دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پُلی‌لاکتیک اسید مورد نیاز صنایع غذایی تولید شد

پُلی‌لاکتیک اسید مورد نیاز صنایع غذایی تولید شد
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به بومی‌سازی پُلی‌لاکتیک اسید شدند که در صنایع غذایی به‌عنوان تنظیم‌کننده pH و نگهدارنده استفاده می‌شود.
کد خبر : 898533

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، غزاله قنبرنژاد، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فعال در صنعت پلیمر درباره محصولاتی که این شرکت در دست تولید دارد، گفت: شرکت ما تولید سه محصول دانش‌بنیان سدیم لاکتات، لاکتیک اسید و  کلسیم لاکتات را در کارنامه خود دارد. این محصولات تماما وارداتی است و در ایران و خاورمیانه تولیدکننده‌ای ندارد.  

به گفته وی، پُلی‌لاکتیک اسید در صنایع غذایی به‌عنوان تنظیم‌کننده pH  و نگه‌دارنده استفاده می‌شود و جایگزین سیتریک اسید است. کلسیم لاکتات در مصارف دارویی به عنوان منبع کلسیم است، این محصول، در بدن رسوب نمی‌کند و کاملا محلول در آب است و نهایتا سدیم لاکتات یک نوع نرم‌کننده است که به جای گلیسیرین می‌توان از آن استفاده کرد و صد برابر بیشتر از گلیسیرین به پوست نرمی می‌بخشد و آبرسانی می‌کند.

وی ادامه داد: سالانه بالغ بر ۸۰۰ تن واردات این محصولات به خود ایران است و در حال حاضر،  توان رقابت با رقبای خارجی را نداریم و نیازمند حمایت هستیم تا بتوانیم نیمی از نیاز بازار را تامین کنیم و جلو واردات را بگیریم.

قنبرنژاد با بیان اینکه میزان واردات سالانه این محصولات بالغ بر سه و نیم میلیون دلار است، گفت: تمام محصولات ضایعات کشاورزی که کربوهیدراتی هستند، مورد مصرف شرکت هستند. در حال حاضر، قیمت محصولات وارداتی در بازار تقریبا بالغ بر هر کیلوگرم ۱۰۰ هزار تومان است و ما ۳۰ تا ۳۵ درصد پایین‌تر از قیمت محصولات وارداتی این ماده را تامین می‌کنیم.

وی ارائه خدمات پس از فروش را از دیگر مزیت‌های این محصولات نسبت به نمونه مشابه خارجی برشمرد و توضیح داد: محصولاتی که ما به بازار ارائه می‌دهیم، ضمانت دارد و خریدار می‌تواند حجم پایین‌تری خرید کند. ولی زمانی که از چین یا کشور‌های دیگر خرید را انجام دهد، ناچار به خرید یک کانتینر یعنی ۲۴ تن آن هم بدون خدمات پس از فروش است، بنابراین، اگر محصول مشکلی داشته یا تاریخ انقضای آن گذشته باشد، امکان عودت محصول را ندارند،  مضاف بر اینکه معمولا این محصولات حدود ۴۵ روز شیپ‌منت دارند و روی دریا می‌مانند و این خواب سرمایه بر قیمت نهایی آنها تاثیر قابل توجهی می‌گذارد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه این شرکت هنوز صادراتی نداشته است، تصریح کرد: در حال حاضر تنها بر تامین نیاز بازار ایران تمرکز داریم، اما پس از آن صادرات به روسیه و ترکیه را در دستور کار داریم و با پارک‌های علم و فناوری این دو کشور گفت‌وگو‌هایی شکل داده‌ایم و به این نتیجه رسیده‌ایم که در روسیه ۱۱ میلیون دلار و در ترکیه شش میلیون دلار سالانه مصرف هست. ما در تبریز هستیم و می‌توانیم از طریق شهر جلفا که منطقه آزاد است، صادرات مان را به راحتی انجام دهیم.

وی درباره ظرفیت تولید شرکت ادامه داد:  در حال حاضر،  ۲۴ تن در سال ظرفیت تولید داریم این در حالی است که ۸۰۰ تن در سال نیاز بازار ایران است و چنانچه حمایت‌های لازم را دریافت کنیم، می‌توانیم این نیاز داخل را تامین و از خروج ارز جلوگیری کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب