سریعترین نرم ربات جهان ابداع شد
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، گروهی از محققان دانشگاه کارولینای شمالی طراحی پیشین خود از یک نرم بات آبی را ارتقا دادند و سرعت آن را از ۳.۷۴ به ۶.۸ طول بدنه به ازای هر ثانیه رساندند.
ربات با طراحی جدید در مصرف انرژی صرفه جویی میکند ومی تواند در جریانی از آب گرم شنا کند. این درحالی است که نسخههای پیش آن فقط میتوانستند روی سطح آب شنا کنند.
محققان در بیانیهای درباره این پژوهش نوشته اند: مطالعه دینامیکهای شناور سفره ماهیها نقشیی کلیدی در کنترل حرکات عمودی نرم ربات داشته است.
این نرم ربات دارای بالههایی است که با الهام از یک سفره ماهی ابداع و از مادهای ساخته شده اند که هنگام گسترده شدن، ثابت باقی میمانند.
بالههای مذکور به یک بدنه سیلیکونی انعطاف پذیر متصل هستند که به نوبه خود به اتاقک مملو از هوا وصل است. با پر از هوا شدن اتاقک، بالهها خم میشوند و حرکت سفره ماهی را تقلید میکنند.
هنگامیکه هوا آزاد میشود، بالهها به سمت عقب و موقعیت اصلی خود برمی گردند. به گفته محققان این مکانیسم موجب ذخیره انرژی در سیستم میشود و هنگامیکه بالهها به وضعیت ثابت خود پس از خارج شدن هوا برمی گردند، امکان فعالسازی سریع تنها با یک محرک فراهم میشود.
دینامیک شناور سفره ماهی روی قابلیت طرح ربات برای کنترل حرکات عمودی تاثیر میگذارد. پژوهشگران با مطالعه حرکات این ماهی، رفتار آن را در ربات تقلید کردند تا ابزار بتواند به سمت بالا و پایین شنا کند یا موقعیت خوددر جریان آبی را حفظ کند.
سفره ماهی دو جت آب ایجاد میکند تا خود را به سمت جلو براند و با تغییر حرکت شنا مسیر خود را عوض کند. یک روش مشابه در ربات برای کنترل حرکات عمودی به کار میرود و توانایی آن برای ناوبری در آب را بیشتر میکند.
محققان همچنان مشغول ارتقای روشهایی برای حرکات بخش انتهایی ربات هستند و هدف آنها بهبود کنترل و مهارت ابزار در محیطهای آبی است.
شبیه سازیها و آزمایش نشان دهنده جت آب نرم ربات هستند که به سمت پایین روانه میشود و قدرتمندتر از جت آب به سمت بالا است. هنگامیکه ربات بالههای خود را به سرعت تکان میدهد، اوج میگیرد، اما کاهش فرکانس تحریک سبب میشود به آرامی پایین برود و میتواند شیرجه بزند یابه حرکت در همین عمق ادامه دهد.
ربات با استفاده از هوای فشرده شده روی شناور ماندن نیز تاثیر میگذارد. هنگامیکه بالهها در وضعیت آرامش قرار دارند، اتاقک هوا به طور کامل تخلیه میشود و درنتیجه میزان شناور ماندن آن کاهش مییابد. هرچند هنگامیکه ربات باله هایش را به سرعت تکان میدهد، اتاقک با فرکانس بیشتر پر میشود وقابلیت شناور ماندن بیشتر میشود.
انتهای پیام/