ابداع سطح جدید ضد باکتری با قابلیت رشد سلولهای زیستی
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از سای تک دیلی ، محققان دانشگاه متروپولیتن توکیو با استفاده از فرآیندهای الکتروشیمیایی در اسید سولفوریک غلیظ، سطوح آلومینا متخلخل آندی (APA) با خواص ضد باکتریایی استثنایی ایجاد کردهاند.
این سطوح بدون آنکه تداخلی در کشت سلولی ایجاد کند از رشد باکتریها جلوگیری کرده و راه حلی نوآورانه برای پزشکی احیا کننده ارائه میدهد. این فناوری میتواند تولید کشتهای سلولی با کیفیت بالا و عاری از آلودگی باکتریایی را بدون تکیه بر آنتی بیوتیکها امکان پذیر کند.
سطوح آنتی باکتریال برای سلامت عمومی و کاربردهای روزمره ضروریاند، اما روشهای رایج شامل استفاده از آنتی بیوتیکها و مواد شیمیایی خشنی میشود که میتوانند به محیط زیست آسیب زده، خطرات سلامتی به همراه داشته باشند و موجب افزایش مقاومت باکتریهای به آنتی بیوتیک شوند.
در حالی که هرگز روشهای جایگزین برای مبارزه با پاتوژنهای باکتریایی هرگز بیش از موارد مذکور نبوده، سطوح نانوساختار مانند APA میتواند راه حل ایمنتر و پایدارتری ارائه دهند.
اینجاست که سطوح نانوساختار وارد میشوند.
دانشمندان اوایل دهه ۲۰۱۰، نشان دادند نانوساختار طبیعی موجود روی بالهای جیرجیرک و سنجاقک میتواند در برابر آلودگی باکتریایی مقاومت کند. این ساختارها به غشای سلولی سلولهای باکتریایی آسیب رسانده و از گسترش آنها جلوگیری میکنند. بنابراین، دانشمندان تلاش کردهاند راههایی برای تولید ارزان سطوح مصنوعی پیدا کنند تا شاید به همان اثر دست یابند.
اکنون گروهی از دانش پژوهان به سرپرستی پروفسور «تاکاشی یاناگیشیتا» «Takashi Yanagishita» از دانشگاه متروپولیتن توکیو در حال بررسی استفاده از آلومینا متخلخل آندی (APA) هستند.
هنگامی که سطوح آلومینیوم صیقلی تحت شرایط خاصی در سلول الکتروشیمیایی فرو برده میشود، سطح آن با آرایهای منظم از ستونهای متخلخل آلومینا (اکسید آلومینیوم) پوشیده میشود. اندازه این ستونهای سوزنی شکل برای باکتریها کشنده است و سطوح را به شدت ضد باکتریایی کنند.
این دانشمندان دریافتهاند سطوح APA تهیه شده در اسید سولفوریک غلیظ دارای خواص ضد باکتریایی هستند که عملکرد بسیار بهتری نسبت به سطوح موجود دارند.
مهمتر آنکه، محققان کشف کردند این سطوح برای سلولهای زیستی کشت شده روی آنها خطرناک نیستند. در کشت سلولی معمول باید به محیط کشت آنتی بیوتیکها اضافه شود تا از بروز آلایندههای باکتریایی جلوگیری شود. این مشکل اصلی بی فایده بودن در برابر باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک است؛ در واقع، استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیکها ممکن است دوباره منجر به ظهور سویههای مقاومتر شود. اما این موضوع در مورد سطوح APA صدق نمیکند و میتوان کشتها سلولی را با خیال راحت بدون افزودنیهای آنتی بیوتیکی انجام داد.
کشف این گروه خبر خوبی برای پزشکی احیا کننده است، جایی که سلولها قبل از عرضه به بیمار برای درمان آسیب بافت و اندام در آزمایشگاه کشت میشوند. هرگونه مزاحمت باکتریایی در سلولها ممکن است عواقب بدی برای بیماران ایجاد کند و معمولا انجام مطلوب آن مستلزم محیطهای استریل تخصصی و پرهزینه است.
محققان ژاپنی معتقدند بسترهای جدید آنها ممکن است کشت سلولی بدون آنتی بیوتیک را در طیف وسیع تری از محیطها فعال کند و به طور بالقوه مقیاس درمان بیماران و همچنین نحوه انجام آزمایشهای علمی را متحول کند.
انتهای پیام/