دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دهقانی: پیشرفت کشور در گرو استفاده از نخبگان است

دهقانی: پیشرفت کشور در گرو استفاده از نخبگان است
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با بیان اینکه لزوما پیشرفت با افزایش بودجه اتفاق نمی‌افتد، گفت: تنها مسیر پیشرفتی که حضرت آقا دنبال می‌کنند استفاده از نخبگان در ارکان نخبگانی است.
کد خبر : 913616

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و رئیس بنیادملی نخبگان، با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره «نقش شهید آیت‌الله رئیسی در حمایت از نخبگان و زیست‌بوم فناوری» گفت: آیت‌الله رئیسی، یک مدیر راهبردی جدی بود. عمده پیشرفت کشور در اقتصاد چند دهه گذشته برپایه اقتصاد منبع‌پایه بوده است.

دهقانی با اشاره به مشکلاتی که ضعف اقتصاد منبع‌پایه و نفتی دارد، گفت: جنبش نرم‌افزاری که راهبرد اساسی رهبر انقلاب سال‌ها پیش بر آن تاکید کرده بودند، در دوران آیت‌الله رئیسی در قالب تغییر زیست‌بوم فناوری به‌عنوان یک زیست‌بوم موثر در اقتصاد کشور تجلی پیدا کرد.

وی افزود: استفاده راهبردی از نخبگان، از جمله جنبه های دیگر توجه رئیس‌جمهور شهید برای بهره‌گیری از نخبگان بود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور به دو نکته اساسی موردنظر آیت‌الله رئیسی اشاره کرد و افزود: ایشان دو نگاه اساسی به دنیای فناوری داشتند، اول نفوذ تمام دستاوردهای زیست‌بوم فناوری به حوزه‌های اقتصادی و تجلی آن  در‌ زندگی مردم و دومین جنبه غافل‌نشدن از اقتصاد برای آینده از‌جمله ابعاد جالب توجه رئیس‌جمهور شهید بود.

دهقانی به ایجاد ۶ مرکز تراز  در زیست‌بوم آفرینش علوم روز اشاره کرد و ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه، ایجاد مراکز تراز در حوزه‌های هوش‌مصنوعی، فناوری‌های شناختی، علوم کوانتوم، میکروالکترونیک از‌ جمله این مراکز است که در قالب مرکز ملی هوش‌ مصنوعی و شورای راهبری فناوری‌های کوانتوم، به واقعیت پیوست.

وی درباره نگاه آیت‌الله رئیسی به آینده جایگاه ایران در زیست‌بوم علم و فناوری گفت: قرارگرفتن ایران در رتبه یک الی سوم منطقه از منظر فناوری از جمله دورنمای موردنظر رئیس‌جمهور بود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان به برخی از دستاوردهای ایران در حوزه‌های شاخص فناوری اشاره کرد و گفت: کشور در سال‌های اخیر، دستاوردهای جهانی شاخصی در حوزه‌های هوش مصنوعی، فناوری‌های زیستی، فناوری‌های نانو کسب کرده است.

وی در‌همین راستا افزود: به همین دلیل است که حدود ۶مرکز آفرینش ملی و مجموعه‌های بزرگ آزمایشگاهی در کشور ایجاد شده است.

رئیس‌ بنیاد ملی نخبگان درباره توجه آیت‌الله رئیسی به نخبگان توضیح داد: نگاه حکمرانی به نخبگان و استفاده از نخبگان در بدنه دولت و سازمان‌ها ازجمله نگاه ویژه ایشان به نخبگان کشور بود.

دهقانی ادامه داد: به همین دلیل است که عده زیادی از مدیران میانی در زمان ریاست‌جمهوری‌ ایشان در سازمان‌ها و ارگان‌ها، اغلب جوانان دهه ۶۰ و ۷۰ بودند.

وی در راستای حمایت‌های دولت آیت‌الله رئیسی از نخبگان ایرانی خارج کشور گفت: در سال ۱۴۰۲، میزان همکاری ما با نخبگان ایرانی خارج کشور افزایش دو برابری داشته است. به‌طورکلی نگاه و رویکرد آیت‌الله رئیسی، حفظ نخبگان و ادامه ارتباط  با نخبگان خارج از ایران بوده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری درخصوص بازگشت نخبگان از خارج به کشور گفت: اکثر این‌ نخبگانی که در سال گذشته به ایران برگشتند، به‌عنوان اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها، عده دیگری از آن‌ها به‌عنوان مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و برخی دیگر به‌عنوان نیروی متخصص، شروع به فعالیت کردند.

دهقانی اضافه کرد: اعتقاد دارم در سال‌های اخیر، تنها حامی معنوی جریان دانش‌بنیان در‌کشور رهبر انقلاب و حامی اجرایی این جریان، رئیس‌جمهور بوده است.

دهقانی درباره حمایت‌های آیت‌الله رئیسی از جریان دانش‌بنیان کشور گفت: ایشان همیشه تاکید داشت تا جای ممکن نباید کالاهایی که امکان تولید در داخل را دارند از خارج وارد کنیم. در‌ همین راستا، همکاری‌های ما با نخبگان ایرانی خارج ایران به عدد ۲۰۰ پروژه در سال گذشته رسید.

وی درباره رشدهای شاخص شرکت‌های دانش‌بنیان کشور  در زمان آیت‌الله رئیسی تصریح کرد:  وزارت نفت، امسال حدود بیش از ۱/۸ دهم میلیارد دلار قرار داد با شرکت‌های دانش‌بنیان این‌حوزه منعقد کرده است.

دهقانی افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان در  سال گذشته، حدود پانصد و ۳۰ همت فروش داشته‌اند. همچنین صادرات دانش‌بنیان‌ها به عدد ۲ ونیم میلیارد دلار رسید.

رئیس بنیاد ملی نخبگان در راستای خدماتی که دانش‌بنیان‌ها به مردم ارائه کردند، گفت: دریاب گذشته، حدود ۳۰ میلیارد دلار به‌ویژه در بخش دارو، از طریق دانش‌بنیان‌ها به مردم، خدمت ارائه شد. همچنین درحوزه نیرو، افزایش ۴ برابری حمایت از دانش‌بنیان‌ها را داشته‌ایم.

دهقانی با اشاره به رشد ظرفیت بودجه معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان گفت: ظرفیت بودحه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری ، بیش از ۳۵ هزارمیلیارد تومان، براساس قانون بودجه و برنامه هفتم توسعه است.

وی ادامه داد: افزایش ۴ برابری منابع بودجه دانش‌بنیان‌ها، رشد ۲۰ درصدی ا‌ین منابع  و درنظر گرفتن بسته ۷هزارمیلیارد تومانی برای سال ۱۴۰۳ و یک بسته ۸هزار میلیارد تومانی برای سال ۱۴۰۴ این معاونت  از جمله اقدامات آیت‌الله رئیسی در این دوران  بوده است.

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری اشاره کرد: در تمام سفرهای خارج از کشور همراه رئیس‌جمهور، معاونت علمی، فناوری‌ اقتصاد دانش‌بنیان موظف بود که  دستاوردهای شاخصی از حوزه‌های فناورانه کشور را به‌عنوان نمادی از اقتدار کشور، به نمایش بگذارد.

دهقانی در راستای روابط بین‌المللی و دیدار با نمایندگان خارجی کشورها در زمان آیت‌الله رئیسی گفت: بیش از ۳۰۰ هیئت تجاری را در سطح وزیر، رئیس‌جمهور و رئیس‌مجلس را در‌معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری میزبانی کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه لزوما پیشرفت با افزایش بودجه اتفاق نمی افتد، گفت: تنها مسیر پیشرفتی که حضرت آقا دنبال می‌کنند استفاده از نخبگان در ارکان نخبگانی است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان در پایان اضافه کرد: قانون جهش تولید دانش‌بنیان و شفاف‌سازی حمایت‌های موجود از شرکت‌های دانش‌بنیان و همین نکته که مشخص شد چه شرکتی از کدام منبع، حمایت دریافت کرده است، از جمله مهم‌ترین دستاوردهای دیگر دوره ایشان بوده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب