تصویر موشک رها شده در نزدیکترین نقطه ثبت شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، وسیله نقلیه شرکت ژاپنی آستروسکیل که به دنبال حل مشکل زبالههای فضایی در مدار زمین و پاکسازی آن است، به تازگی موشک از کارافتادهای را مشاهده کرده است.
وسیله نقلیه این شرکت موسوم به «ایالاسای-ام» (ELSA-M) که یک فضاپیمای طراحی شده برای گرفتن و از مدار خارج کردن ماهوارههای از کار افتاده است، خدمات پاکسازی زبالههای فضایی را ارائه میدهد.
این وسیله در رصد اخیر خود مرحله فوقانی یک موشک ژاپنی که در سال ۲۰۰۹ یک ماهواره رصدی را پرتاب کرد مشاهده و از آن تصویربرداری کرد. این رویداد نقطه عطفی در تلاشهای جهانی برای مقابله با مشکل فزاینده زبالههای فضایی محسوب میشود.
رصد و مطالعه دقیق وضعیت موشکها، ماهوارهها و فضاپیماهای از کار افتاده در مدار زمین مهمترین اهداف این شرکت است که در همین راستا، وسیله نقلیه آن به فاصله ۵۰ متری موشک از کار افتاده رسید و تصاویر و دادههای با وضوح بالا را از آن جمعآوری کرد.
این نخساین بار بود که یک کاوشگر خصوصی موفق به نزدیک شدن به یک زباله فضایی در مدار و رصد آن از چنین فاصله نزدیکی میشد.
تصاویر و دادههای جمعآوری شده توسط کاوشگر رباتیک این شرکت اطلاعات ارزشمندی درباره وضعیت ساختاری، ابعاد و چرخش موشک از کار افتاده ارائه میدهد. این اطلاعات برای درک بهتر خطرات زبالههای فضایی و توسعه روشهای موثر برای حذف آنها از مدار زمین ضروری است.
کاوشگر مذکور از تعدادی فناوری جدید برای ناوبری، کنترل و تصویربرداری استفاده میکند که میتوانند در مأموریتهای آینده برای رصد و حذف زبالههای فضایی و همچنین برای سرویسدهی و تعمیر ماهوارهها در مدار استفاده شوند.
زبالههای فضایی، شامل قطعات ماهوارهها، موشکها و سایر اجرام ساخته دست بشر، خطرات جدی را برای ماهوارهها، ایستگاه فضایی بینالمللی و مأموریتهای فضایی آینده ایجاد میکنند. مأموریت این کاوشگر گامی مهم در جهت توسعه راهکارهای عملی برای مقابله با این مشکل فزاینده است و موفقیت کاوشگر ژاپنی نشاندهنده پتانسیل بخش خصوصی برای نوآوری در صنعت فضایی و توسعه فناوریهای جدید برای حل چالشهای پیچیده است.
آستروسکیل در حال برنامهریزی برای مأموریتهای بعدی آن برای رصد و مطالعه زبالههای فضایی دیگر در مدار زمین است.
این شرکت همچنین در حال توسعه فناوریهایی برای حذف زبالههای فضایی از مدار زمین است که احتمالا شامل بازوهای رباتیک برای جمعآوری زبالهها و لیزرها برای ذوب شدن آنها میشوند.
مأموریت این کاوشگر نقطه عطفی در تلاشهای جهانی برای مقابله با مشکل زبالههای فضایی و نشاندهنده پتانسیل همکاری بین بخش دولتی و خصوصی برای توسعه راهکارهای نوآورانه برای حل این چالش مهم است.
انتهای پیام/