مقیمی: دانشگاهیان باید پرچمدار صلح جهانی باشند/ هوش فرهنگی؛ سرلوحه همکاری بین المللی در راستای صلح جهانی
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جشنواره روز بین الملل مشترک دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران هم اکنون (چهارشنبه، ۹ اسفند ۱۴۰۲) با حضور جمعی از سفرا، دانشجویان بین الملل و شخصیتهای علمی و فرهنگی داخلی و خارجی به منظور تقدیر از ۱۱۰ برگزیده بین المللی ۲ دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در محل دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال برگزاری است.
محمدمقیمی، رئیس دانشگاه تهران در این برنامه اظهار کرد: همکاریهای علمی برای صلح جهانی شعار پنجمین جشنواره روز بین الملل دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
وی افزود: وقتی صحبت از تعاملات جهانی میشود، بهترین سازگار زبان علم است، امروزه رصد جریان غزه در عرصه بین المللی نشان میدهد که شاید بهترین مدافع فلسطین "دانشگاههای کشورهای اسلامی و جهان" باشند.
مقیمی تصریح کرد: داستان غزه و امثال رخدادهای آن در دنیا و موضع گیریهای دانشگاهها نشان دهنده وجدان مشترک این نهاد برای عدالت خواهی است.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: دانشگاه تهران دانشجویانی از ۳۰ کشور دنیا را پذیرایی میکند و اگر آمار دانشگاه علوم پزشکی را هم اضافه کنیم افزایش مییابد و بر این اساس میتوانیم صلح جهانی را بیش از پیش کنیم.
مقیمی با بیان اینکه اندیشمندان برای بین المللی سازی ۲ بعد را قائل هستند؛ تاکید کرد: اصطلاح درون مرزی و درون مرزی ۲ اصطلاح بین المللی سازی از نظر بنده هستند. دانشگاه تهران در بحث بین المللی سازی درون سازی یا در خانه حرکت در مرزدانش را سرلوحه قرار میدهد و این امر تحقق نمییابد، مگر
وی اضافه کرد: بحث مربوط به هوش فرهنگی یکی دیگر از معیارهای این برنامه است، در این فضای جهانی شدن شناخت را درجه اول از فرهنگها افزایش دهیم، خوشبختانه حضور دانشجویان از ۳۰ دانشگاه دنیا این فرصت را برای دانشجویان داخلی فراهم کرده است. زمانی میتوانیم همکاری بین المللی برای صلح جهانی داشته باشیم که هوش فرهنگی را مورد توجه قرار دهیم.
رئیس دانشگاه تهران گفت: امروزه نباید شهروندی تولید کنیم که در چهارچوب ملی حرکت کنند، حتی اگر میخواهد در این چهارچوب حرکت کند هم باید علم زیادی از کشورهای خارجی کسب کند؛ چرا که گسترش تعاملات اجتماعی و بین المللی و حل مسائل سیاسی در راستای دیپلماسی اتفاق خواهد افتاد.
مقیمی ادامه داد: تقویت تحرک نخبگانی، علمی و پژوهش در موضوعات بین المللی امری مهم است و باید بجای فرار نخبگان همین فرآیند را پیش بگیریم تا آسایش عمومی اتفاق بیفتد، دانشگاهیان باید پرچمدار صلح جهانی باشند؛ چرا که بیشترین جایگاه را در عرصه بین المللی سازی دارند.
وی با بیان اینکه آمار افزایش دانشجویان بین المللی نسبت به سال گذشته نزدیک به ۲ برابر افزایش یافته است؛ تاکید کرد: شعب دانشگاه تهران در کشورهای عراق، گرجستان، دبی و با تاخیر در سوریه تاسیس شده است و در زمینه ارتباطات بین المللی کار مشترکی با دانشگاه علوم پزشکی در پیش خواهیم گرفت.
مقیمی اضافه کرد: در ۱۱ نظام کلیدی و پرآوازه بین المللی رشد بسیار خوبی در دانشگاه تهران داشته ایم و میدانم که دانشگاه علوم پزشکی هم همین است، در نظام رتبه بندی QS شاهد رشد ۱۴۱ پلهای بوده ایم.
انتهای پیام/