دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

زیرساخت‌های مناسب برای پشتیبانی از اکوسیستم دانش‌بنیان نداریم/تایید ۹۰ پروژه اعتبار مالیاتی

زیرساخت‌های مناسب برای پشتیبانی از اکوسیستم دانش‌بنیان نداریم تایید ۹۰ پروژه اعتبار مالیاتی
معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان گفت: اکثر شرکت‌ها صندوق سرمایه‌گذاری ندارند و از تخفیف ۳۰ درصدی در اعتبار مالیاتی بهره‌مند نمی‌شوند. اکنون این مشکل در برنامه هفتم حل شده است. امسال نزدیک به ۱۲۸ پروژه برای اعتبار مالیاتی بررسی شد که از این تعداد۹۰ پروژه تایید شدند.
کد خبر : 939339

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مهدی الیاسی، معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، در نشست روسای پارک‌های علم و فناوری کشور گفت: در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان دو نوع تعامل شکل گرفته است که بخشی از آن در دفتر زیست‌بوم قرار دارد. از زاویه سیاست‌گذاری برای قانون جهش تولید دانش بنیان ظرفیت‌های جدیدی برای حل مسائل اکوسیستم فناوری فراهم کنیم.

وی افزود: هرچند وضعیت اکوسیستم نوآوری ایران در ۱۵ سال گذشته به طور قابل‌توجهی پیشرفت کرده است، اما با چالش‌هایی مواجهیم. 

به گفته وی موفقیت‌های گذشته به مسائل امروز تبدیل شده‌اند. در گذشته تلاش کردیم در فرهنگ دانشگاهی، فناوری و کارآفرینی را به جز آموزش ترویج دهیم، اما هنوز این مسئله به‌طور کامل حل نشده است. 

الیاسی به محدودیت‌های مالی و زیرساختی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: با وجود تصویب قانون جهش دانش‌بنیان، هنوز توان مالی لازم برای حمایت از این شرکت‌ها و زیرساخت‌های مناسب برای پشتیبانی از اکوسیستم دانش‌بنیان فراهم نشده است. حتی محصولات تولید شده نمی‌توانند تاییدیه‌های لازم را به‌راحتی دریافت کنند و دانش تست محصولات نیز به چالش تبدیل شده است.

وی گفت: اکنون بازیگران مختلف مانند وزارت بهداشت، صندوق نوآوری، وزرات عتف و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در اجرای این قانون نقش دارند که وزارت علوم و معاونت علمی از بازیگران اصلی این قانون و ذینفعان اصلی آن هستند.

الیاسی گفت: در قانون جهش، ظرفیت‌های نقدی و غیرنقدی ایجاد شده است. از جمله این ظرفیت‌ها آیین‌نامه واگذاری زمین است که امکانات و زمین‌های پارک‌های شهرستان‌ها را برای سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: بند ۶ قانون، دولت را موظف به تأمین آب، برق و گاز کرده است که نیاز است در بودجه ملی یا با همکاری وزارت نیرو حل شود.

وی افزود: از دیگر ظرفیت‌های مهم، اعتبار مالیاتی است که می‌تواند سرمایه‌گذاری شرکت‌های خصوصی را به چرخه اکوسیستم نوآوری وارد کند. 

به گفته وی، در سال ۱۴۰۱، ۴۲ شرکت از این اعتبار مالیاتی استفاده کردند که از این تعداد، ۲۸ شرکت به طور اتوماتیک مشکلاتشان حل شد و برخی به دلیل مسائل ممیزی با مشکل مواجه شدند، که اکنون در حال پیگیری برای حل این موضوع هستیم.

 

معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی همچنین به بند «ت» ماده ۱۱ قانون جهش اشاره کرد و گفت: این بند به اعتبار مالیاتی سرمایه‌گذاری مرتبط با زیست‌بوم اشاره دارد و چندین پروژه مانند احداث کارگاه تجاری‌سازی فناوری، مراکز نوآوری و آزمایشگاهی در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، پارک فناوری پردیس، پارک علم و فناوری یزد، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه یزد و دانشگاه ملی مهارت استان کرمان با سرمایه‌گذاری ۱۷۷۶ میلیارد تومان اجرایی شده‌اند.

الیاسی در پایان با اشاره به چالش‌های موجود در صندوق‌های سرمایه‌گذاری گفت: اکثر شرکت‌ها صندوق سرمایه‌گذاری ندارند و به همین دلیل از تخفیف ۳۰ درصدی در اعتبار مالیاتی بهره‌مند نمی‌شوند. این مشکل در برنامه هفتم حل شده است و صندوق نوآوری عامل سرمایه‌گذاری غیرمستقیم معرفی شده است. امسال نزدیک به ۱۲۸ پروژه برای اعتبار مالیاتی بررسی شد که از این تعداد، ۹۰ پروژه تأیید شدند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب