دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

استحصال شورابه‌های دریاچه نمک به کمک دانش‌بنیان‌ها

استحصال شورابه‌های دریاچه نمک به کمک دانش‌بنیان‌ها
تفاهم‌نامه‌ای دوجانبه‌ای میان هلدینگ مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) و یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به منظور استحصال شورابه‌های دریاچه نمک منعقد شد؛ این همکاری در راستای استحصال پتاس و اکسید منیزیم است.
کد خبر : 939598

به گزارش خبرگزاری آنا، تفاهم‌نامه‌ای دوجانبه میان هلدینگ مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) و یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان امروز در مراسم پایانی پانزدهمین نمایشگاه بین المللی فناوری‌های نانو و میکرو به منظور استحصال شورابه‌های دریاچه نمک منعقد شد. این پروژه با همکاری وزارت صمت اجرایی می‌شود.

هادی احمدیان، مدیر عامل این شرکت هلدینگ در این خصوص گفت: این همکاری در راستای استحصال پتاس و اکسید منیزیم است؛ با سرمایه‌گذاری این هلدینگ و دانش فنی این شرکت دانش‌بنیان شورابه‌های این دریاچه استحصال می‌شود.

رخشا، رئیس هیات مدیره این شرکت دانش‌بنیان نیز افزود: این قرارداد در زمینه استحصال ترکیبات فلزی استراتژیک مانند منیزیوم و لیتیوم از شورابه‌های کشور است؛ این استحصال می‌تواند صرفه‌جویی ارزی و ارزآوری خوبی برای کشور به همراه داشته باشد.

وی درباره اهمیت استحصال شورابه‌های دریاچه نمک اظهارکرد: در حال حاضر مقدار زیادی از شورابه‌ها در کشور قابل استحصال هستند. این قرارداد آغاز کار تحقیقاتی و پژوهشی به صورت پایلوت برای استحصال فلزات استراتژیک از شورابه‌ها مانند لیتیوم و منیزیوم، نیکل و کبالت است.

وی یادآورشد: این شورابه‌ها در اختیار هلدینگ مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار دارند. مدت قرارداد اولیه این تفاهم نامه نیز یک ساله است، اما برای رسیدن به یک واحد صنعتی نیاز به دو سال زمان است. در ابتدا این کار به صورت پایلوت در یکی از شورابه‌های کاشان آغاز می‌شود، اما قابل اجرا در تمام شورابه‌های کشور است.

رئیس هیات مدیره این شرکت دانش‌بنیان درباره فناوری اجرای این طرح گفت: اکنون برای اجرای این طرح از فناوری الکترولیز غشایی استفاده می‌کنیم که در دنیا چندان مورد استفاده نیست؛ فناوری الکترولیز غشایی تکنولوژی جدیدی است که دستاورد واحد تحقیق و توسعه خود شرکت است.

وی گفت: استحصال مواد معدنی از شورابه‌ها از لحاظ مصرف انرژی، کاهش پالایندگی و کاهش مواد زائد تولید شده مقرون به صرفه‌تر از روش‌های معمول است. منیزیوم استحصال شده در این روش می‌تواند برای ساخت خودرو و قطعات هواپیما استفاده است.

گفتنی است، این شرکت دانش بنیان در زمینه نانو مواد و نانو تکنولوژی در تصفیه آب و پساب و استحصال فلزات ارزشمند از معادن فعالیت دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب