چند نکته مهم برای بیمارانی که تمایل به روزهداری دارند
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در ماه مبارک رمضان بسیاری از افراد روزه دار هستند، اما در این میان افرادی هم وجود دارند که با بیماری دست و پنجه نرم میکنند و علاقه فراوانی دارند که در ماه مبارک رمضان روزه دار باشند، در همین زمینه نکاتی است که باید حتما رعایت کنند، زیرا نمیتوان به صورت خود سرانه و ناگهانی مصرف دارو توسط خود فرد قطع شود، بسیاری از پزشکان توصیه میکنند افراد بیمار تا حد ممکن روزه نگیرند، اما اگر توان این کار وجود دارد باید به توصیههای متخصصان حوزه سلامت توجه ویژهای شود.
به میزان کافی آب بنوشید
محمد اعتمادی نیا پزشک عمومی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا در مورد بیمارانی که باید در زمان روزهداری دارو مصرف کنندداظهار کرد: در صورتی که لازم است دارویی با معده خالی مصرف شود بهترین زمان مصرف دارو یک ساعت قبل از سحری و یا دو ساعت بعد از افطار است همچنین بیماران در فاصله افطار تا سحر باید به میزان کافی آب و مایعات بنوشند.
اعتمادی نیا با تاکید بر اینکه روزه داران تحت هیچ شرایطی وعدههای دارویی خود را به صورت خودسرانه قطع نکنند، تصریح کرد: تغییر در زمان استفاده از دارو ممکن است در روند درمان اختلال وارد کند.
قطع ناگهانی دارو برای بیماری صرع ممنوع
این پزشک عمومی با بیان اینکه قطع ناگهانی برخی از داروها مانند بیماری صرع بسیار خطرناک است، خاطر نشان کرد: اثر بخشی بسیاری از داروها ارتباط مستقیمی با مصرف به موقع آن در زمان معین دارد بنابراین بیماران در زمان روزهداری به صورت خودسرانه نوبت داروی خود را قطع نکنند.
اعتمادی نیا بیان کرد: آنتی بیوتیکها از جمله داروهایی هستند که باید در زمان مشخص مصرف شود و امکان تغییر ساعت آنها وجود ندارد، اما پزشک معالج شما میتواند با در نظر گرفتن نوع بیماری شما آنتی بیوتیکی را انتخاب کند که بابرنامه روزهداری شما تداخل پیدا نکند.
وی با اشاره به بیماران دیابتی اظهار کرد: بیماران دیابتی باید پیش از شروع ماه مبارک رمضان تحت بررسی پزشکی قرار گیرند. بیماران باید از نظر سطح قند، فشار خون، چربی خون، انعقاد خون و بررسی کلی وضعیت بیوشیمی خون پایش گردند و بر این اساس رژیم غذایی و دارویی مختص هر بیمار قبل از شروع ماه رمضان تعیین میشود.
این پزشکی عمومی افزود: بیمارانی که انسولین مصرف میکنند باید با پزشک خود مشورت کنند و در تمام بیماران دیابتی تنظیم و کنترل مرتب قند خون بسیار مهم است.
مصرف و یا قطع خودسرانه دارو در ماه رمضان ممنوع
مهدی رضوان متخصص داخلی با اشاره به روزهداری بیماران در ماه رمضان در گفتوگویی اظهار کرد: افرادی که در ماه رمضان روزه میگیرند نباید بصورت خودسر داروی خود را قطع کنند و یا زمان آن را تغییر دهند.
رضوان با بیان اینکه داروها را میتوان در فواصلی مصرف کرد که با روزه گرفتن تداخل نداشته باشد، گفت: عموما این تغییرات در زمان و نحوه مصرف دارو را میتوان برای بیماران تجویز کرد و این کار باید با نظر پزشک انجام شود.همچنین بیمارانی که دیابت دارند و وابسته به انسولین هستند، نمیتوانند خودسر داروهای خود را قطع کنند، چون عوارض بالا رفتن رفتن قند بسیار زیاد است.
رضوان تاکید کرد: بیمارانی که سنگ کلیه دارند و باید روزانه مقادیر زیادی آب مصرف کنند هم نمیتوانند روزه بگیرند و در این خصوص باید با پزشک معالج مشورت انجام شود.
توصیههای مهم در زمینه روزهداری بیماران
زهرا جهانگرد مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو هم با بیان فضائل بسیار زیاد ماه مبارک رمضان و روزهداری بیان داشت: افراد دارای بیماری زمینهای و کسانی که دارو مصرف میکنند قبل از اقدام به روزه گرفتن حتما باید با پزشک معالج خود در خصوص نحوه مصرف دارو مشورت کنند تا بر اساس شرایط منحصر به فرد هر بیمار توصیه¬های لازم ارائه شود.
جهانگرد در خصوص مصرف داروهایی که چندین بار در طول روز مصرف میشوند، اظهار کرد: استراتژیهای توصیهشده شامل انتخاب فرمولاسیونهای طولانی اثر (به عنوان مثال، آهسته رهش) یا تغییر رژیمهای درمانی به یک یا دو بار در روز است.
وی درباره بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن اظهار داشت: این افراد برای مشورت در خصوص امکان روزه گرفتن و هرگونه تغییر در رژیم درمانی خود باید به پزشک معالج مراجعه و طبق دستورالعمل های موجود عمل کنند.
مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو در مورد بیماری¬های حاد و کوتاه مدت که نیاز به درمان دارند نیز توصیه کرد: مانند آنتیبیوتیکها برای عفونتها یا داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی برای درد، باید داروهایی با دوزینگ یکبار در روز انتخاب شوند.
انتهای پیام/