کشف نخستین سیاره بیستاره!
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، «تس»، تلسکوپ فضایی ناسا که مأمور به بررسی سیارههای فراخورشیدی است، نخستین سیاره شناور و آزاد را کشف کرده و به این ترتیب موفق به کشف سیارهای شده که بدون ستاره به تنهایی در کیهان وجود دارد.
مأموریت سیارات فراخورشیدی عبوری (تس) در آوریل ۲۰۱۸ به عنوان جانشین تلسکوپ فضایی «کپلر» مجهز به دوربینهای کم نویز برای مطالعه سیارات فراخورشیدی به فضا پرتاب شد. این کار با نظارت بر ستارگان انجام میشود که ممکن است نشانگر سیارات یا اجرام دیگری باشد که از جلوی آنها عبور میکند.
این کشف بالقوه نشان میدهد که تس میتواند از نظریهای که برای اولین بار توسط آلبرت انیشتین در بیش از یک قرن گذشته مطرح شد برای شناسایی این سیارات به اصطلاح شناور استفاده کند.
دانشمندان میگویند، بررسیها تاکنون موفق به تایید وجود بیش از ۵ هزار سیاره فراخورشیدی شدهاند که دور یک ستاره مادر میچرخند و در این آرایش قرار گرفتهاند، اما قطعا تعداد زیادی سیاره در کهکشان راه شیری وجود دارند که شناور و بدون هیچستارهای در حال چرخش هستند.
به گفته محققان، در این شرایط فرضیهای مطرح میشود مبنی بر اینکه این نوع از سیارات فراخورشیدی در اثر فعل و انفعالات گرانشی با سیارات دیگر یا ستارگان در حال عبور از منظومه اصلی خود خارج شدهاند. این بدان معناست که این سیارههای آزاد و شناور میتوانند بسیار بیشتر از تعداد ستارههای کهکشان راه شیری باشند. بنابراین، تشخیص بالقوه چنین رویداد کیهانی برای تس، ماموریت مهم و بزرگی محسوب میشود.
میشل کونیموتو، یکی از رهبران این تیم تحقیقاتی و دانشجوی فوق دکترا و متخصص در تشخیص سیارات فراخورشیدی در موسسه فناوری ماساچوست میگوید: ما اولین سیگنال را در دادههای تس کشف کردیم که با آنچه از ریز لنز توسط یک سیاره شناور آزاد انتظار میرود مطابقت داشت. این کشف جالب به این معناست که این سیاره به طور مستقل از یک ستاره معمولی در کیهان مشغول چرخش است.
تحقیقات بیشتر در زمینه این نوع از سیارهها و شرایط محیطی آنها میتواند به دانشمندان در درک بهتر اصلیت و ساختار فضای بینستارهای کمک کند و شروعی برای دستیابی به دانش بیشتر درباره سیارات فراخورشیدی و ساختار کیهانی باشد.
انتهای پیام/