دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نامه تاریخی دریابان شمخانی در «فصل وصل» مرور می‌شود/ ابراز امیدواری برای شنیدن خبر خوش از حاج احمد متوسلیان

کارگردان «فصل وصل» از بازخوانی نامه دبیر فعلی شورای امنیت ملی علی شمخانی و بازسازی حضور او در صحنه دفاع مقدس خبر داد و با اشاره به آیتمی که به حاج احمد متوسلیان در این نمایش اختصاص دارد، ابراز امیدواری کرد روزی این نمایش با حضور او روی صحنه برده شود.
کد خبر : 90429

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی انقلاب اسلامی، مُهنا، سعید اسماعیلی کارگردان نمایش «فصل وصل» درباره ویژگی های منحصر به فرد این اثر در مقایسه با اجراهای قبلی توضیح داد: مهم ترین نکته برای ما در این اجرا مناسبت سوم خرداد و آزادسازی خرمشهر است. ما روی اشغال خرمشهر تا آزادسازی آن تمرکز کردیم و نیمی از پروژه مربوط به همین موضوع است.


وی افزود: پیش از این چنین خطری نکرده بودیم که بخش عمده ای از نمایش ها را به زمان معاصر اختصاص دهیم؛ آن هم با صحنه های پر از اکتی که دشواری زیادی داشت. خواستیم اینگونه هم خودمان و هم مخاطبان را تست کرده باشیم.


اسماعیلی یادآور شد: همچنین در این اجرا، فصل دوم بخش معاصر را به حضور شهید محمد جهان آرا در پیش از انقلاب اختصاص داده ایم. به ویژه که او را بیشتر به واسطه مقاومت و تلاشش در ایام جنگ می شناسند و می توانستیم روی بخش کمتر دیده شده شخصیت او، زوم کنیم.


کارگردان «فصل وصل» اظهار کرد: در بخش خرمشهر تأکید زیادی به نامه امیر دریابان علی شمخانی به عنوان فرماندهی نیروی دریایی سپاه و ارتش در ایام دفاع مقدس داشتیم. نامه تاریخی، خواندنی و عجیبی که سراسر استیصال، گرفتاری و تمنا است؛ نامه ای که در آن بیان می شود گرچه به امکانات نیازمندیم و با دست های خالی می جنگیم اما تا آمدن نیرو و امکانات دست روی دست نمی گذاریم و جلو می رویم. خیلی دوست داریم ایشان در یکی از شبها به تماشای اجرای ما بنشینند و کار را ببینند.


وی تأکید کرد: در این بخش همچنین به فاتح خرمشهر حاج احمد متوسلیان نیز پرداختیم و لحظات تنهایی او را به تصویر کشیده ایم. روزی که خبر زنده بودن ایشان را شنیدم خیلی برایم جالب بود. حس عجیبی به من دست داد. تاکنون برای او یادبود و یادمانهای بسیاری برگزار شده و حالا اگر زنده باشد و بیاید و کار ما را ببیند واقعا جذاب است. دعا می کنم این خبر جدی باشد و پیگیری آن به فراموشی سپرده نشود. همانطور که درباره امام موسی صدر نیز همواره ظن و گمان هایی وجود داشته که پیگیری نشده اند.


اسماعیلی با بیان اینکه این روزها نمی شود هر کار هنری را بدون یادی از مدافعان حرم و جریان سوریه انجام داد، تصریح کرد: روزی نیست که خبر تاسف باری به گوشمان نرسد و ما پرداختن به این اتفاقات در یک بخش جداگانه و مفصل را، ضروری دانستیم. به هر حال مخاطب ما باید بداند به وسیله داعش، چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است و داعش چه غایتی دارد؟ به ویژه که داعش بارها اعلام کرده است می خواهد تهران را بگیرد. ما این بخش را به فضای حماسی و تاثیرگذار تشییع جنازه شهدای حرم پیوند دادیم.


وی درباره انتخاب نام «فصل وصل» برای این پروژه نیز توضیح داد: نامگذاری برای این کار خیلی دشوار بود و ما پس از گزینه های مختلفی که داشتیم سرانجام به این نام رسیدیم. این پروژه در کمتر از یک ماه شکل گرفت و اگر بگویم ما کل باغ موزه را وجب به وجب گشتیم تا ببینیم چه جای مناسبی پیدا میکنیم اغراق نیست.


این کارگردان در پایان گفت: ما حتی قصد داشتیم روی پشت بام و کنار گنبد سراسر نما این کار را اجرا ببریم اما این محل را مناسب برای اجرا ندیدیم. سرانجام به مکان فعلی رسیدیم که البته ایده آلمان نیست اما تلاش کردیم با طراحی مناسب نهایت بهره برداری را داشته باشیم. امیدوارم تماشاچی این کار، مثل تجربه سال گذشته مان در ماه رمضان باشد و با اطلاع رسانی مناسب، مردم مهمان ما شوند.


«فصل وصل» تولید مرکز هنرهای نمایشی انقلاب اسلامی مُهنا به تهیه کنندگی علیرضا کوهفر، کارگردانی سعید اسماعیلی و روایت رسالت بوذری هر شب تا پایان ماه مبارک رمضان ساعت 21 در باغ موزه دفاع مقدس روی صحنه می رود و تماشای آن برای عموم رایگان است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب