دریافت وام ۳ میلیارد تومانی توسط ۴۰۰ شرکت نوپا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، روحالله ذوالفقاری، معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست روسای پارکهای علم و فناوری گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یکی از نهادهای تامین مالی اکوسیستم علم و فناوری کشور، در عمر خود فراز و نشیبهای زیادی را تجربه کرده است.
وی افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی در دورهای صرفا به شکل گیری شرکتها و اکوسیستم نوآوری متمرکز بود، اما از سال ۱۴۰۲ به یک ثبات مالی رسیده است. اکنون نیز برنامه جامعی برای حمایت از شرکتهای نوپای دانش بنیان و رشد یافته را در دستور کار دارد.
به گفته وی، شرکتها برای تشکیل پرونده و دریافت تسهیلات باید اصولی از جمله نداشتن چک برگشتی و اقساط معوق را رعایت کنند. این تسهیلات ظرفیت مناسبی را برای رشد شرکتهای نوپا فراهم کرده است.
وی با ارائه گزارشی از عملکرد این برنامه گفت: تاکنون حدود ۴۰۰ شرکت نوپا موفق به دریافت وام ۳ میلیارد تومانی شدهاند. این شرکتها عمدتا فروشهایی در محدوده ۱۰۰ میلیون تا ۷۰۰ میلیون تومان داشتهاند و این تسهیلات قرضالحسنه ۴ ساله میتواند زمینه شکوفایی آنها را فراهم کند.
به گفته ذوالفقاری، هنوز سهمیه ۳۲۰۰ میلیارد تومانی این طرح تکمیل نشده است از اینرو از شرکتها و نهادهای مرتبط درخواست داریم تا برای بهرهبرداری بهتر از این فرصت همکاری کنند.
معاون تسهیلات و تجاریسازی افزود: از طریق صندوقهای پژوهش و فناوری، امکانات ویژهای برای شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری در نظر گرفته شده است. یکی از این اقدامات ارائه تسهیلات با شش ماه تنفس و ۱۸ ماه بازپرداخت است که ۸۰ درصد آن با نرخ ۲۰ درصد و ۲۰ درصد مابقی به صورت قرضالحسنه ارائه میشود.
وی تصریح کرد: این تسهیلات به صندوقهای پژوهش و فناوری واگذار شده و شرکتها برای بهرهمندی از آن باید برنامههای مشترک خود را با پارکهای علم و فناوری به تأیید برسانند.
وی بیان کرد: تاکنون ۳۰ صندوق پژوهش و فناوری در این طرح مشارکت کردهاند که هر یک بهطور متوسط دو قرارداد منعقد کردهاند.
وی افزود: مجموع قراردادهای منعقد شده تا کنون ۴۸۰ میلیارد تومان است که برخی استانها مانند زنجان، اردبیل و بوشهر موفق به دریافت این تسهیلات شدهاند.
ذوالفقاری گفت: تسهیلات ویژهای نیز تا سقف ۶ میلیارد تومان برای تأمین فضای کاری شامل احداث، بازسازی و خرید دفاتر و کارگاهها در پارکهای فناوری، شهرکهای صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی اختصاص یافته است. برای اجرای این طرح نیز هزار میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده که میتواند به توسعه پارکهای فناوری کمک شایانی کند.
وی به شرایط دریافت این تسهیلات اشاره کرد و گفت: شرایط این تسهیلات شامل پرداخت ۷۰ درصد ارزش کارشناسی تا سقف ۳۰ میلیارد تومان، بازپرداخت ۴۸ ماهه و دوره تنفس حداکثر ۱۲ ماهه است.
معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان تاکید کرد: این تسهیلات تنها به شرکتهایی تعلق میگیرد که در مراحل نهایی استقرار قرار دارند و طرح آنها به مرحله عملیاتی رسیده است.
انتهای پیام/