توضیحات رئیس دانشگاه آزاد در رابطه با اتفاق واحد علوم و تحقیقات
به گزارش خبرگزاری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی شهدای مقاومت به ویژه سید شهدای مقاومت سید حسن نصرالله و شیخ هاشم صفی الدین و همه شهیدانی که در اعتلای مفهوم مقاومت و مفهوم سلطه ناپذیری جان با برکت خود را تقدیم حضرت باری تعالی کردند، گرامی میداریم و درود میفرستیم به بسیجیان که ادامه دهندگان راه رزمندگان دفاع مقدس و مقاومت و جهاد علمی هستند.
وی افزود: بسیج شجره طیبهای است که هر کس بتواند خصلت بسیجی پیدا کند و در این سازمان به معنای واقعی قرار بگیرد، توانسته راه رشد را در مقابل راه طغیان بپیماید. برای بنده حضور در جمع دانشجویان بسیجی بسیار مغتنم است به دو دلیل اول اینکه عیوب کار خود را بشنوم همانطور که «أحَبُّ إخواني إلَيَ مَن أهدى إلَيَ عُيوبي» و دوم اینکه خودم را جدای از بسیج و بسیجیان نمیدانم.
دکتر طهرانچی با اشاره به موضوع مطرح شده توسط یکی از نمایندگان بسیج دانشجویی درخصوص مطالبات برخی از اساتید اظهار کرد: هشت تا 10 درصد کل شهریه دانشگاه آزاد اسلامی مربوط به دانشجویان عزیز شاهد و ایثارگر میشود که شهریه آنها از طرف بنیاد شهید پرداخت نمیشود. رشته پزشکی استانداردهای خود را دارد و باید نسبت استاد به دانشجو که استاندارد وزارت بهداشت 1 به 9 است، رعایت شود، در حالی که این نسبت برای دیگر رشتهها 1 به 43 است. آیا این عدالت است که برای تأمین هزینه رشتههای علوم پزشکی از دیگر رشتهها هزینه کنیم.
وی با اشاره به اعتراضهای صورت گرفته نسبت به افزایش شهریه دانشجویان جدیدالورود رشتههای علوم پزشکی خاطرنشان کرد: تعداد کل دانشجویان دکتری حرفهای دانشگاه آزاد اسلامی 2 هزار نفر است و عملاً سهمی در بودجه ما ندارد. دانشگاه آزاد اسلامی سالانه حدود 400 هزار دانشجوی جدیدالورود دارد. پس اعتراض نسبت به این موضوع یعنی ما از 398 هزار نفر پول بگیریم تا جبران هزینه تحصیل این 2 هزار نفر را پرداخت کنیم.
دکتر طهرانچی ادامه داد: افزایش شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی موضوعی است که با درخواست معاون آموزشی وزارت بهداشت و توسط نماینده آنها در هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی و در شورای معین مطرح شد و در خردادماه مورد تصویب قرار گرفت. هر چند که ما ملاحظات لازم را انجام دادیم، چرا که پیشنهاد مطرح شده بیشتر از افزایش تصویب شده بود. پیشنهاد دیگری که مطرح کردیم این بود که دانشجویانی که قادر به پرداخت این هزینه نیستند، میتوانند مانند دانشگاههای دولتی تعهد و طرح خود را در دانشگاه آزاد اسلامی بگذرانند.
وی خاطرنشان کرد: اینکه یکی از دانشجویان درباره شهریه دانشجویان علوم پزشکی ما را دعوت به عدالت میکند، باید بگویم ما براساس عدل شهریه علوم پزشکی را افزایش دادیم. دانشگاه آزاد اسلامی همواره شهریه پزشکی را 80 تا 100 درصد پردیس دانشگاه تهران محاسبه میکند و ملاک تعیین شهریه رشته پزشکی و دندان پزشکی برای ما دانشگاه تهران است، این در حالی است که در سال 1402، 213 میلیون تومان قیمت خود رشته است، در حالی که این دانشگاه، حقوق استاد را از دولت میگیرد و هزینه خوابگاه نیز جداگانه محاسبه میشود، بنابراین افزایش شهریه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی کاملاً قانونی و دقیق انجام شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به اعتراض یکی از دانشجویان درباره بکارگیری دستیاران آموزشی گفت: دانشگاههای خوب دنیا و کشورمان از دستیار آموزشی استفاده میکنند، در دانشگاه آزاد اسلامی نیز دستیاران آموزشی افرادی جوان و با سواد هستند که گزینش میشوند و به مراتب از اساتید حقالتدریس که در گذشته وجود داشت، اولی تر بوده و با نسل جدید، هوش مصنوعی، کاربرد فضای مجازی در آموزش آشناتر هستند.
دانشگاه آزاد اسلامی پیش رو در فناوریهای پیش رو است
دکتر طهرانچی با بیان اینکه شعار امسال دانشگاه آزاد اسلامی بهرهوری است، تأکید کرد: ما از کاری که مرتبط با اقتصاد دانش بنیان نباشد، منع شدیم و اجاره دادن زمینهای کشاورزی و سپرده گذاری دانشگاه آزاد اسلامی در بانکها را ممنوع کردیم، همچنین یک اداره کل بهرهوری ایجاد کردیم تا رفتار واحدها را زیر ذرهبین ببریم. بسیج دانشجویی هم اگر در هر واحد نسبت به عملکرد آن سوال و طرح دارد، از آن استقبال میکنیم.
وی با تأکید بر اینکه سودمحوری به هیچ عنوان در دانشگاه آزاد اسلامی مطرح نیست، گفت: شهریه دانشگاه آزاد اسلامی معادل حقوق و دستمزد کارکنان و اساتید دانشگاه است. این در حالی است که زمانی از درآمدهای شهریهای ساختمان میساختند، اما ما به دنبال این کار نیستیم و برای طرحهای توسعهای از محل اقتصاد دانشبنیان هزینه میکنیم. البته بنده هیچگاه نقد گذشته نکردم، اما واقعیت این است که دانشگاه آزاد اسلامی که در سال 1362 افتتاح شد تا سال 1375 اوج جذب نیرو را داشته و ما از سال 1400 تا سال 1405 با اوج تعداد بازنشستگان مواجه هستیم و این در حالی است که یک ریال سنوات برای بازنشستگان نگه نداشته بودند و ما 2 هزار میلیارد تومان فقط بابت پاداش بازنشستگی در این مدت پرداخت کردیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در این دانشگاه اظهار کرد: کرسیهای آزاداندیشی افتخار دانشگاه آزاد اسلامی است و امسال دو وزارتخانه دیگر هم در کنار دانشگاه آزاد اسلامی آمدند.
دکتر طهرانچی همچنین در پاسخ به انتقاد یکی از دانشجویان درباره حمایت دانشگاه آزاد اسلامی از برخی از تشکلهای دانشجویی گفت: بسیج هسته سخت انقلاب اسلامی است و ما نسبت به دانشجویان بسیجی تعصب داریم، اما تعصب این نیست که بگوییم فقط بسیج، بلکه باید بپذیریم که تشکلها هم فعالیت داشته باشند و حمایت شوند. نهال تشکلها تازه در حال رشد است و باید اجازه دهیم که این نهال در کنار درخت بسیج شکل بگیرد و آفتاب بر او هم بتابد.
دکتر طهرانچی به مسئول مرکز هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهاد داد که اردوی راهیان پیشرفت را برای دانشجویان بسیجی برگزار کند تا از این طریق با برنامهها، تحولات و پیشرفتهای محقق شده در دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف به ویژه تولید بذر هیبرید و ... آشنا شوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نشست مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی که با عنوان «پیشگامان رهایی» در سالن شهید مطهری سازمان مرکزی برگزار شد، درباره دانشجوی علوم و تحقیقات اظهار کرد: دانشگاه برای بررسی این اتفاق تیم کاملا تخصصی تشکیل داده است .
وی افزود: به لحاظ اینکه این فرد در دوره درمان هست الان دسترسی به ایشان نداریم چون کسی در دوره درمان است نباید مزاحمش شد، باید دوره درمانش در منزل طی شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: تماسی با پدرش داشتیم اطلاعات داریم، اطلاعات بنده شاید کامل تر از بقیه باشد ولی اجازه بدهید بررسی شود.
طهرانچی با بیان اینکه تصادم دو شی دلیل بر ارتباط بین دو شی نیست، گفت: این خانم 20 دقیقه رفتار عادی فیلم گرفتن داشته است. کلا 4 دقیقه در معرض بوده است.
طهرانچی در ادامه این نشست با اشاره به فراموش شدن برخی از رشته های مهندسی به مرور زمان گفت: ۱۰ سال دیگر باید مهندس از خارج از کشور وارد کنیم. ۱۰ سال دیگر مهندس معدن نداریم و خیلی از رشتههای مهندسی در خطر فراموشی است.
وی افزود: امسال در دانشگاه آزاد تهران مرکز رشد دانشجو علوم پایه ایجاد شد. در آموزش و پرورش سیاست غلطی گذاشتیم که اوضاع آموزش عالی اینگونه شده است. جریان علوم پایه در دنیا با آمدن جریان ماشین و هوش مصنوعی دچار خدشه اساسی شده است.
وی تاکید کرد: دانشکده کوانتوم و فناوریهای اجتماعی، دانشکده غذا و فراسودمندها و دانشکده هوش مصنوعی را تاسیس کردم.
انتهای پیام/