بخش خصوصی با سود کم به ارائه خدمت در بخش بهداشت ورود نمیکند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از خانه ملت، رسول خضری، در خصوص اظهارات وزیر بهداشت، مبنی بر واگذاری اداره بیمارستانها به یک شرکت جدید خصوصی، گفت: اجرای این موضوع ضرورتی قانونی است، زیرا ماده 32 برنامه پنج ساله پنجم به خرید راهبردی خدمت اشاره دارد، به عنوان مثال در بحث مراقبان سلامت، شرکتهای خصوصی با این افراد قرارداد بسته و آنها در پایگاههای سلامت حاشیه شهرها مشغول به فعالیت میشوند.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر خرید راهبردی خدمت از بخش خصوصی، افزود: در واقع اظهارات وزیر بهداشت به آن معنا است که خدمات این وزارتخانه به یک شرکت خصوصی واگذار شود و وزارت بهداشت از این شرکت خرید خدمت کند، بنابراین با توجه به ماده 32 قانون برنامه پنج ساله پنجم از دولت انتظار میرود در خصوص ارائه خدمات در حوزه بهداشت و درمان دخالت کمتری داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه توجه به سلامت، امنیت مواد غذایی و آموزش جزو وظایف حاکمیتی است، تصریح کرد: به طور حتم دولتها در اصول اساسی خود نمیتوانند برون سپاری کنند، اما باتوجه به مواد 2،3 ،1 سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری باید کار تصدی و بهرهوری از بیمارستانها را بخش خصوصی انجام دهد.
خضری تاکید کرد: تا زمانی که بحث تجمیع صندوق های بیمهای صورت نگرفته و وحدت رویه دربیمهها ایجاد نشود، نمیتوان واگذاری اداره بیمارستانها به یک شرکت جدید خصوصی را عملیاتی کرد؛ البته وزارت بهداشت و درمان تا کنون گامهای قابل قبولی را در این مسیر برداشته اما مشکلات بسیاری در اجرای صد درصد آن وجود دارد.
وی در خصوص علت عدم استقبال بخش خصوصی از ارائه خدمت به بخش بهداشت و درمان، گفت: متاسفانه سیستم اقتصاد سلامت کشور بیمار است، بنابراین با توجه به این شرایط بخش خصوصی سود سرمایه و استهلاک را محاسبه کرده و درصورت وجود سود کمتر از 8 درصد به این موضوع ورود نمی کند، ضمن اینکه دراین شرایط سرمایه گذاری بخش خصوصی هیچ نتیجهای جزء هدررفت منابع ندارد.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری ضرورت ایجاد تحول در صندوقهای بیمهای، تصریح کرد: به طور حتم طرح تحول سلامت بدون طرح تحول بیمهها شکست خورده و ناموفق خواهند ماند.
انتهای پیام/