صدای نوازندگان درآمد/ استفاده غارتگرانه از هوش مصنوعی را متوقف کنید
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از گاردین، گروهی متشکل از ۲۰۰ نوازنده سرشناس نامهای سرگشاده را امضا کردهاند که خواستار محافظت در برابر استفاده غارتگرانه از هوش مصنوعی است که صدای هنرمندان انسانی را تقلید میکند. امضاکنندگان حوزههای مختلف موسیقی را شامل میشوند، ستارههایی مانند بیلی آیلیش، جی بالوین و نیکی میناژ گرفته تا تالار مشاهیر راکاند رول مانند استیوی واندر و باب مارلی نیز امضاکنندگان این نامه هستند.
این نامه که توسط اتحادیه حقوق هنرمندان صادر شده است، تقاضای گستردهای را مطرح میکند که براساس آن شرکتهای فناوری متعهد میشوند ابزارهای هوش مصنوعی را که باعث تضعیف یا جایگزینی ترانه سرایان و هنرمندان انسانی میشود، توسعه ندهند.
در این نامه آمده است: این حمله به خلاقیت انسان باید متوقف شود. ما باید در برابر استفاده غارتگرانه از هوش مصنوعی برای سرقت صداها و تقلید صدای هنرمندان حرفهای، نقض حقوق سازندگان و تخریب اکوسیستم موسیقی محافظت کنیم.
این نامه خواستار ممنوعیت کامل استفاده از هوش مصنوعی در موسیقی یا تولید نیست و میگوید که استفاده مسئولانه از این فناوری میتواند مزایایی برای صنعت داشته باشد. تولیدکنندگان موسیقی در سالهای اخیر از ابزارهای هوش مصنوعی به روشهای مختلفی استفاده کردهاند
نامه اتحاد حقوق هنرمندان بخشی از مخالفت گسترده هنرمندان و سازندگان علیه استفاده از هوش مصنوعی مولد است، زیرا این فناوری همچنان به ارائه مسائل اخلاقی و قانونی پیرامون نقض حق چاپ و حقوق کار ادامه میدهد. اتحادیههای هنرمندان و سازمانهای مدافع تلاش کردهاند قانونگذاران و شرکتهای فناوری را برای تنظیم مقررات استفاده از هوش مصنوعی تحت فشار قرار دهند، در حالی که استودیوها به پتانسیل آن برای کاهش هزینههای تولید علاقهمند شدهاند.
نگرانی در مورد استفاده از هوش مصنوعی برای نوشتن آهنگها و فیلمنامهها یا تولید تصاویر و ویدیوهای بازیگران و هنرمندان، اعتصابات اتحادیههای صنعت سرگرمی در سال ۲۰۲۳ را به دنبال داشت. گسترش تصاویر مستهجن تیلور سویفت توسط هوش مصنوعی نیز باعث توجه بیشتر به استفاده مخرب از دیپفیکها شد. و در اوایل سال جاری قانونگذاران را بر آن داشت تا لایحهای را با هدف جرمانگاری تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی ارائه کنند. همین هفته گذشته، اوپن ایآی سازنده چت جیپیتی، انتشار برنامهای را که میتواند صدای افراد را تقلید کند به تعویق انداخت.
در ماه مارس، تنسی به اولین ایالت آمریکا تبدیل شد که قانونی را به طور مستقیم برای محافظت از موسیقیدانان در برابر تولید شباهت صوتی آنها توسط هوش مصنوعی برای اهداف تجاری تصویب کرد. قانون تضمین شباهت، صدا و امنیت تصویر یا «قانون الویس» از اول ژوئیه اجرایی میشود و تکرار صدای هنرمندان بدون رضایت آنها را غیرقانونی میداند. این قانون به کارهنرمندان که به عنوان داده برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی استفاده میشود، توجهی نمیکند، رویهای که منجر به شکایتهای متعدد علیه شرکتهایی مانند اوپن ایآی شده است و در نامه به آن اشاره شده است.
در این نامه آمده است: برخی از بزرگترین و قدرتمندترین شرکتها بدون اجازه از کار ما برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی استفاده میکنند. این تلاشها مستقیماً با هدف جایگزینی آثار هنرمندان انسانی با مقادیر انبوهی از صداها و تصاویر ساختهشده توسط هوش مصنوعی انجام میشود که بهطور قابلتوجهی منابع حق امتیازی را که به هنرمندان پرداخت میشود، کاهش میدهد.
انتهای پیام/