ویرایش ژنتیکی به سمت مقاومت دربرابر ویروس میرود
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مجلۀ ساینس؛ یک شرکت بریتانیایی به نام جنوس پیالسی (Genus plc)، گوشتهای اصلاحشده ژنی مقاوم در برابر یک ویروس ویرانگر، سندرم تولیدمثلی و تنفسی یا پیآرآراس (PRRS) تولید کرده است. این گوشتها در انتظار تایید سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) هستند تا برای مصرف انسان تایید شوند. این امر نقطه عطفی برای عرضۀ گوشت حیوانات ویرایششده ژنی است.
در این روش اصلاح ژنتیکی گیرندۀ ویروس روی سلولی، که ویروس از آن برای آلودهکردن استفاده میکند، غیرفعال میکند و با جلوگیری از بروز بیماری و اجتناب از ضررهای مالی در صنعت گوشت، مزایای قابلتوجهی برای کشاورزان و مصرفکنندگان ارائه میکند.
با این حال، علیرغم پیشرفتهای امیدوارکنندۀ علمی، موانع نظارتی وجود دارد و سازمان غذا و داروی ایالات متحده به ارزیابیهای ایمنی گسترده برای ویرایش ژن نیاز دارد. مزیت گوشتهای اصلاحشده نسبت به واکسیناسیون گوشتهای معمولی در درجۀ نخست این است که این روش حفاظت مؤثرتری را ارائه میکند و همچنین نگرانیهای مربوط به امنیت غذایی را برطرف میکنند.
اگر شرکت جنوس موفق شود این محصول را به بازار عرضه کند میتوان آن را نشانهای از پتانسیل دامهای اصلاحشده ژنی در بازار دانست. با اینکه سازمان غذا و داروی ایالات متحده همچنان این محصول را تایید نکرده است، اما کشورهای دیگری مانند کلمبیا مقررات محدودکننده کمتری را برای چنین محصولاتی گذاشتهاند. پذیرش بازار و تأییدیههای نظارتی جهانی بر زمان تجاریسازی این محصولات اصلاحشدۀ ژنی تأثیر میگذارد و تأثیرات بالقوهای بر صنعت گوشت خوک در سراسر جهان خواهد داشت.
انتهای پیام/