امام علی و امام حسین علیهما السلام نیز سهم درخور و قابل گفتی دارد.
پورارشد عنوان کرد: پژمان در تاریخ و جغرافیای سیاسی نیز از مواضع صریح میهندوستی برخوردار بوده و همه اینها را با وجود تأثر عاطفی و احساسی از وقایع زندگی شخصی و خانوادگی، با ادله و تصویرسازیهای بدیع و به کارگیری هنرمندانه و جان نواز کلمات در هندسه کلام و با ضریب تاثیر بالا تبیین کرده، به گونهای که هر خوانندهای را متأثر ساخته و به تأمل وامیدارد.
وی یادآور شد: این ویژگی زندگی و آثار پژمان همان واقعیت ادبیات بوده که بازخوانی آن برای هویت جامعه امری ضروری است.
انتهای پیام/