رایگان شدن ۹۵ درصد هزینههای بستری از طریق برنامه پزشکی خانواده
به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عیناللهی، در نشست خبری نخستین همایش بینالمللی خانواده، با بیان اینکه وزارت بهداشت امسال برای نخستین بار نخستین همایش بینالمللی خانواده را شروع میکند، اظهار کرد: هدف اصلی این طرح پیشگیری است، اگر هم بیماری تشخیص داده شود به پزشک متخصص ارجاع داده میشود.
وی افزود: وقتی کسی هم از طریق این طرح بستری شود ۹۵ درصد هزینههای او پوشش داده میشود.
وزیر بهداشت با اشاره به ادغام نظام آموزش پزشکی و بهداشتی و درمانی گفت: این اتفاق که برای نخستینبار در ایران اجرا شد یک الگو برای تمام دنیا شده است.
وی یادآور شد: همایش بینالمللی خانواده قرار است ۱۵ و ۱۶ اسفند ماه با حضور چندین کشور خارجی برگزار شود.
عین اللهی بیان کرد: طرح سلامت خانواده محور بوده و از این طریق ازهر فرد به وسیله طریق کد ملی مراقبت میشود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه نقطه قوت ایرانیان، خانواده دوستی است، گفت: این موضوع میتواند هم در خدمت سلامت باشد و رفتارهای مناسب به سرعت در خانوادهها تسری یابد، از سوی دیگر هم برضد سلامت باشد چرا که ممکن است رفتارهای مخرب سلامت در سطح خانوادهها منتشر شود.
عیناللهی در ادامه با اشاره به رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال گفت: نتایج این طرح را در سالهای آینده مشاهده خواهیم کرد. بیشتر بیماری که در بزرگسالی وجود دارد ریشه در دوران کودکی دارد.
وزیر بهداشت در ادامه این نشست با بیان اینکه اکنون طرح سلامت خانواده در ۱۹۵ شهر در حال اجرا است و در سال آینده به تمامی شهرهای کشور تسری پیدا میکند، گفت: یکی از مولفههای اصلی کشور ارتقای سلامت مردم بر دو اصل پیشگیری و درمان استوار است و در این راستا برنامههای مختلفی را در در قالب پویش و غربالگری بیماریها اجرایی کردهایم.
عین اللهی افزود: در طرح پویش ملی سلامت ۴۶ میلیون نفر تحت غربالگری قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: سبک زندگی سالم مهمترین اصل خودمراقبتی بوده و کم تحرکی آفت بیماریها است و باید اطلاع رسانی و آموزش به مردم برای ترویج ارتقای سلامت خانواده و سبک زندگی سالم انجام شود. در این راستا اجرای طرح سلامت خانواده توسط وزارت بهداشت کلید خورد، در این طرح هر فرد با کدملی دارای مراقبت سلامت بوده و مشکلات و اختلالات او مورد بررسی قرار میگیرد.
وی در رابطه با هزینه طرح سلامت خانواده گفت: ۱۸.۵ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح سلامت خانواده تخصیص یافته است و از طریق پرونده الکترونیک تمامی اطلاعات افراد ثبت میشود.
عین اللهی با بیان اینکه ۹۹ درصد نیاز دارو کشور و ۵۰ درصد مواد اولیه دارویی در کشور تولید میشود، گفت: نمایشگاهی از دستاوردهای ایران در بحث دارو، تجهیزات پزشکی و گردشگری سلامت در حاشیه همایش بین المللی سلامت برگزار میشود و با وزرای بهداشت یا نمایندگان سایر کشور بحث و تبادل نظر می کنیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه ایران جایگاه ویژهای در منطقه در خصوص کنترل بیماریهای واگیر دارد: اکنون تمامی درمانهای تخصصی و فوق تخصصی در داخل انجام میشود که این توانایی ما را در عرصه پزشکی نشان میدهد و میتواند بستری برای تبادل همکاری در حوزه دارو، استاد و دانشجو با کشورهای دیگر باشد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: امروزه سلامت متکی به مسایل اقتصادی نیست، افرادی که توانایی مالی دارند فشارخون بالا، دیابت به دلیل تغذیه ناسالم و بی تحرکی دارند و رسانهها در زمینه اطلاع رسانی به آنها نقش موثری دارند.
وی با تاکید بر تعهد به خانواده گفت: بسیاری از خودکشیها، مشکلات روانی و غیره به دلیل وجود عادات غلط در خانواده است و باید خانواده دوستی و خانواده محوری بیشتر مورد توجه قرار گیرد .
وزیر بهداشت همچنین یادآور شد: تمهیداتی برای تامین دارو و برطرف کردن مشکلات موجود اندیشیده شده و با همکاری شرکتهای دانش بنیان اقدامات مهمی در دستور کار است.
طرحهای وزارت بهداشت پیوست ارتباطاتی دارند/ نقش دانشبنیانها در هوشمند سازی سلامت خانواده
وزیر بهداشت در پاسخ به خبرنگار سلامت آنا در رابطه با حضور استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان در طرح سلامت خانواده گفت: امروزه ما ناگزیر از استفاده تکنولوژیهای جدید هستیم. بزرگترین آموزش را تلفنهای همراه و موبایل ارائه میدهد.
وی افزود: تکنولوژیهای جدید در هوشمند سازی سلامت خانواده نقش دارند و بر همین اساس حضور شرکتهای دانشبنیان و وزارت ارتباطات در پیشرفت بسیاری از طرحهای سلامت مهم بوده و به همین دلیل در نخستین همایش بینالمللی سلامت خانواده نیز حضور دارند.
عیناللهی یادآور شد : بسیاری از طرحهای وزارت بهداشت به دلیل اهمیت آن برای سلامت عموم پیوستهای اطلاعرسانی و ارتباطاتی دارد.
وی همچنین در رابطه با حضور دانشگاههای علوم پزشکی غیر تابعه وزارت بهداشت در طرح سلامت خانواده نیز گفت: هنوز مشارکت و پایلوت آنها مطرح نشده است.
انتهای پیام/