دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مطابق برنامه هفتم توسعه کلید خورد؛

تدوین برنامه‌های نوین برای تسهیل ازدواج دانشجویی؛ از مشاوره تا جشن‌های فرهنگی + فیلم

تدوین برنامه‌های نوین برای تسهیل ازدواج دانشجویی؛ از مشاوره تا جشن‌های فرهنگی + فیلم
معاون فرهنگی و اجتماعی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها درباره مسئولیت این نهاد در ترویج الگوهای صحیح همسرگزینی و ترغیب به ازدواج به‌هنگام و پایدار، متناسب با فرهنگ ایرانی-اسلامی و مطابق با ماده ۷۹ برنامه هفتم توسعه، توضیحاتی ارائه کرد.
کد خبر : 941910

مهدی فاطمی‌پور، معاون فرهنگی و اجتماعی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره ماده ۷۹ برنامه هفتم توسعه، که به مسایل زن، خانواده و جمعیت و ترویج الگوهای صحیح همسرگزینی و تشویق به ازدواج به‌هنگام و پایدار مطابق با فرهنگ اسلامی-ایرانی مربوط می‌شود، گفت: این موضوع به عنوان یکی از مطالبات برنامه هفتم توسعه کشور در زمینه ازدواج به‌هنگام و آسان در نهاد رهبری از سال‌ها پیش پیگیری می‌شود و در سال جاری بیست و هفتمین سالگرد ازدواج دانشجویی را جشن می‌گیریم.

وی افزود: به مدلی از ترکیب ترویج، آموزش و تسهیل‌گری ازدواج در نهاد نمایندگی رهبری رسیده‌ایم که تسهیل‌گری شامل شکل‌گیری ازدواج و خانواده است. یکی از اتفاق‌های بسیار مهم این است که افراد بتوانند فرد مناسبی را برای ازدواج انتخاب کنند. نقش خانواده‌ها در گذشته در این زمینه جدی‌تر بوده و آن‌ها در جمع‌ها و جلسات مختلف حضور می‌یافتند و زوجین را از طریق آشنایی به یکدیگر معرفی می‌کردند.

فاطمی‌پور با بیان اینکه تغییر در سبک زندگی شهری، ازدواج را با چالش‌هایی مواجه کرده است، تأکید کرد: لازم است نواقص این مدل پر شود؛ بنابراین سعی می‌کنیم در دفاتر نهاد رهبری دانشگاه‌ها با ایجاد ارتباط با دختران و پسران، فرایندهای حضوری یا روش‌های نوین را برای معرفی افراد جهت ازدواج فراهم کنیم.

وی گفت: مطالبه از دستگاه‌های مختلف، برگزاری جلسات، و ارائه پیشنهادات به دستگاه‌ها در لایحه‌های استانی برای تسهیل‌گری ازدواج جزء وظایف نهاد نمایندگی رهبری دانشگاه‌هاست.

معاون فرهنگی و اجتماعی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها بیان کرد: گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی دومین برنامه نهاد برای تسهیل‌گری در ازدواج دانشجویی است؛ زیرا همواره ترس و نگرانی باعث تأخیر در ازدواج می‌شود و جوانان معتقدند بدون کار و درآمد ثابت امکان ازدواج وجود ندارد. بنابراین با برگزاری جشن‌های ازدواج دانشجویی که آمار آن‌ها در سال به ۱۰۰ مورد با شرکت ۶۰۰ زوج می‌رسد، نشان می‌دهیم که افراد مجرد با شرایط مشابه دانشجویانی که به تازگی ازدواج کرده‌اند، می‌توانند این امر خیر را محقق کنند و الگوسازی در طرح‌ها و جشن‌ها را رقم می‌زنیم.

فاطمی‌پور عنوان کرد: گام سوم در تسهیل‌گری ازدواج، بحث آموزش در قالب انتخاب همسر، تدبیر زندگی، رفع تعارضات، تفاوت‌ها و اختلافات زن و مرد و فرزندآوری است که برای تحقق ازدواج آسان، به‌هنگام و همراه با آگاهی کامل به آن خواهیم پرداخت.

وی اضافه کرد: در حوزه زن و خانواده، آموزش‌های زیرساختی، همرسانان ازدواج و مشاوره ازدواج را برای فعال‌کردن ظرفیت‌های جدید فراهم می‌کنیم. سعی داریم بسترها را فعال کنیم و طبیعی است که دستگاه‌های متولی باید در قالب تسهیلات، اعتبارات ویژه‌ای را اختصاص دهند تا بتوانیم مأموریت خود را به‌نحو احسن تکامل بخشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب