سگهای رباتیک به مأموریت ماه میروند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، محققان در حال توسعه رباتهای سگمانندی هستند که برای راهرفتن روی محیطهای پرچالش مانند سطح ماه و سایر سطح سیارهای کاربرد خواهند داشت و در مأموریتهای امدادرسانی به کمک فضانوردان خواهند رفت.
در پروژه تحقیقاتی لَسی (LASSIE) که تأمین مالی آن را ناسا انجام داده است، تیمی متشکل از مهندسان، دانشمندان علوم شناختی، زمینشناسان و دانشمندان سیارهشناسی همکاری دارند و این ربات سگمانند را که اسپریت نام دارد نخستین بار در یخچال طبیعی پالمر در ایالت اورگان (آمریکای شمالی) در تابستان ۲۰۲۳ آزمایش کردند. ربات اسپریت موفق شد در سطوح مختلف از جمله زمینهای لغزنده، برفی و صخرهای با موفقیت عبور کرد.
به گفته فیفی کیان (Feifei Qian)، سرپرست پروژه لَسی، ربات اسپریت باید یتواند تشخیص دهد که هنگام تعامل اگر زمین بخورد چه اتفاقی میافتد و به سرعت دوباره حرکت خود را تنظیم کند و پس از یادگیری چنین کارهایی میتواند در ماه، سیارات و احتمالاً سایر سطوح منظومه شمسی راه برود. ناسا تاکنون ۲ میلیون دلار به توسعه ربات اسپریت در پروژه لَسی کمک کرده است.
این تیم قصد دارد رباتهای چهارپای بیشتری را توسعه دهد و از آنها برای کمک به استقرار رباتها در فضا استفاده کند این تیم رباتیک سه نوع ربات را برای اکتشاف در نظر گرفته است: یک کاوشگر چرخدار برای محمولههای سنگین و مسافتهای طولانی، یک ربات ششوجهی برای محمولههای متوسط و یک ربات ناهموار سگمانند، شبیه نسخه پیشرفته اسپریت که تحرک بالایی دارد و در مسافتهای کوتاهتر حرکت میکند.
جذابترین جنبه این تحقیق، توانایی رباتها برای تبدیل شدن به سازههایی مانند پل یا هرم است. این ویژگی میتواند تیمهایی را که هنگام کار در ایستگاههای فضایی گرفتار میشوند نجات دهد.
انتهای پیام/