دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 فروردين 1403 - 11:52

راهکار تحقق جهش تولید با مشارکت مردمی

راهکار تحقق جهش تولید با مشارکت مردمی
رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 1403 را به نام "جهش تولید با مشارکت مردم"نامگذاری فرموده اند. شعار اقتصادی امسال از یک سو منبعث از اهمیت استراتژی های کلان تولید محور در عرصه صنعت و تجارت و از سوی دیگر، مبتنی بر نقش آفرینی ویژه شهروندان در تحقق این مسیر است. بدون شک در اینجا بایسته ها و مولفه هایی وجود دارد که تحقق آنها، منتج به ارتقای تولید مردم محور خواهد شد.
کد خبر : 903462

گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 1403 را به نام "جهش تولید با مشارکت مردم"نامگذاری فرموده اند. شعار اقتصادی امسال از یک سو منبعث از اهمیت استراتژی های کلان تولید محور در عرصه صنعت و تجارت و از سوی دیگر، مبتنی بر نقش آفرینی ویژه شهروندان در تحقق این مسیر است. بدون شک در اینجا بایسته ها و مولفه هایی وجود دارد که تحقق آنها، منتج به ارتقای تولید مردم محور خواهد شد.

جهش تولید، در گروی احصاء ظرفیتهای بالقوه و بالفعل در این عرصه و هدایت آنها در ذیل یک چارچوب و راهبرد عملیاتی و موثر است. بنابراین در گام نخست باید چارچوب ، استراتژی و شاکله این روند را درک و متعاقبا در مسیر اجرایی ساختن آن گام برداشت. پس در اینجا هم "ادراک ساختاری و تئوریک" و هم "رویکرد عملیاتی" موضوعیت پیدا می کند و هیچ یک از این دو را نباید نادیده انگاشت.در مرحله آتی، باید نسبت به ابزارها و مجاری تحقق تولید مردم محور توجه داشت. بدون شک تسهیل در وضع و اجرای قوانین مربوطه و حتی بازتعریف برخی قوانین که مانع از تسریع و تسهیل مشارکت عمومی در عرصه تولید می شود، ضروریت دارد. در این میان باید قوانینی برجسته یا حتی وضع شود که مشارکت مردم را در حوزه سرمایه گذاری نه تنها "تسهیل"، بلکه "تضمین"کند.

در این میان باید بستر قانونی و اعتباری ( در ذیل استراتژی تولید مردم پایه) به گونه ای فراهم شود تا مردم با رغبت و انگیزه بیشتر و اطمینان از سود قانونی در حوزه سرمایه گذاری بتوانند ورود پیدا کرده و حرکت موثر و مستمر چرخه تولید را تسریع کنند.نگاه تخصصی در این عرصه، نه تنها نافی نقش آفرینی مردم در عرصه تولید و مشارکت در تحقق آن نیست، بلکه نگاه تخصصی و ظرفیتهای مردمی در اینجا نقش مکمل یکدیگر را در رسیدن به این نقطه روشن ایفا می کنند. افزایش مشارکت مردم در عرصه تولید، از یک سو منجر به گسترش اعتماد عمومی ( به عنوان اصلی ترین سرمایه یک کشور در عرصه تجارت داخلی و بین المللی) خواهد شد. در اینجا بدون فوت وقت باید به فکر صدور مجوزهای لازم ، بهبود فرآیندهای اجرایی و اداری و از بین رفتن موانع بازدارنده بود.

درنهایت اینکه باید از فرصتهای بالقوه و بالفعل موجود در کشور را در راستای جذب مشارکت مردم در حوزه های اقتصادی و متعاقبا جهش تولید ، مغتنم شمرد تا شاهد رشد اقتصادی کشور و افزایش تولید ناخالص کشور باشیم. در این مسیر، سکون و توقف جایز نیست.....

مهندس مصطفی متدین- تحلیلگر ارشد حوزه نفت و پتروشیمی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب