بازیابی ۹۷ درصدی فلزات گرانبها از بردهای الکترونیکی توسط محققان کشور
علی اسکندری رئیس جهاددانشگاهی دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: جهاد دانشگاهی واحد مدرس در پژوهشکده فرآوری مواد معدنی یک فناوری ایجاد کرده است که این فناوری در سه بخش و سه مرحله انجام شده است.
وی افزود: در مرحله آزمایشگاهی پروژه موفقی بوده و در مقیاس پایلوت آزمایشگاهی و صنعتی هم انجام شده است؛ این فناوری در بازیابی فلزات گرانبها مانند طلا نقره و مس از بردهای الکترونیکی بوده است.
اسکندری ادامه داد: در بسیاری از این لوازم الکترونیکی یک سری روکشهای طلا نقره و مس وجود دارد تا به واسطه انتقال جریان و الکترونها،آن دستگاه کار کند.
وی افزود: این روکش ها در تلفن های همراه، بردهای موبایلها، برد کامپیوترها، لپتاپ و اقسام دیگر الکترونیکی وجود دارند و ما در مقیاس آزمایشگاهی کارهای خوبی را انجام دادیم و نتایج خوبی گرفتیم. تقریبا توانستیم بیش از ۹۷ درصد، فلزات طلا و نقره رااز بردهای الکترونیکی تلفن های همراه بازیابی کنیم.
اسکندری تاکید کرد: اخیراً هم صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی دانشگاه آزاد اسلامی قرار گذاشته شده تا بر روی این فناوری سرمایه گذاری کنند و مبلغ ۶۰ میلیارد تومان را به این فناوری اختصاص دهند تا این کار انجام شود. قرار است تا با عنوان سهامدار با جهاد دانشگاهی واحد مدرس و پژوهشکده فراوانی مواد معدنی شریک و این کار انجام شود.
انتهای پیام/