تحول در دارورسانی به بدن با چاپ سهبعدی «پُلی قرص»
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از پاپ سای، یکی از چالشهای بیماران به خاطرسپاری زمان مصرف داروهاست و این چالش زمانی دشوارتر میشود که فرد باید داروهای متفاوت با دُزهای متعدد را مصرف کند.
پژوهشگران دو حوزه مهندسی و داروسازی دانشگاه ناتینگهام در انگلیس به تازگی موفق شدند قرصهای خوراکی حاوی دزهای دارویی بسیار سفارشی و زمانبندی دار را به صورت سه بعدی چاپ کنند.
طراحان از دستگاهی به نام چاپ سه بعدی جوهرافشان چندمادهای استفاده کردند. آنها نخست جوهر جدیدی با آرایش مولکولی ساختند که در مواجهه با نور فرابنفش به ساختارهای محلول در آب تبدیل میشود.
محققان پس از ترکیب جوهر با مقادیر مختلفی از آسپرین، الگوهای هندسی قابل تنظیمی را برای تنظیم دقیق سطح موجود روی هر قرص طراحی کردند. این کار در کنار ساختار داخلی و شکل یک قرص با موفقیت سرعت انتشار و مقدار دوز یک قرص چاپ شده را کنترل کرد. آنها سپس ۵۵ قرص دیگر را در یک گروه به طور سه بعدی چاپ کردند تا مقیاس پذیری و شخصی سازی روش را نشان دهند.
«یین فنگ هه» «Yinfeng He» استادیار تولید مواد افزودنی و سرپرست این تحقیقات، این پیشرفت را «گامی هیجان انگیز» به سوی مراقبتهای پزشکی ساده و شخصی توصیف کرد.
اگرچه در نخستین آزمایشها فقط از آسپرین استفاده شده است، اما محققان هیچ دلیلی نمیبینند که طرحهای آینده صرف نظر از دوز و زمان، شامل داروهای دیگر نباشد. آنها میگویند با این «پلی قرصهای» جدید، کل داروهای مصرفی طی یک روز به یک قرص ساده تبدیل میشود.
دانش پژوهان بر این باورند روش جدید میتواند به طور خاص در ساخت دارو به درمان بیماریهایی کمک کند که نیاز به انتشار چندین دارو در زمانهای مختلف دارند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Materials Today Advances منتشر شده است.
انتهای پیام/