اکنون جشنواره امام رضا (ع) بازوی قدرتمندی برای عرضه فرهنگ و معارف رضوی است
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرهاد قائمیان، مدیر بیست و یکمین جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در آستانه برگزاری مراسم اختتامیه این رویداد ملی پیامی را منتشر کرد.
در متن پیام فرهاد قائمیان آمده است:
«هنر در همیشه تاریخ با وجود تفاوتهای فراوان و تنوع قومیتها همواره در قالب یک رسانه جریانساز و جهانی، بیانگر احساس و اندیشهای بوده که بدون توجه به مرزهای جغرافیایی، توانسته با جوامع و تمدنهای مختلف ارتباط برقرار کرده و آنها را تحت نفوذ خود قرار دهد. رسانهای که با تمام ابزارها و توانمندیهایش تغییرات شگرفی را در زیست انسانها ایجاد کرده که تمرکز و پرداخت به این تغییرات فرهنگی و اجتماعی دربرگیرنده ابعاد مختلف و تأملبرانگیزی است. تغییراتی که اکنون بهواسطه برخی بدخواهیها و کجاندیشیهای تمامیتخواهانه فرهنگ بیگانه و مهاجمی که شکوفایی و بالندگی فرهنگ و هنر تمدنهای بزرگ و دارای ریشه را نشانه رفته، تبدیل به اصلیترین سلاح مؤثر برای مبارزه شده است.
مبارزهای تمامعیار که بخش اعظمی از آن متوجه فرهنگ و هنر کشورهای اسلامی بهویژه سرزمین ایران با پیشینهای بسیار ارزشمند مبتنی برآموزههای الهی و عرفانی بوده و به پشتوانه سیره و روش ائمه اطهار (ع) پیامآور راستین هنر متعهد است. هنری که رسالتی عظیم برای انتقال مفاهیم انسانی به دنیای معاصر دارد و میبایست روشنکننده مسیری باشد که بهواسطه رویدادهای مؤثر و جریان ساز نقش مهمی در اعتلای مفاهیم انسان دوستانه، صلح طلبانه و عدالتخواهانه اهلبیت (ع) ایفا کند؛ و اکنون جشنواره بینالمللی فرهنگی-هنری امام رضا (ع) با عبور از یک مسیر پرافتخار بیستساله در قالب جشنوارهها و رویدادهای موثر تلاش کرده تا با توجه به ظرفیتها و امکانات محدود خود بازوی قدرتمندی برای عرضه مفاهیم والا و سیره، فرهنگ و معارف رضوی در تمام کشور و حتی دیگر کشورها باشد. مسیری پر از عطر و شمیم نام نامی علی ابن موسیالرضا (ع) که سرشار از برکت و مهر و مهرورزی بهواسطه دریچه و گستره «هنر» است.
امروز بنده و همه همکارانم در ستاد برگزاری این رویداد ملی بهعنوان خادمان فرهنگی حرم رضوی مفتخریم تا در همجواری با اهالی ارجمند و فرهیخته اهل فرهنگ و هنر که هنرشان مزین به نام این امام همام است، نظارهگر اختتامیه دوره بیست و یکمین جشنوارهای باشیم که از پس دورههای درخشان قبلی، به بلوغی رسیده که میتواند در آیندهای نزدیک سرمنشأ خدمات و روشنگر راهی باشد که همه اهالی ایران عزیز بهواسطه نام مقدس و مبارک حضرت رضا (ع) به آن میبالند.
بنده و همه همکارانم در بیست و یکمین دوره جشنواره فرهنگی هنری امام رضا علیهالسلام، با کمک اندیشمندان در شوراهای سیاستگذاری و دبیران مجرب تمام تلاشمان را انجام دادیم تا در سایه نام پربرکت امام هشتم آثار فاخر و ارزشمند هنرمندان دغدغهمند این سرزمین را در بخشهای مختلف پیش روی ارادتمندان و دوستداران امام رضا (ع) قرار دهیم.
در این مسیر اجرای محافل متعدد شعر در چهار بخش شعر فارسی، عربی، آذری و کودک و نوجوان در قالب ملی و بینالمللی، برگزاری رویداد «آوای ارادت» در هشت استان کشور با محوریت ارائه آثار هنرمندان بومی و محلی در حوزه سرود و آواها و نواهای رضوی، بخشی از این اقدامات بوده است.
همچنین از مهمترین ویژگیهای برگزاری جشنواره در این دوره، تغییر رویکرد از اجرای مراسم اختتامیه در یک استان و برگزاری محدود چند نمایش در بخش هنرهای نمایشی به برگزاری یک رویداد سراسری در کل کشور و اجرای بالغبر ۵۵۰ نمایش در قالب سه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، تئاتر صحنهای و تئاتر میدانی (خیابانی) در سراسر کشور تحت پوشش برنامه «چله رضوی» بوده است. ضمن اینکه برگزاری رویدادهای مختلف و باکیفیت در حوزه «هنرهای تصویری»، «سینما» و «هنرهای تجسمی» نیز بخش دیگری از فعالیتهای ستاد برگزاری جشنواره را تشکیل میداد که امیدوارم آغازگر مسیر تازه و جریانسازی در توسعه هنرهای دینی بهویژه در میان مخاطبان باشد.
آنچه ارائه شد، رهآوردی از روی ارادت به آستان مقدس حضرت رضا (ع) برای میزبانی شایسته از مخاطبان فهیم و هنرمندان شریف و عزیز و فرهیختهای است که بهواسطه حضور همه همکارانم در ستاد برگزاری بیست و یکمین جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) متشکل از دبیران محترم، اعضای محترم شورای سیاستگذاری و ستاد اجرایی نهایت کوشش خود را برای برگزاری یک رویداد جریان ساز انجام دادند.
بیتردید باید در این چارچوب از حمایتهای بیدریغ جناب آقای دکتر محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، جناب آقای سیدمحمد هاشمی (قائممقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، جناب آقای مرتضی سعیدیزاده (مدیریت بنیاد بینالمللی امام رضا (ع)) و همه عزیزانی که در برگزاری باشکوه این دوره از جشنواره نقش به سزایی ایفا کردند بینهایت قدردانی کنم که برای اعتلای نام این رویداد ملی که مزین به نام حضرت رضا (ع) است از هیچ تلاشی دریغ نکردند.
بنده فرهاد قائمیان، خادم ناقابل حریم رضوی و خدمتگزار اصحاب فرهیخته فرهنگ و هنر، از درگاه حضرت پروردگار میخواهم تا این تلاشها و فعالیتها در شناساندن فرهنگ و معارف رضوی، آنهم بهواسطه زبان شیوای هنر برای عموم افراد جامعه بهویژه نسل جوان ایران اسلامی مؤثر باشد. مسیری که دعا میکنم در سالهای بعد شاهد رشد بیشازپیش این رویدادها با تأثیر حداکثری در مخاطب آگاه و اندیشمند باشیم. رویدادهایی که به نام نامی علی بن موسیالرضا (ع) آمده تا تبدیل به مسیری درخشان در اعتلای فرهنگ و هنر ایران اسلامی شود.»
انتهای پیام/