دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 خرداد 1395 - 11:36

مصریان باستان جواهراتشان را از شهاب‌سنگ می‌ساختند

باستان‌شناسان بریتانیایی دریافتند که مصریان باستان آهن جواهرات خود را از شهاب‌سنگ‌ها استخراج می‌کرده‌اند.
کد خبر : 90606

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، تاکنون گمان می‌شد که جواهرات آهنی تنها به فلزات سیاره زمین محدود می‌شود اما به نظر می‌رسد این قاعده برای مصریان باستان صدق نمی‌کند. اخیرا باستان‌شناسان در معبدی مصری یک گردنبند مهره‌ای 5300 ساله کشف کرده‌اند که آهن به کار رفته در آن متعلق به یک شهاب‌سنگ است.


مدارک و شواهد دال بر وجود صنعت ذوب آهن در مصر باستان به قرن ششم قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردد اما باستان‌شناسان سازه‌های آهنی بسیار قدیمی‌تری در این منطقه پیدا کرده‌اند؛ مانند آثاری کشف‌شده در معبد توت عنخ‌آمون.


دایان جانسن از دانشگاه میلتون کینز انگلستان در این باره می‌گوید: «چنین دست‌سازه‌هایی منحصرا برای مقبره‌های افراد بالا مقام مورد استفاده قرار می‌گرفت».


تجزیه و تحلیل‌های قبلی روی قدیمی‌ترین نوع این اشیا، نه مهره آهنین کشف‌شده در گورستانی در نزدیکی رود نیل، بی‌نتیجه بود و سرنخی از منشاء آنها را به دست نیامد. جانسن و همکارانش به بررسی دوباره یکی از این مهره‌ها پرداختند و دریافتند که جنس آن قطعا از یک شهاب‌سنگ بوده است. رویه پوششی مهره دارای سطح پایینی از نیکل است اما سطح نیکل در قسمت درونی مهره چنان بالاست که تنها در شهاب‌سنگ‌ها دیده می‌شود.



ساختار تامسن


اما این استدلال، نشانه‌ای بر ساختار کریستالی ویژه‌ای بود که با نام «الگوی ویدمنزتتن» یا «الگوی تامسن » شناخته می‌شود. این ساختار تنها هنگامی تشکیل می‌شود که آهن و نیکل در فرآیند بسیار آهسته‌ای، درست مانند شهاب‌سنگ‌ها، سرد شوند.


میناکشی وادهوا، از مرکز مطالعات شهاب‌سنگ در دانشگاه ایالتی آریزونا، در این باره می‌گوید: «این امر بسیار قانع‌کننده است که جنس مهره‌ها از شهاب‌سنگ باشد».


مترجم : هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب