آخرین مرحله خود شکوفایی انسان، شعر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، جشنواره ملی شعر و داستان جوان سوره، یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی و ادبی کشورمان بود که در سالهای گذشته به همت حوزه هنری برگزار میشد. رویدادی که بسیاری از بزرگان عرصه شعر و حوزه داستاننویسی در آن شرکت کردند و تا اواخر دهه نود، یکی از جشنوارههای جریانساز کشور محسوب میشد. اما در دو سال آخر دهه نود به دلیل همهگیری کرونا که بسیاری از رویدادهای فرهنگی، هنری و ادبی را به تعویق انداخت، این جشنواره سوره نیز برگزار نشد و بعد از تغییرات مدیریتی به وجود آمده در حوزه هنری نیز، این فاصله بیش از پیش شد و پنج سال پشت سر هم خبری از برگزاری جشنواره جوان سوره نبود. در نهایت امسال با همت مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری این جشنواره با شکل و شمایلی جدید و قواعدی متفاوت از دورههای قبل برگزار میشود.
محمدسعید میرزایی، شاعر کرمانشاهی و جوان کشورمان به عنوان دبیر علمی هجدهمین جشنواره جوان سوره انتخاب شده است، رویدادی که برخلاف سالهای گذشته شعر و داستان با یکدیگر نیستند و صرفا با حضور شعرا برگزار میشود. به بهانه برگزاری این رویداد گفتوگویی با دبیر این دوره از جشنواره شعر جوان سوره ترتیب دادهایم.
میرزایی در ابتدا درخصوص پیشبینی خود از میزان استقبال شاعران جوان از این رویداد گفت: فکر میکنم استقبال خیلی خوبی از این جشنواره صورت پذیرد. چون در یکی دو دهه اخیر، جشنوارهها یکی از نهادهای هدایتکننده جریانهای شعری ما بودند و باتوجه به بخشهایی که برای این رویداد در نظر گرفته شده، (بازه سنی گستردهای که دارد و تا چهل سال است) و البته اینکه موضوع جشنواره آزاد است، به افزایش شرکت کنندگان در دوره هجدهم جشنواره بسیار امیدوار هستیم.
وی افزود: این جشنواره بر گفتمان انقلاب اسلامی تاکید دارد، اما نگاه ما از جنبه روساخت به شعر انقلاب، نگاه روز است و به این صورت است که خیلی بسیط به این موضوع نگاه میشود. حس میکنم مثل دورههای قبل که چندین سال پیش برگزار شد و حالا با یک وقفه چند ساله برگزار میشود، اتفاق خوبی در حوزه شعر انقلاب اسلامی رقم بخورد.
دبیر علمی هجدهمین جشنواره ملی شعر جوان سوره با اشاره به جزئیات این رویداد گفت: در این دوره شعر به همراه داستان نیست و این دو مقوله امسال در جشنواره از هم جدا شدند و به صورت مستقل به شعر پرداخته میشود که حق شعر هم همین است. به این دلیل هم حس میکنم با اقبال خوبی مواجه شود و به این جهت پیشبینی ما این است دبیرخانه جشنواره کار پرحجم و سنگینی را در پیش رو خواهد داشت.
میرزایی در بخشی از سخنانش در مورد بازه سنی زیر ۲۰ سال تا ۴۰ سال که برای شرکتکنندگان این مسابقه در نظر گرفته شده است گفت: این رویداد فقط در بخش پنج گانه (که هر شرکتکننده باید پنج شعر بفرستد) در ۳ بخش برگزار میشود، یکی زیر ۲۰ سال، یکی ۲۰ تا ۳۰ سال و دیگری ۳۰ تا ۴۰ سال. شعر یک هنر ذهنی است و مثل ورزش نیست که با جسم کار داشته باشد. علوم نظری در همه جای دنیا همین گونه است و نباید تصور کرد که فقط به یک آدم ۲۰ تا ۳۰ ساله میتوان گفت جوان.
وی افزود: این تفکری که مثلاً یک فرد تا ۳۰ سالگی میتواند آخرین مدرک دکتری را بگیرد و پس از آن همه چیز متوقف میشود و این مسئله از سن آن شخص گذشته یک تفکر استعماری است. انسان تا همیشه قدرت یادگیری و تجربه دارد و شعر هنری است که مربوط به خود شکوفایی انسان است، یعنی آخرین مرحله خود شکوفایی انسان، شعر است. پس سن شرکتکنندگان در این بخش مهم نیست و مهم ویژگیهای اثر آنها است، اگرچه این مسئله پیشنهاد من هم نبود و ابتکار دوستان مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری و آقای عرفانپور بود و من هم از این ایده استقبال کردم.
انتهای پیام/