تولید روزانه نفت در دولت سیزدهم از ۲.۲ به ۳.۶ میلیون بشکه رسید
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، جواد اوجی صبح امروز (شنبه، دوم تیر) در نشست خبری مشترک با سخنگوی هیئت دولت با اشاره به مشکلات وزارت نفت در آغازبهکار دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۰، همچون تولید و صادرات پایین نفت خام، نبود سرمایهگذاری در صنعت نفت و وجود پروژههای نیمهتمام مهم، بیانگیزگی سرمایه انسانی حاصل عملکرد و برخورد نامناسب دوره گذشته، وجود بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه میعانات گازی و نفت فوقسنگین ذخیرهشده روی آب و ناترازی شدید در تولید و مصرف گاز و فرآوردههای نفتی گفت: تنها در موضوع هزینه نگهداشت و کرایه کشتیهای ذخیرهسازی میعانات و نفت خام، سالانه ۴۶۰ میلیون دلار هزینه اضافه به کشور تحمیل میشد.
وی ادامه داد: با تلاش شبانهروزی کارکنان صنعت نفت و همه ارکان نظام و بازاریابیهای جدید، از مهر ۱۴۰۰ دیگر نفت و میعانات گازی روی آب ذخیره نشد و بهمرور حجم ذخیرهشده را نیز کاهش دادیم، تا آنجا که اوایل سال ۱۴۰۱ هیچگونه ذخیره میعانات گازی روی آب نداشتیم.
وزیر نفت با بیان اینکه با وجود ناترازی گاز و فرآوردههای نفتی بهارثرسیده به دولت سیزدهم، با همت کارکنان صنعت نفت هیچگونه قطعی گاز و فرآوردههای نفتی با وجود سه حمله سایبری و تروریستی در کشور ایجاد نشد، افزود: در سه سال اخیر ۱۵۵ پروژه بلاتکلیف به ارزش ۳۴ میلیارد دلار تکمیل شد که بیش از ۱۰ سال پیشرفت لاکپشتی داشتند و درمجموع با احتساب این پروژهها، در دوره یادشده، ۳۰۰ پروژه جدید و نیمهتمام در صنعت نفت به ارزش ۱۲۰ میلیارد دلار در صنعت نفت در جریان است.
به گزارش وزارت نفت، اوجی با اشاره به افزایش ۵۳ میلیون مترمکعبی گاز، افزایش ۱۰ میلیون تنی تولید محصولات پتروشیمی و افزایش ظرفیت پالایشی کشور در دولت سیزدهم، تصریح کرد: تا چند روز آینده با بهرهبرداری از ۵ مجتمع پتروشیمی ظرفیت تولید پتروشیمی ایران از ۹۰ میلیون تن به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید.
وی یادآور شد: در سه سال اخیر روزانه ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب گازهای همراه نفت جمعآوری شده و تا چند روز آینده روزانه ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب دیگر به این رقم اضافه میشود همچنین این رقم تا پایان امسال به ۳۰ میلیون متر مکعب در روز میرسد.
۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری بخش خصوصی در صنعت نفت
وزیر نفت ادامه داد: دولت سیزدهم در این حوزه ۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری بخش خصوصی و هلدینگهای بزرگ کشور را در غرب و شرق کارون جذب کرده است.
اوجی با اشاره به دریافت جایزه سال ۲۰۲۴ مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) برای جمعآوری گازهای مشعل در نشست اخیر سران این مجمع گفت: بر اساس آمارهای جیئیسیاف، میانگین افزایش تولید گاز در ایران در سالهای اخیر با وجود تحریمهای ظالمانه سالانه ۵.۲ درصد بوده، در حالی که میانگین افزایش تولید گاز در جهان طی بازه زمانی یادشده، ۲.۵ درصد بوده است که این موضوع نشان میدهد افزایش تولید گاز کشور دو برابر میانگین جهانی بوده است.
وی درباره افزایش تولید فرآوردههای نفتی در سه سال اخیر گفت: تولید بنزین در مدت یاد شده از ۹۶ به ۱۱۴ میلیون لیتر رسیده است. در حوزه نفت گاز نیز با جهشی ۹ میلیون لیتری، ظرفیت تولید این فرآورده نفتی به ۱۱۴ میلیون لیتر رسید.
وزیر نفت درباره برخی گفتههای نامزدهای ریاستجمهوری درباره تخفیفهای اعمال شده در فروش نفت ایران، تصریح کرد: طی این سه سال، به مراتب کمتر از دولتهای یازدهم و دوازدهم تخفیف در زمینه فروش نفت کشور اعمال شده است.
اوجی ادامه داد: دولت سیزدهم با ابتکارهایی تازه همچون استفاده از ظرفیت پالایشگاههای فراسرزمینی توانسته است فروش نفت را افزایش دهد، ما در این دولت به هیچ عنوان نفت را با تخفیفهای بالا نفروختیم و گفتههای اخیر در این باره را تکذیب میکنم.
وی با یادآوری اینکه درآمدهای حاصل از فروش نفت، گاز و پتروشیمی ایران در سال ۱۳۹۹ حدود ۳۰ میلیارد دلار بوده است، گفت: این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۶۵ میلیارد دلار رسیده است.
دولت سیزدهم در زمینه فروش نفت خام ریلگذاری تازهای انجام داده است
وزیر نفت تاکید کرد: با این حال، اینکه بر خی میگویند در دولت بایدن، تحریمهای فروش نفت آسان شده است به هیچ عنوان صحیح نسیت بلکه از ۶۰۰ تحریم جدی علیه ایران در دولت بایدن، ۴۰۰ تحریم مربوط به صنعت نفت است.
اوجی با تأکید بر اینکه دولت سیزدهم در زمینه فروش نفت خام ریلگذاری تازهای انجام داده است، گفت: دولت بعدی میتواند به راحتی فروش نفت را ادامه دهد و هیچکس نمیتواند مانع این کار شود.
وی افزود: اوایل سال ۱۴۰۰ آمریکاییها برای جلوگیری از فروش نفت به سراغ توقیف نفتکشهای ایران رفته بودند، اما با کمک نیروهای مسلح این مشکل هم پشت سر گذاشته شد.
وزیر نفت با تاکید بر این که زور کشورهای غربی برای جلوگیری از فروش نفت ایران به دولت سیزدهم و نظام اسلامی ایران نرسید، افزود: در کارگروه هفت نفره فروش نفت ایران از همه نهادهای مختلف نظام، نمایندگانی در آن حضور دارد و از همه ظرفیتهای موجود در کشور برای افزایش فروش نفت استفاده کردهایم.
اوجی گفت: هماکنون ایران به ۱۵ کشور دنیا نفت صادر میکند، جالب است بدانید که بسیاری از پالایشگاههای نفت این کشورها برای اینکه بتوانند از نفت خام ایران استفاد کنند، هزینههای زیادی برای تغییر سیستمهای فرآورش خود انجام دادهاند.
انتهای پیام/