دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

واریز ۱۰ میلیون تومان پژوهانه به حساب دانشجویان دکتری دانشگاه علم و صنعت

واریز ۱۰ میلیون تومان پژوهانه به حساب دانشجویان دکتری دانشگاه علم و صنعت
معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت گفت: هم اکنون در هیئت امنای دانشگاه تصویب کردیم تا مبلغ ۵ میلیون تومان برای دانشجویان ارشد و ۱۰ میلیون برای دانشجویان دکتری به حساب آنها برای فعالیت در امور پژوهشی اختصاص یابد.
کد خبر : 938190

روح‌الله طالبی، معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره راهکار کاربردی کردن پژوهش‌های دانشگاهی اظهار کرد: ظرفیت‌های علمی دانشگاه‌ها طی سال‌های اخیر رتبه ایران در جهان را به ۱۴ رساند، یکی از وظایف اصلی دانشگاه‌ها در بحث پژوهش نهفته است، بر این اساس هیچ صنعتی بدون حرکت در مسیر پژوهش رونق نمی‌گیرد. 

وی افزود: اگر دانشگاه‌های کشور قصد رونق حوزه صنعت را داشته باشند، علاوه بر تکالیف قبلی باید درباره زمینه مسئولیت‌های جدید تحقق مرجعیت علمی در کشور برنامه ریزی بروزی داشته باشیم.

معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه ۱۰ نوع گرنت متنوع برای دانشگاه علم و صنعت در نظر گرفته ایم؛ تاکید کرد: مثلا، گرنت مستقیمی به دانشجویان تحصیلات تکمیلی اختصاص دادیم؛ چرا که نقش اساسی در صنعت و پژوهش دانشگاه داشته اند. هم اکنون در هیئت امنای دانشگاه تصویب کردیم تا مبلغ ۵ میلیون تومان برای دانشجویان ارشد و ۱۰ میلیون برای دانشجویان دکتری به حساب آنها برای فعالیت در امور پژوهشی اختصاص یابد که با توجه به بضاعت دانشگاه رقم مناسبی است. 

طالبی درباره نحوه حمایت دانشگاه از دانشجویان پسادکتری صنعتی و پژوهشی گفت: بحث‌های متفاوتی را در گرنت‌های پسادکتری تبیین کرده ایم، دحمایت از سربازان دکتری را به عنوان یکی از تکالیف دانشگاه درنظر گرفتیم. ضمن اینکه گرنت قابل توجهی برای و تعمیر و تجهیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه به منظور بهره بری سایر دانشکده‌ها از آن انجام دادیم.

وی بیان کرد: از آنجایی که کیفیت مقالات در بحث رتبه بندی بین‌المللی دانشگاه‌ها تاثیر دارد؛ بنابراین گرنت مرجعیت علمی به دانشجویان و استادانی که مقالات پراستناد داشتند اختصاص یافت.

معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت تاکید کرد: دانشگاه‌ها هستند که با ایجاد قوانین مسیر تحقیقات علمی استادان و دانشجویان را مشخص می‌کنند. دانشگاه علم و صنعت آماده است تا این موضوع برای سایر دانشگا‌ه‌ها الگو شود. 

طالبی با اشاره به وضعیت بودجه پژوهشی دانشگاه علم و صنعت اضافه کرد: باید تا پایان سال صبر کنیم تا دریابیم چند درصد از اعتباراتی که به ما اختصاص یافته است تحقق می‌یابد. 

وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون بودجه‌های تکلیفی اختصاص یافته است، اما باید همچنان منتظر پیشبرد برنامه بودجه و عملکرد وزارت علوم بمانیم. اگر ۱۵ درصد بودجه پژوهشی پیش بینی شده اختصاص یابد و برای سال‌های آتی ادامه یابد از ۵.۴ صدم ناخالص ملی به دو درصد برنامه هفتم توسعه می‌رسیم و همین موضوع در آینده‌ای نزدیک باعث رنگ بخشی پژوهش در صنعت خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب