کشف سیاهچالهای که ستارهها را میبلعد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، یک گروه از دانشمندان بهتازگی یک پدیده فوقالعاده در فضا کشف کردهاند که بیسابقه و منحصر به فرد است. آنها رد ستارهای که بهآرامی توسط یک سیاهچاله خورده شده را پیگیری کردهاند و این واقعه بسیار نزدیک به زمین اتفاق افتاده است. این پدیده که به نام «اسپاگتیفی شدن» معروف است به معنای کشیدن و متلاشی کردن یک جسم به شکل اسپاگتی توسط یک سیاهچاله است.
درواقع ستارهشناسان نزدیکترین نمونه نور مرئی را از یک سیاهچاله بسیار پرجرم که از هم جدا شده و یک ستاره را میبلعد، مشاهده کردهاند که نشان میدهد سیاهچالههایی که ستارهها را از هم جدا میکنند، بسیار رایجتر از آن چیزی باشد که قبلاً تصور میشد، فقط ما شاهد وقوع مکرر آن نبودهایم.
ستارهشناسان نزدیکترین نمونه نور مرئی را از یک سیاهچاله بسیار پرجرم که از هم جدا شده و یک ستاره را میبلعد، مشاهده کردهاند.
مرگ وحشتناک این ستاره را میتوان به گردن سیاهچالهای با جرمی برابر با یک میلیون خورشید انداخت. این رویداد در کهکشان NGC ۳۷۹۹ رخ داده که در فاصله ۱۶۰ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی شیر قرار دارد.
دانشمندان مؤسسه نجوم دانشگاه هاوایی زمانی درخشش ناگهانی و محو شدن سریع کهکشان مارپیچی میلهای را که در آن رخ داده بود، کشف کردند که به آن رویداد مختل شدن جزر و مد یا TDE میگویند. این کشف در ۲۲ فوریه ۲۰۲۳ (یک سال پیش) انجام شد.
بر اساس مشاهدات، این ستاره سرعت به سمت یک سیاهچاله در فاصله حدود ۲۵ میلیون کیلومتری از زمین کشیده شده و این واقعه بهعنوان نزدیکترین حادثه اسپاگتیفی شدن یک ستاره به زمین تاکنون شناخته شده است.
از آنجایی که این اتفاق بسیار نزدیک به ما رخ داده میتواند بهعنوان یک فرصت فوقالعاده برای تحقیقات فضایی مورد توجه قرار بگیرد و دانشمندان میتوانند اطلاعات بیشتری درباره جمعآوری کنند. این کشف همچنین میتواند به بررسی عمیقتر درباره سیاهچالهها، جاذبه و پدیدههای فضایی کمک کند.
درنهایت، این کشف جدید نشان میدهد که هنوز هم فضا و ابعاد آن اموری پر از اسرار و معماهای پنهان هستند که دانشمندان برای رفع این اسرار و رمزها در تلاش هستند.
انتهای پیام/