دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نشانگر پیری در انسان‌ها کشف شد

نشانگر پیری در انسان‌ها کشف شد
محققان مایو کلینیک گیرنده «اینترلوکین ۲۳» (IL۲۳R) را به عنوان نشانگر سلولی و سالمندی در موش‌ها و انسان‌ها شناسایی کردند.
کد خبر : 948857

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از فیز، آزمایش‌ها نشان داد سطح IL۲۳R در جریان خون همزمان با افزایش سن بیشتر می‌شود و ممکن است کاهش یابد. همین امر نشان دهند ه پاکسازی سلول‌های پیر است.

پیر شدن سلولی زمانی اتفاق می‌افتد که تقسیم سلولی متوقف می‌شود، اما مکانیسم‌های آپتوتوز که سبب مرگ طبیعی آنها می‌شود، رخ نمی‌دهد. در عوض این سلول‌ها در حالت زامبی مانند گرفتار می‌شوند. در این حالت سلول‌ها هنوز نیاز به تغذیه و انجام فعالیت‌های متابولیکی را دارند، اما سیگنال‌های سلولی بیش از پیش ناهماهنگ می‌شود و ترشحات سیتوکین پیش التهابی نیز افزایش می‌یابد.

سالمندی سلولی فعالیتی است که با چند بیماری مرتبط با سن از جمله سیستم‌های ایمنی، قلب، متابولیکی، ریوی، اسکلتی عضلانی و عصبی ارتباط دارد.

 محققان از مدت‌ها قبل به دنبال نشانگر زیستی بودند که به طور قابل اعتماد سطح سلول‌های سالمند در بدن راتخمین بزند. این نشانگرزیستی می‌تواند به فرایند‌های درمانی کمک کند و پیش از آشکار شدن بیماری، وارد عمل شود.

در تحقیق پیش رو IL۲۳R یک نشانگر سالمندی بافت هب حساب می‌آید. محققان قصد داشتند نشانگر‌های مرتبط با پیری را شناسایی و واکنش پذیری آنها به درمان‌های مختلف در موش‌ها با سن‌های متفاوت را اندازه گیری کنند.

 آنها ۹۲ پروتئین پلاسما را از طریق پنل Olink Target ۹۶ Mouse Exploratory آزمایش کردند و در نهایت ۶۷ مورد را تحلیل کردند که از این تعداد ۲۵ پروتئین به دلیل مقدار کم یا ردیابی نشدن، استثنا شدند.

 بافت‌های مختلف ازجمله کلیه، کبد، طحال، قشر مغز، چربی و ریه با PCR لحظه‌ای برای رصد ۲۱ بیان ژن مربوط به ترشحات پیری و نشانگر‌های التهابی مورد بررسی قرار گرفتند.

موش‌ها از نظر تغییرات در پروتئین‌های پلاسما و رونوشت‌های بافتی با استفاده از مداخلات کوتاه‌مدت با دارو‌هایی که سلول‌های پیر، از جمله ونتوکلاکس، ناویتوکلاکس، فیستین و لوتئولین را پاک می‌کنند، و همچنین روش‌های پاکسازی تراریخته با هدف قرار دادن سلول‌های مسن p۱۶ مثبت، تحت بررسی قرار گرفتند.

براساس تحلیل‌ها ۳ مورد از پروتئین‌های پلاسمای آزمایش شده یعنی IL۲۳R، CCL۵ و CA۱۳ تغییرات مرتبط باسن را در گردش وبافت‌ها نشان دادند.

 افزایش IL۲۳R و CCL۵ مرتبط با سن در نتیجه درمان‌های سنولیتیک معکوس شدند و سطح CA۱۳ که به طور معمول با افزایش سن کاهش می‌یابد در میزان بالاتر (سن جوانتر) احیا شد.

 محققان IL۲۳R را به عنوان یک نشانگر پروتئین پلاسما نویدبخش در این تحقیق انتخاب کردند، زیرا رابتطاب واضح و مداوم با سالمندی در چند پارامتر بافت داشت. 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب