چرا به نسل پنجم ارتباطات نیازمندیم؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، در حال حاضر، شبکه موبایل نسل پنجم با هدف برآورده سازی نیازمندیهای نوظهور کاربران در حال شکل گیری است. از جمله این نیازمندیها میتوان به نرخ تبادل داده خیلی بالای آن اشاره کرد. البته این نیازمندی در شبکه نسل چهارم نیز وجود داشت، که با بهره گیری از فناوریهای گوناگون تاحدامکان بدان پاسخ داده شد. با این حال کاربردهای جدید نظیر واقعیت مجازی نیاز به نرخهای در مرتبه گیگابیت برثانیه را پدید آورده است که شبکه فایوجی بایستی آن را فراهم نماید. نیازمندی دیگر، پشتیبانی از ارتباطات با چگالی مکانی بالا است که با توجه به رواج یافتن اینترنت اشیاء مطرح شده است. در اینترنت اشیاء، انبوهی از اشیاء هوشمند به شبکه متصل میشوند تا از طریق تبادل داده با محیط، تصمیمات بهتری بگیرند. دسته دیگری از کاربردها، تحت عنوان کاربردهای مأموریت حیاتی برای مثال جراحی از راه دور نیاز به تأخیر ناچیز و قابلیت اطمینان بالا را ایجاد نموده اند.
یکی از چالشهای مهم در فایوجی ایجاد یک معماری انعطافپذیر است، که این مهم از طریق فناوری شبکه نرم افزارمحور محقق میشود. «اس دی ان »SDN در ابتدا برای مراکز داده معرفی شد، که ایده اصلی در آن جداسازی صفحه کنترل در شبکه از صفحه داده بوده است. صفحه کنترل به پروتکلها و الگوریتمهایی اشاره دارد که رفتار شبکه را کنترل و مدیریت میکنند و منظور از صفحه داده، هدایت بستهها توسط تجهیزات شبکه بر اساس تصمیمات صفحه کنترل میباشد.
تقریباً در همه موارد کاربردی نسل پنجم، یکی از مهمترین نیازمندیها افزایش نرخ انتقال داده است. یکی از فاکتورهای مهم برای افزایش نرخ انتقال داده، استفاده از پهنای باند بیشتر است. از طرف دیگر به علت میزان بالای تضعیف در فرکانسهای بالا، محدوده ی نسبتاً زیادی از فرکانسها آزاد هستند که میتوانیم از این محدودهی فرکانسی برای افزایش نرخ انتقال استفاده کنیم. به طور خاص، برای فایوجی امواج میلیمتری مورد توجه قرار گرفته است. امواج میلیمتری، امواج الکترومغناطیسی با طول موج در مرتبه میلیمتر هستند و از فرکانس ۳۰ تا ۳۰۰ گیگاهرتز یا در برخی مراجع ۲۴ تا ۳۰۰ گیگاهرتز را در برمیگرد.
سؤالی اساسی که در اینجا مطرح میشود این است که چرا تا بحال و در نسلهای قبلی از این فناوری استفاده نشده است؟ جواب این سؤال را باید در ویژگیهای بنیادی امواج با فرکانسهای بالا امواج میلیمتری و امواج تراهرتزی جستجو کرد. یکی از ویژگیهای اساسی این امواج، تضعیف بالا است که باعث میشود از این فناوری برای شعاعهای ارسال بسیار محدود استفاده شود. ویژگی دوم این است که بر اساس قوانین فیزیکی، آنتنهایی که برای انتقال داده در این فرکانسها باید طراحی شود دارای اندازه کوچک هستند که باعث میشود خیلی از ادوات سخت افزاری مثلا قطعات روی تراشه موبایل نیز نقش آنتن داشته باشند که همه این موارد باید تحت کنترل باشد. درنهایت میتوان گفت که ساخت قطعات سخت افزاری برای این فرکانسها باید تحت فناوری ویژه باشد که به تازگی امکانپذیر شده است.
انتهای پیام/