دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1402 - 00:02
بررسی ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در تجارت کشور (۲۶)

نیاز صنایع نفت و گاز به ایده‌ نوآوران؛ ارتباط عرضه و تقاضای محصولات فناورانه کافی نیست

نیاز صنایع نفت و گاز به ایده‌ نوآوران؛ ارتباط عرضه و تقاضای محصولات فناورانه کافی نیست
عضو کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: بسیاری از فعالان اقتصادی در بخش‌های مهم صنعت نفت و گاز با دانش، فناوری یا محصولی که شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه می‌کنند ناآشنا هستند.
کد خبر : 899268

حمید حمیداوی، عضو کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره دلایل سهم اندک دانش‌بنیان‌ها در اقتصاد کشور، اظهار کرد: یکی از مواردی که موجب کم‌رنگ بودن نقش و حضور دانش‌بنیان‌ها در اقتصاد شده است ضعف تبلیغات و عدم اتصال میان بخش‌های طرف تقاضا و طرف عرضه محصول، دانش یا فناوری‌های دانش‌بنیانی بوده است.

وی افزود: همچنین حمایت‌ها از دانش‌بنیان‌ها به گونه‌ای نبوده که بتواند این اتصال را برقرار کند.در تمامی بخش‌های بالادست و پائین‌دست صنایعی مانند نفت، گاز و پتروشیمی این ظرفیت و قابلیت وجود دارد که بتوان از حضور دانش‌بنیان‌ها استفاده کرد.

عضو کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی ایران به نقش و اهمیت دانش‌بنیان‌ها در جلوگیری از خروج ارز از کشور اشاره کرد و افزود: اکنون در بسیاری از علوم از جمله علم پزشکی شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی توانسته‌اند موثر باشند و حضور آنها در بخش بهداشت و تولید دارو نقش مؤثری در خروج ارز از کشور داشته است.

نیاز صنایع نفت و گاز به ایده‌های نوآور

نیاز انبار‌های کالا‌های صادراتی به حضور دانش‌بنیان‌ها

حمیداوی عنوان کرد: بسیاری از بخش‌های اقتصادی نیازمند حضور دانش‌بنیان‌ها هستند به طور مثال دربخش گمرک و ایجاد شرایطی برای انبار‌های کالا‌های صادراتی به ویژه صادرات محصولات غذایی نقش دانش‌بنیان‌ها مهم و ارزشمند است.

عدم ارتباط میان دو بخش عرضه و تقاضای محصولات دانش‌بنیانی

وی بیان کرد: بسیاری از فعالان اقتصادی در بخش‌های مهم صنعت نفت و گاز با دانش، فناوری یا محصولی که شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه می‌کنند ناآشنا هستند و این عدم ارتباط موجب شده تا هر دوطرف نتوانند از ظرفیت حضور هم استفاده کنند.

نقش مهم اتاق‌های بازرگانی و اتاق‌های مشترک دراتصال میان صاحبان صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان‌

حمیداوی در پاسخ به این پرسش که چه نهاد‌های یا دستگاه‌هایی باید این ارتباط را ایجاد کند، گفت: در این زمینه بخش‌های مختلف اقتصادی در دولت و بخش خصوصی وظایفی به عهده دارند. به طور مثال اتاق‌های بازرگانی و اتاق‌های مشترک اقتصادی می‌توانند این اتصال را بین صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی با شرکت‌های دانش‌بنیان برقرار کنند.

حمایت از دانش‌بنیان‌ها باید مشروط باشد

نیاز صنایع نفت و گاز به ایده‌های نوآور

وی با اشاره به حمایت‌هایی که از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از دانش‌بنیان‌ها انجام می‌شود افزود: حمایت از دانش‌بنیان‌ها باید مشروط باشد این حمایت باید تا آنجا باشد که در مسیر درست خود قرار بگیرند و زمانی که روی پای خود ایستادند این حمایت‌ها قطع شود.

عضو کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی ایران به ظرفیت بخش نفت، گاز و پتروشیمی کشور برای جذب دانش‌بنیان‌ها اشاره کرد و افزود: اتاق بازرگانی دعوتی از مسئولان سازمان انرژی اتمی داشته و فعالان بخش کشاورزی و آبزی پروری داشته و به این منظور جلسات مشترکی برگزار شده است. تهیه کود شیمیایی و پرتودهی به محصولات کشاورزی مانند خرما با هدف افزایش ماندگاری و افزایش بهره‌وری از موضوعاتی است که در این نشست‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته و تفاهم‌هایی نیز حاصل از این نشست‌ها به دست آمده است.

عضو کمیسیون واردات و صادرات اتاق بازرگانی تصریح کرد: در تمامی بخش‌های بالادست و پائین‌دست صنایعی مانند نفت، گاز و پتروشیمی این ظرفیت و قابلیت وجود دارد که بتوان از حضور دانش‌بنیان‌ها استفاده کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب