دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با بومی سازی دستگاهی محقق شد؛

تولید پلاستیکی که تخریب پذیر است/ کیفیت محصولات پلیمری

تولید پلاستیکی که تخریب پذیر است   کیفیت محصولات پلیمری
پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش بنیان موفق به ساخت دستگاه نیدر اکسترودر غیرمتقارن شده‌اند؛ این دستگاه می‌تواند ذرات با ابعاد نانومتر را در ماتریس پلیمری ایجاد کند و مانع تشکیل توده یا کلوخه پودر در داخل پلیمر شود.
کد خبر : 943185

محمود بیات، سازنده دستگاه نیدر اکسترودر غیرمتقارن در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: دستگاه نیدراکسترودر جزء به‌روزترین تکنولوژی‌های دنیا برای تولید کامپاند‌های خمیری است. این دستگاه قابلیت این را دارد که مواد پلیمری را در زمان ماند بسیار زیاد و با اختلاط بسیار بیشتر از دستگاه دو پیچ با پودر‌های نانو ترکیب کند و مخلوطی کاملا یکنواخت از پودر نانو در داخل ماتریس پلیمر بسازد و مانع تشکیل توده یا کلوخه پودر در داخل پلیمر شود.

وی اظهارکرد: علت اصلی بی کیفیتی اکثر قطعات پلیمری خودرو ناشی از اختلاط نامناسب کامپاندهاست. تولید این تکنولوژی کیفیت محصولات پلیمری را به شدت ارتقا می‌دهد که صنعت خودروسازی و هوافضا می‌توانند از این قابلیت بهره ببرند.

وی افزود: این محصول در صنعت پلیمر و پلاستیک کاربرد زیادی دارد و برای نخستین بار این مجموعه توانسته است نایلکسی تولید کند که ۸۰ درصد آن از مواد معدنی تشکیل شده است و قابلیت تخریب پذیری دارد.

این پژوهشگر تصریح کرد: این فناوری هایتک تنها در انحصار یک شرکت سوئیسی است که به علت تحریم‌ها وارد ایران نمی‌شود. اکنون با ایجاد تغییراتی در پره‌های این دستگاه (غیرمتقارن ساختن پره‌ها) این فناوری ارتقا و بومی سازی شده است.

وی عنوان کرد: این دستگاه عملکرد بهتر و مصرف انرژی کمتری نسبت به نمونه سوئیسی دارد. میزان اختلاط بیشتری نیز تولید می‌کند. هرچند از نظر کیفیت این دستگاه عملکرد بهتری نسبت به نمونه مشابه خارجی دارد، اما دستگاه خارجی از ظاهر بهتری برخوردار است به همین دلیل قصد داریم ظاهر دستگاه را نیز بهبود بخشیم.

بیات گفت: قیمت تمام شده این دستگاه نیز بسیار ارزان‌تر از نمونه‌های مشابه خارجی است؛ قیمت دستگاه مشابه خارجی ۷۰۰ هزار فرانک سوئیس است، اما این دستگاه با ۱۵۰ هزار دلار می‌تواند ساخته شود.

به گفته وی، اگر سالانه کشور ۱۰۰ دستگاه نیدر اکسترودر نیاز داشته باشد با تولید این دستگاه حدود ۷ میلیون فرانک سوئیس صرفه جویی ارزی به همراه خواهیم داشت. ضمن اینکه این دستگاه به دلیل تحریم‌ها به ایران فروخته نمی‌شود.

وی یادآورشد: اکنون این مجموعه توانایی تولید دو دستگاه نیدر اکسترودر دارد، اما اگر توسعه پیدا کند، فرایند‌های تولید آن برون سپاری خواهیم کرد و قطعات دیگر آن را با شرکت‌های مختلف خواهیم ساخت.

سازنده دستگاه نیدر اکسترودر غیرمتقارن افزود: این محصول از ۶ سال پیش به مرحله تجاری سازی رسیده و توانسته است ضمن تولید محصولات ویژه، اشتغال‌زایی مستقیم و غیر مستقیمی برای جوانان ایجاد کند.

وی اظهارکرد: این تکنولوژی بسیار هایتک و جدید است. قاعدتا در ایران برای توسعه این محصول نیاز به کمک‌های مالی بیشتر از سمت بانک‌ها داریم. در حال حاضر پیگیر این مساله از سوی سازمان‌های دولتی هستیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب