دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آذر 1403 - 13:14

عراقچی: گفت‌وگو، تعامل، دیپلماسی و مذاکره ریشه در تمدن ایرانی دارد

عراقچی: گفت‌وگو، تعامل، دیپلماسی و مذاکره ریشه در تمدن ایرانی دارد
وزیر امور خارجه کشورمان در نشست مجمع جهانی تمدن‌ها گفت: در طول تاریخ، مردمان از قومیت‌ها و پیشینه‌های مختلف در فلات ایران با یکدیگر برخورد و دیدار داشته‌اند، جایی که روحیه تساهل، احترام متقابل، انسان‌دوستی و همزیستی فرهنگی در میان مردم ایران حاکم است.
کد خبر : 943233

به گزارش خبرگزاری آنا، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست مجمع جهانی تمدن‌ها در پرتغال به‌سر می‌برد، امروز در این نشست به ایراد سخنرانی پرداخت.

صحبت‌های وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست به شرح زیر است: 

بسم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس، خانم‌ها و آقایان؛

مایلم سخنان خود را با سپاس از سازمان ملل و جمهوری پرتغال برای برگزاری و میزبانی این نشست مهم آغاز نمایم.

این مجمع و ابتکار تشکیل دهنده آن نگرانی‌های کشورم را در آغاز این هزاره به ذهن متبادر می‌کند؛ آنجا که ایران را بر آن داشت تا سال ۲۰۰۱ را به عنوان سال گفت‌وگوی تمدن‌ها پیشنهاد کند.

این پیشنهاد به اتفاق آرا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.

گفت‌وگو، تعامل، دیپلماسی و مذاکره ریشه در تمدن ایرانی دارد. در طول تاریخ، مردمان از قومیت‌ها و پیشینه‌های مختلف در فلات ایران با یکدیگر برخورد و دیدار داشته‌اند، جایی که روحیه تساهل، احترام متقابل، انسان‌دوستی و همزیستی فرهنگی در میان مردم ایران حاکم است.

شاعران نامدار و فیلسوفان صاحب نام جهانی ما در مورد این ارزش‌ها به طور گسترده نوشته و گفته‌اند. در طول تاریخ با مردم و ملل دیگر همزیستی مسالمر آمیز داشته‌ایم، اما هرگز در برابر بی‌عدالتی، ظلم، تجاوز و بی‌احترامی سر فرود نیاورده‌ایم.  

فرهنگ و تمدن ایران علیرغم مواجهه با چالش‌ها و ناملایمات در طول قرن‌ها ثابت مانده است.

غرب آسیا به‌دلیل نسل‌کشیِ جاری در فلسطین اشغالی در معرض فشار بی‌سابقه‌ای قرار گرفته است. 

در پرداختن به مسائل جهانی مربوط به صلح و امنیت از طریق اعتماد و اتحاد برای صلح، نمی‌توان در خصوص وضعیت غرب آسیا، جایی که انسانیت و ارزش‌های مشترک بشری در پیش چشمانمان قربانی می‌شوند، ساکت ماند.

کشتار‌ها علیه فلسطین و لبنان تبعات بلندمدتی بر کل جهان دارد

جنایات جاری علیه مردم فلسطین و لبنان آزمونی بزرگ برای جامعهٔ جهانی است. لازم است اقدامات فوری، دسته‌جمعی و مؤْثری برای بازگرداندن اعتبار سازمان ملل و حمایت از حقوق بین‌الملل انجام شود.

بی‌طرفی در این جنگ نه‌تن‌ها نشان‌گر بی‌تفاوتی است، بلکه به نسل‌کشی اسرائیل کمک می‌کند.

ما کاملاً به آیین یهود به‌عنوان یکی از ادیان ابراهیمی احترام می‌گذاریم و برای یهودیان احترام قائلیم. نباید اجازه دهیم رژیم اسرائیل هر صدای انتقادی را با برچسب «یهودی‌ستیزی» خفه کند.

 تنها راه بازگشت به صلح و هم‌زیستی، احیای سنت‌های گفت‌وگو، تعامل و همکاری تمدن‌هاست.



در حال بروزرسانی...

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب