دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اختلاف نظر درباره انتخاب رئیس دانشگاه تهران؛ سرنوشت سرپرست دانشگاه در هاله‌ای از ابهام

اختلاف نظر درباره انتخاب رئیس دانشگاه تهران؛ سرنوشت سرپرست دانشگاه در هاله‌ای از ابهام
کمیته انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی اخیراً اعلام کرد که صلاحیت ۱۸ رئیس دانشگاه تأیید شده است، اما نام سیدحسین حسینی، سرپرست کنونی دانشگاه تهران، در میان این افراد وجود نداشت و این مسئله بر ابهامات پیرامون سرنوشت ریاست دانشگاه تهران افزود.
کد خبر : 948429

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، با تغییر دولت و روی کار آمدن کابینه جدید و وزیر علوم، به تبع روسای دانشگاه‌ها نیز تغییر کردند. یکی از اولین دانشگاه هایی که با تغییر مواجه شد، دانشگاه تهران بود و سیدحسین حسینی از تاریخ 27 شهریورماه 1403 به‌عنوان سرپرست این دانشگاه منصوب شد اما در کمال تعجب در متن حکم وزیر علوم برای انتصاب حسینی، تأکید شده بود که فرد دیگری به عنوان رئیس دانشگاه انتخاب خواهد شد. حسین سیمایی وزیر علوم در این حکم آورده بود: «بایسته است نسبت به تشکیل شورایی از منتخبین دانشگاه، به منظور ایجاد مشارکت حداکثری دانشگاهیان در پیشنهاد افراد شایسته به وزارت، جهت تصدی ریاست دانشگاه، اهتمام ورزید. توفیق و سربلندی روز افزون جناب‌عالی را از درگاه خداوند متعال خواستارم.»

با گذشت زمان از معرفی سرپرست این دانشگاه و معرفی نشدن فرد جدید این زمزمه‌ها به گوش رسید که حسینی به عنوان رئیس دانشگاه تهران باقی خواهد ماند. اما با اعلام نتایج بررسی کمیته انتخاب روسای دانشگاه ها و نبود نام حسینی در این میان، این گمانه را تقویت کرد که همچنان وزیر قصد دارد فرد دیگری را به عنوان رئیس دانشگاه تهران معرفی کند. 

با این حال جمال موسوی، مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‎ها اعلام کرد که شیوه‌نامه‌ای برای انتخاب رئیس دانشگاه تهران تدوین شده بود، اما اجرای آن به دستور وزارت علوم وابسته است. وی اظهار داشت: «اجرای این شیوه‌نامه یا توقف آن به نظر وزیر علوم بازمی‌گردد. با توجه به عدم اجرای این شیوه‌نامه، گزینه‌هایی نیز از سوی دانشگاه برای معرفی رئیس به وزارت علوم ارسال نشده است.» این موضع گیری موسوی این امر را در رسانه ها و افکار عمومی مطرح کرد که شاید صلاحیت حسینی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد تایید قرار نگرفته است. 

به همین دلیل عباس میرزاحسینی، رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در واکنش به اخبار منتشر شده درباره معرفی گزینه ریاست دانشگاه تهران تأکید کرد: «تا به این لحظه، هیچ نامه‌ای برای معرفی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی واصل نشده است و هیچ تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده است.»

وی همچنین درباره نحوه اعلام اسامی روسای پیشنهادی دانشگاه‌ها گفت: «با توجه به اهمیت و جایگاه رؤسای دانشگاه‌ها، از جمله معیارهای علمی و دانشگاهی که در انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها حائز اهمیت است؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس فرایندهای تخصصی در این زمینه تصمیم می‌گیرد و متناسب با این رویه‌ها، پس از اتمام مراحل رسمی طی شده، اسامی افراد منتخب اعلام می‌شود.»

موضوع انتخاب رئیس دانشگاه تهران به دلیل جایگاه برجسته این دانشگاه و تأثیر آن در جامعه علمی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. با این حال، به نظر می‌رسد فرآیند انتخاب رئیس این دانشگاه همچنان با پیچیدگی‌ها و اختلاف نظرهایی در وزارت علوم روبه‌رو است چراکه اخیرا وزیر علوم، از قطعی نبودن تصمیم خود برای انتخاب رئیس دانشگاه تهران بر اساس شیوه مشورتی و دریافت گزینه‌های پیشنهادی ریاست از سوی دانشگاهیان این دانشگاه  گفته بود.

بنابراین باید منتظر بود تا مشخص شود که بالاخره وزیر علوم قصد دارد حسینی را به عنوان رئیس دانشگاه به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کند یا قرار است فرد دیگری سکان مدیریت این دانشگاه را برعهده گیرد. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب