دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس پژوهشگاه ارتباطات مطرح کرد؛

ضرورت فعالیت متمرکز در حوزه مدل‌های زبانی فارسی

ضرورت فعالیت متمرکز در حوزه مدل‌های زبانی فارسی
رضوی زاده در همایش الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی ضمن تشریح فعالیت‌های پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در این حوزه بر فعالیت متمرکز در حوزه مدل زبانی فارسی تأکید کرد.
کد خبر : 901258

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی به همکاری پژوهشگاه ارتباطات و فناور‌ی اطلاعات و ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

محمد رضوی زاده، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ابتدای این همایش با مهم خواندن برگزاری چنین رویداد‌هایی در کشور، اظهار کرد: یکی از فعالیت‌های مهم در بحث ارتباط صنعت و دانشگاه‌ها برگزاری رویداد‌های مختلف است، که در چند سال گذشته تلاش کردیم با برگزاری چنین رویدادهایی، موج مثبتی را در بین جامعه صنعت و دانشگاهی کشور ایجاد کنیم؛ که تجربه نشان داده است در این راه موفق عمل کردیم. وی افزود، این رویداد‌ها به عنوان یک ابزار برای بیان چالش‌ها و دور هم جمع شدن بازیگران این عرصه است.

دکتر رضوی زاده در ادامه با اشاره به جایگاه پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان یکی از بازیگران اصلی هوش مصنوعی در کشور خاطرنشان کرد: فعالیت پژوهشگاه در این حوزه به بیش از یک دهه پیش میرسد و اساتید بزرگی در این حوزه با پژوهشگاه همکاری کرده اند؛ در ادامه این فعالیت‌ها در سال ۱۳۹۹، مرکزی با عنوان مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی ایجاد کردیم، که تمرکز فعالیت‌های این مرکز بر موارد حاکمیتی و سیاست گذاری این حوزه بوده است.

وی همچنین تأکید کرد: ما بخشی از وزارت ارتباطات می‌باشیم و باید بر اساس سیاست‌های این وزارت، فعالیت‌های خود را دنبال کنیم؛ در مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی نیز سیاست‌های بالادستی در الویت ما قرار دارند. پژوهشگاه از ابتدای فعالیت‌های این مرکز به جنبه‌های راهبردی هوش مصنوعی تاکید داشت و در همین راستا در آن مقطع به دنبال تدوین سند ملی هوش مصنوعی بودیم و بعد‌ها نیز با بخش‌های مختلفی که درگیر این قضیه بودند به صورت مشترک فعالیت مرتبط در این حوزه را ادامه دادیم.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: فعالیت پژوهشگاه به ویژه در این مرکز، تنها محدود به نوشتن سند ملی نبود؛ در این سه سال که این مرکز تشکیل شده است، در بحث سیاست گذاری و قانون مقررات و همچنین در بحث زیرساخت‌ها نیز کمک‌های شایانی به این حوزه داشتیم، که یکی از مهمترین آن‌ها ایجاد بزرگترین زیرساخت پردازشی کشور به نام ابررایانه سیمرغ توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در دانشگاه امیرکبیر بود.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه هوش مصنوعی، عنوان کرد: بیش از ۱۰ استاندارد ملی را در این حوزه تدوین کردیم و در سال‌های گذشته در کنار فعالیت‌های راهبردی به طور خاص در حوزه سلامت با وزارت بهداشت و در بحث کشاورزی با وزارت جهاد کشاورزی پروژه‌های ملی ارزشمندی را با موفقیت به سرانجام رساندیم.

رضوی زاده با اشاره به فعالیت‌های پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه مدل‌های زبانی بزرگ، خاطرنشان کرد: ما در این حوزه آزمایشگاهی راه اندازی کردیم، چیزی که در کشور جای آن خالی بود؛ فعالیت متمرکز در حوزه مدل‌های زبانی به ویژه فارسی موضوع بسیار مهمی است که باید به آن بیشتر توجه شود، البته این موضوع بعد از ظهور چت بات‌ها در کشور به شدت احساس شد.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان، خاطرنشان کرد: در نهایت در تلاش هستیم با برگزاری چنین رویداد‌هایی ارتباط بین دانشگاه و صنعت را که به عنوان یک تکلیف برای خود در نظر داریم، حفظ کنیم تا بتوانیم از همه پتانسیل‌های موجود در کشور برای حل مسائل و توسعه فناوری در کشور استفاده کنیم. درب‌های پژوهشگاه همواره به روی نخبگان، اساتید، بخش خصوصی و حاکمیت باز است و این فضای گفتگو و تعامل وجود دارد تا بتوانیم با همفکری و هم افزایی و پتانسیل‌های موجود به پیشرفت و توسعه فناوری در کشور کمک کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب