دانشجویان در دیدار با پزشکیان چه گفتند؟
خبرگزاری علم و فناوری آنا_ نادیا عابد؛ امروز هفدهم آذر ۱۴۰۳ حوالی ساعت ۹ وعده دیدار مسعود پزشکیان رئیس جمهور با برخی از نمایندگان دانشجویی به سرانجام رسید، این جلسه که به مناسبت روز دانشجو در دانشکده مدیریت دانشگاه شریف برگزار شد قرار بود دانشجویان هر انجمن نقطه نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دهند و اگر انتقادی هم از وضعیت دانشگاهها دارند آن را به گوش مسئولان برسانند.
در دیدار امروز؛ آقای وزیر با صرف نظر از سخنرانی در جمع دانشجویان تریبون را به دست آینده سازان مملکت سپرد تا مطالبات تک تک آنها را گوش کند و برای بهبود اوضاع شاید چارهای مطلوب بیندیشد.
مهاجرت دانشجویان مرگ تدریجی کشور است
سید حسین مکیان نماینده انجمن علمی دانشجویی در این جلسه با قرار گرفتن پشت تریبون خطاب به پزشکیان گفت: هم اکنون، فضای ناامیدی حاکم بر دانشگاهها جدیترین چالش کشور است، راه مهاجرت بسیاری از نخبگان به علت نبود فرصتهای برابر و فشارهای اجتماعی بیش از پیش شده است و نتیجه آن جز هدررفت سرمایهها نیست، تجربه کشورهای توسعه یافته نشان میدهد عبور از بحرانهای اقتصادی جز با تلاش نخبگان ممکن نیست و باید دانست مهاجرت دانشجویان مرگ تدریجی کشور است. به عنوان نسل جوان همچنان به آینده ایران امیدوار هستیم و لازم است که سیاستهای ما علمی باشد نه علم ما سیاسی.
چرا حکومت اجازه هیئت علمی شدن دانشجویان آزاد در دانشگاههای دو لتی را نمیدهد؟
محمد مهدی معینی فر نماینده اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان هم بیان کرد: چرا حکومت بدون ارزیابی کارنامه علمی دانشجویان دانشگاه آزاد اجازه هیئت علمی شدن آنها در دانشگاه دولتی را نمیدهد؟ مطالبه ما این است که حکومت شرایط ویژهای را برای نقش آفرینی افراد به خصوص بخشی خصوصی در جامعه فراهم کند.
خروجی ترمینالهای فرودگاه امام؛ شاهدی برای فرار مغزها از مملکت
محمد عبدالعلیان نماینده شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی ایران هم با انتقاد از اینکه امروزه بالاترین سرمایه هر سرزمین نه نفت و خاک و طلا، بلکه منابع انسانی است گفت: کافی است نگاهی به خروجی ترمینال فروگاه امام (ره) بیندازید که نخبگان چگونه یکی پس از دیگری از کشور مهاجرت میکنند تا شاید در کشوری دیگر از دنیا به سهم بالاتری از حق خود دست یابند.
وی خطاب به رئیس جمهور گفت: از شما خواستاریم تا به عنوان رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به قوانین بالادستی نظام دانشگاهی کشور ملاحظهای داشته باشید و افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی را بدون توجه به فراهم کردن زیرساختها محقق نکنید.
حکمرانی هوش مصنوعی را به دست جوانان بسپارید نه مدیران مسن!
ابوالفضل محمدی نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان هم خطاب به پزشکیان گفت: آقای پزشکیان ۵ ماه و ۱۰۰ روز از دولت شما گذشت، شما رئیس جمهور هستید نه نامزد ریاست جمهوری، یعنی باید پاسخگو باشید نه پرسشگر. وعده دادید که سفره مردم را با سفره مسئولان برابر میکنید، اما هنوز این اتفاق نیفتاده است. پرداخت ماموریت به مسئولان را تحقق بخشیده اید، اما تسهیلات وام ازدواج به دانشجویان را خیر! گفته اید که باید مسئله ناترازی انرژی را حل کنید، در صورتی که ناترازی اصلی در نسبت درآمد مردم به هزینه هایشان است. فریاد میزنیم که هوش مصنوعی همانند انرژی موضوع حاکمیتی است، در هر جامعه که میخواهید از مدیران مسن استفاده کنید، اما خواهشا در حوزه هوش مصنوعی آن را به دست خود جوانان بسپارید.
آقای پزشکیان از ماجرای منطقهای دست بکشید و تکلیف اقتصاد را مشخص کنید
علی کریمی نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف هم خطاب به رئیس جمهور افزود: وعده بهبود معیشت را دادید، اما تاکنون تفاوتی با پیشینیان نداشتید، از ماجرای منطقه دست بکشید و تکلیف اقتصاد را روشن کنید.
وزارت اقتصاد به جای حل کارشناسانه معیشت به دنبال سیاسی کاری نباشد
مجتبی میبدی نماینده دفتر تحکیم و وحدت هم گفت: باید به فکر تاب آوری اقتصاد کشور باشید تا مردم به ثبات برسند، این امر ممکن نیست، مگر با تقویت بخش خصوصی و به عبارتی دیگر با همکاری مردم. وزارت اقتصاد نباید به جای حل کارشناسانه مسئله معیشت به دنبال سیاسی کاری باشد.
چرا نیروها از بین خودیها انتخاب میشوند؟
بهاره حاجی زاده نماینده نشریات دانشجویی از دانشگاه شاهرود بیان کرد: انتظار دانشجویان تغییر بنیادین در نگرش به جامعه است، چرا نیروها از بین خودیها انتخاب میشوند؟ اینکه حل مشکلات وسیع نیازمند زمان است بر فردی پوشیده نیست، باید سعی کنید به دنبال راه حلها بگردید.
در زمان انتخابات از گفتوگو صحبت کردید، لایحه عفاف و حجاب از دل گفتوگو بیرون آمد؟
مصطفی کارگر نماینده کانونهای فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: آقای پزشکیان در زمان انتخابات از گفتگو صحبت کردید، اما آیا لایحه عفاف و حجاب از دل گفتگو بیرون آمده است؟ فرهنگ و هنر ستون فقرات هویت ملی است، فرهنگ دستوری و پشت درهای بسته تدوین نمیشود.
محمدابراهیمی نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه شریف هم گفت: برای نجات جامعه سه خواسته گفتمان بی واسطه با دانشجویان (جلسات هدفمند بین مسئولان و نمایندگان تشکل ها)، بازگرداندن دانشگاه به امر ساخت ملی (شایستهترینها به جرم غیرخودی بودن کنار گذاشته میشوند) و گفتمان وفاق را طالب هستیم.
پزشکیان: اصلاح مملکت به دست دانشجو میسر میشود
مسعود پزشکیان هم پس از پایان مطالبه نمایندگان تشکلهای دانشجویان استقلال طلب، با دعوت کارشناس مجری برنامه و در قالب سرودن شعری از شاهنامه فردوسی «فریدونِ فرّخ، فرشته نبود، ز مُشک و ز عنبر سرشته نبود، ز «داد» و «دَهِش» یافت او نیکویی، تو داد و دهش کن، فریدون تویی» برای سخنرانی روی سن حاضر شد.
وی با بیان اینکه فردی میتواند حق بگوید که وابسته به پست و مقام نیست، گفت: اگر دنیا را از چنین فردی بگیرند برای او مهم نیست، چون همیشه از حق دفاع میکند. این خصلت دانشجو است. دانشجو وابسته به پست و مقام نیست و بدون وابستگی میتواند حرف خود را بزند. امام علی (ع) در ادامه میفرماید همیشه طرف مظلوم بایستید. طرف ظالم نایستید. باور شما باید به این باشد که تلاش کنید که در جبهه مظلومین باشید. اینکه یک عده قلدر و گردن کلفت خواستند ظلم کنند انسان عادل فریاد میکشد. در دانشگاههای اروپا و آمریکا دانشجویان فریاد کشیدند. این انتظار از شما نیز میرود. مگر شما خیلی از مشکلات را حل نکردید. حل مشکلات در عرض یک روز و ۱۰ روز ممکن نیست.
رئیس جمهور با بیان اینکه دانشگاه، مشکل جامعه را باید حل کند، اظهار کرد: دانشگاههای الان ما نسل ۲ هستند، باید نسل ۳ و ۴ درست کنند، دانشگاه نسل ۴ در جامعه است و حل مشکل جامعه با آن است. الان دانشگاه نسل پنجم را درست کردهاند کلاً ۱۰۰ سال بعد را میبینند، توسعهای را میبینند که ۱۰۰ سال دیگر محیط زیستشان برهم نخورند، از این گذشتهاند که دانشگاه درست کنیم تا یک عده عالم بشوند و تحقیقاتی را انجام بدهند.
پزشکیان گفت: رفتن ساده است. میتوانید زندگی خودتان را شروع کنید، میتوانید بمانید ایران را ایرانی کنید که سربلند و الهام بخش و در منطقه سربلندی و عزت ایرانیان را بشود دید. ما هیچ چیزی کم نداریم، هم نیروهای انسانی خوب داریم، نخبه داریم، منابع زمینی و آسمانی و ... داریم، به همدیگر دل ببندیم و بپذیریم به علما، کارشناسان و نخبهها احترام بگذاریمف نباید با رانت و لابی به این جایگاه برسم.
وی افزود: شما دانشجویان امید فردای این مملکت هستید. امروز با مشکل مواجه هستیم و بدجوری هم با مشکل مواجه هستیم. تا ما نفهمیم مشکلات جامعه دقیقا چیست، نمیتوانیم برای آن نسخه بنویسیم و نباید الکی وعده بدهیم.
وی تأکید کرد: اگر دنبال عدالت هستیم باید به این سوال پاسخ دهیم که پولدار از یارانه بیشتر استفاده میکند یا فقیر و روستایی؟ اگر بخواهیم این شرایط را اصلاح کنیم به کمک شما دانشجویان نیاز داریم.
انتهای پیام/