دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت مطرح کرد؛

لزوم نگاه جامع به چالش‌های جمعیتی

لزوم نگاه جامع به چالش‌های جمعیتی
رییس مرکز جوانی جمعیت گفت: ازدواج، فرزندآوری، سقط، ناباروری و مهاجرت، بخشی از چالش‌های جمعیت هستند و نگاه تک بعدی به جمعیت، نادرست است و ما را به خطا می‌اندازد.
کد خبر : 943882

به گزارش خبرگزاری آنا، صابر جباری فاروقی اظهار داشت: در سیاست‌های جمعیتی، چند برنامه بالادستی مرتبط با فرزندآوری و جمعیت داریم که شامل سیاست‌های کلی جمعیت، سیاست‌های کلی خانواده، سیاست‌های کلی سلامت و حتی سیاست‌های کلی رفاه و تامین اجتماعی است.

وی با بیان اینکه متاسفانه کشور ما به سرعت در حال رفتن به سمت چاله جمعیتی است، گفت: ازدواج حتما مهم است، اما اگر ۱۰ میلیون نفری که در سن ازدواج قرار دارند، ازدواج کنند، نرخ باروری در سال‌های آینده رشد می‌کند، چون در کشور ما متوسط تولد اولین فرزند پس از ازدواج، بالای ۴ سال است یعنی در این جوانها، فرزندآوری در سال‌های اول رخ نمی‌دهد.

رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی کشور در حوزه جمعیت، یادآور شد: وزارت بهداشت می‌تواند نقش مهمی در سلامت جمعیت داشته باشد، چون مراقبت‌های قبل، حین و بعد بارداری، سلامت نوزادان و کودکان توسط وزارت بهداشت ارائه می‌شود بنابراین وزارت بهداشت در حوزه جمعیت، نقش ویژه‌ای دارد.

جباری تصریح کرد: در سیاست کنترل جمعیت همه دستگاه‌ها و وزارت بهداشت نقش خود را به خوبی انجام دادند، اما در حال حاضر و در راستای افزایش نرخ رشد جمعیت، وزارت بهداشت است که با تمام توان برای جوانی جمعیت کار می‌کند. مهمترین مساله در رشد جمعیت و فرزندآوری، فرهنگسازی است تا انگاره‌های ذهنی مردم برای سرمایه دانستن فرزند به جای هزینه، تغییر یابد.

وی در پایان یاد آور شد: ۱۳ استان برخوردار کشور که از نظر درآمد، اشتغال و مسکن کمترین مشکل را دارند، صاحب کمترین میزان باروری کلی در کشور هستند. چون سبک زندگی و نگاه به مادری تغییر نکرده است و بسیاری از افراد علیرغم تحصیل بالا و درآمد مناسب، اقدام به ازدواج و فرزندآوری نمی‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب